Вівторок, 07.05.2024, 16:52
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5581
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Липень » 7 » Науковий фестиваль



    Науковий фестиваль
    14:42
    Літній фестиваль Королівського наукового товариства відбувся у Лондоні, подарувавши можливість усім охочим познайомитися з останніми та найважливішими відкриттями, авторами яких є британські винахідники. Вже 350 років це товариство спонукає вчених до пошуків та розвитку своїх ідей. Цього року виставка, яка дає шанс представити свою розробку на дуже престижних експозиціях, видалася особливо конкурентною. Розраховують учасники і на реалізацію бізнесового потенціалу своїх винаходів.
    Марсохід ExoMars, який є спільним творінням групи британських університетів та Національного космічного агентства, відіграє важливу роль у місії до Червоної планети в 2013 році.
    Джон Бріджез (центр космічних досліджень Лестерського університету): “Ключовим в ExoMars є те, що він буде дуже мобільним і міститиме багато наукових інструментів. Ми зможемо, наприклад, завдяки стереокамері отримувати об'ємну візуалізацію поверхні планети. Стане можливим також аналіз складу різних скелястих порід, а тому це нагадуватиму польову геологію на Марсі. На Землі геолог повинен дістати свій молоток, вдарити по камінню, подивитися на зразок та вирішити, що це є. З цим марсоходом та його інструментами нам буде доступним майже те саме“.
    Камера робота стане в пригоді протягом майбутньої місії на Марс, а також подорожі до Меркурія в межах проекту Bepicolombo, що демонструє немалий інтерес Об'єднаного Королівства та Європи загалом до вивчення космосу.
    Науковців же Університету Leeds Metropolitan, що на півночі Великобританії, найбільше цікавить біль. І зокрема так званий "фантомний біль" у втрачених кінцівках, який відчувають люди без руки чи ноги. Машина TENS, винахід вчених з Лідса для крізьшкірної електричної нейростимуляції, є дешевою та простою у виготовленні. Тест дозволяє порівняти чутливість звичайної руки та протезу.
    Марк Джонсон (вчений університету Leeds Metropolitan): “Якби ми могли покращити чутливість штучної кінцівки, щоби вона сприймалась справді, як частина організму, це б поліпшило рухи пацієнта. Відповідно, ми намагаємося з'ясувати, чи застосування пристрою TENS допоможе цього досягти. Тест виглядає так: ми розміщуємо електроди на вцілілій частині руки та протезі і спричиняємо відчуття поколювання за допомогою струму“.
    Людські очі є дуже чутливим, проте і вельми вразливим інструментом. Процес старіння вражає зокрема кришталик ока, зменшуючи його фокусуючу здатність, особливо після 50-ти років. Операції з видалення катаракти вже стали поширеним явищем, як і заміна самого кришталика. Цю процедуру, до речі, вперше розробили у шпиталі Святого Томаса, неподалік місця організації фестивалю.
    В Астонському університеті створили досконалу біонічну лінзу, яка, після того, як її імплантують в око, позбавить потреби в окулярах у будь-якому віці.
    Джеймс Вулфсон (вчений Астонського університету): “Біонічна" означає усього лиш, що ви заміняєте фізіологічне чимось механічним. Ми виходимо з того, що м'язи все ще працюють в оці, а з ладу виходить кришталик, який з роками твердішає, втрачає пружність і більше не може змінювати форми. Замість нього ми вставляємо нову штучну структуру“.
    Ідея таких лінз з'явилася ще в часи Другої світової війни, коли багато британських пілотів зазнавали травм очей. Сьогодні команда Астонського університету вже працює над другим та третім поколінням штучних кришталиків.
    Категорія: Новини України | Переглядів: 747 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net