Неділя, 05.05.2024, 12:35
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 11
    Гостей: 11
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5570
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Липень » 3 » Ей, ви, там, на печі!



    Ей, ви, там, на печі!
    17:04
    Нещодавно трапився під руки вірш Володимира Самійленка «На печі», написаний ще в 1898 році. Дивно, так давно, більше 100 років як написаний, а наче про наш час:
    Хоч пролежав я цілий свій вік на печі,
    Але завше я був патріотом, -
    За Вкраїну мою, чи то вдень, чи вночі,
    Моє серце сповнялось клопотом.
    … На таємних думках та на мріях палких
    Я роботу народну обмежу,
    Та зате ж для добра земляків дорогих
    Я без мрій і хвилини не влежу...
    І закінчується вірш:
    … Ще стоїть Україна! Не вмерла вона,
    І вмирати не має охоти.
    Кожна піч Українська – фортеця міцна
    Там на чатах лежать патріоти.
    Патріоти лежать, а під їхніми байдужими мріями творяться дивні справи з нашою історією, яку зрозуміти неможливо. Наприклад: наші історики Володимира Мономаха називають українським князем, а його сина Юрія Довгорукого – москалем. Як це треба розуміти?
    Коли Богдан Хмельницький направив прохання в Москву про приєднання України до Росії то Земський Собор прийняв відповідне рішення в 1653 році. А зараз історики говорять, що присягала тільки Центральна Україна, а Західна не присягала. А вона й не могла присягати, тому що Західної України взагалі не було. Це була територія польської держави.
    Про Симона Петлюру
    Одні літературні джерела називають його бандитом, а в Полтавській облдержадміністрації називають його славетним земляком. Соратник Петлюри Володимир Винниченко в своїй книзі «Відродження нації» пише, що петлюрівщина «принесла стільки шкоди Україні, за яку стільки сорому довелося зазнати щиро демократичним елементам українства». Так хто він насправді, той Петлюра?
    Про Романа Шухевича
    У своїй інструкції щодо дій підрозділів УПА Шухевич вимагав: «…Українська повстанська армія повинна діяти так, щоб всі, хто визнав радянську владу, були знищені. Я повторюю: не залякувати, а знищувати! Не треба боятися, що люди проклянуть нас за жорстокість. Нехай із 40 мільйонів українського населення залишиться половина – нічого жахливого в цьому немає». Кількість жертв УПА серед мирних жителів, коли нею командував Роман Шухевич, сягає страхітливих цифр – понад 300 тисяч людських життів. (Анатолій Чайковський, доктор історичних наук, професор). Зараз Шухевичу посмертно присвоєне звання «Герой України». Як це розуміти?
    Владислав Наконечний, завідувач редакцією «Книга Пам’яті Волинської області» із Луцька пише, що після визволення Волині від німецько-фашистських загарбників кожен випадок злодіянь вояків УПА не тільки фіксувався, а й розслідувався, а його виконавці переслідувалися, ставали перед судом народу. Наводяться документи і цифри, які переконливо підтверджують, що ОУН-УПА вела боротьбу проти власного народу. І ця боротьба завдала великих жертв. А інші джерела виправдовують ОУН-УПА і доводять, що вони боролися за свободу українського народу і були національними героями. Кому вірити?
    Про кримських татар
    Одні джерела говорять, що з приходом фашистів у Крим татари пішли на службу до німців і з великою старанністю знищували радянських людей, за що їх після війни і виселили з Криму в Узбекистан. В інших джерелах пишуть, що цей народ незаслужено покараний, і що їм треба повернути кримську землю! Де тут правда?
    Про голодомор і геноцид
    Ще є живі свідки тих часів, які розповідають, що голод дійсно був. Була засуха не лише на Україні, а й в Росії. І дійсно були факти відбирання зерна та інших продуктів харчування в українських селах. Але ніхто не бачив, щоб це робили москалі. Ходили по дворах синки багатеньких українців і робили все для того, щоб дискредитувати радянську владу. Такі люди були. Я сама чула під час прямої трансляції з Верховної ради, як депутат Кензьор сказав, що він спеціально вступив в комуністичну партію, щоб підривати зсередини її діяльність. А таких кензьорів в усі часи радянської влади було багато. В 37-38-их роках вони своїми брудними доносами знищували чесних талановитих людей. А в роки війни пішли прислужуватись окупантам. Після розгрому фашистів вони повтікали за кордон – в Америку, Канаду та інші країни. А ті кензьори, що залишились тут, продовжують і зараз свою брудну роботу. Згадаймо лиш роботу нашої Верховної Ради. Моя сусідка каже про добру половину депутатів: «вони там як підослані». Ні, вони не підослані. Але хто вони?
    Про гноблення України
    Росію називають імперією, яка гнобила Україну. Майже 30 років із 73-х російською імперією керували українці: М.С.Хрущов із Донеччини, Л.І.Брежнєв із Дніпропетровська. В Політбюро ЦК КПРС завжди було 30-40% українців. Так хто гнобив Україну?
    З сучасних підручників виявляється, що наша спільна з Росією Київська Русь уже не наша історія, а наша історія з Австро-Угорщиною і Польщею. Можливо це тому, що зараз до влади прийшли люди з галичанською ідеологією, а що коли завтра до влади прийдуть донеччани? Які тоді будуть підручники з історії?
    Ей, ви, там, на печі, історики-науковці! Пора злазити з теплого містечка та наводити лад в своїй науці. Доки нам будуть вішати локшину на вуха???

    Р.КОРОТИЧ, безпартійна
    Категорія: Новини України | Переглядів: 934 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net