Вівторок, 07.05.2024, 08:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5579
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Липень » 10 » На білицькому березі неспокійно



    На білицькому березі неспокійно
    16:26
    П’ятниця 4 липня. Цей день видався надзвичайно насиченим і багатим на події для працівників ЗМІ, котрі працюють на теренах Кобеляцького району. Зранку – «гаряча» сесія районної ради, після якої довго боліла голова. Надто вже бурхливі пристрасті там вирували.
    А ввечері був «десерт» у вигляді спільного із співробітниками Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ рейду в селищі Білики. Точніше, «відпрацьовували» селище виключно міліціонери, а журналістів, редактора «Колоса» Наталію Пузину та автора цих рядків запросив до селища начальник райвідділу Юрій Сисенко. Анонсуючи цю акцію, він сказав: «Подивитесь на власні очі, в яких умовах ми працюємо, як поводять себе наші дітки, якою є повага до правоохоронців».
    19.00, Білицька селищна рада. Першими на місце збору, як і годиться, прибувають місцеві – дільничний інспектор міліції Дмитро Стрюк та голова громадського формування по забезпеченню правопорядку Іван Гадючко. Згодом «підтягуються» співробітники ВБЕЗ, карного розшуку, міліції в справах дітей, сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків. Одним словом, того вечора в Біликах зібрався ледве не весь особовий склад райвідділу внутрішніх справ.
    Юрій Сисенко для початку проводить невеличку нараду в присутності преси. Він наголошує, що це вже не перше в цьому році планове «відпрацювання» Біликів. Проводитимуться вони і в майбутньому. Але сьогоднішній рейд має одну особливість. Крім планових спецоперацій «Берег» і «мак», правоохоронці займатимуться збором оперативної інформації щодо резонансних підпалів, які тиждень тому відбулися в селищі. Юрій Віталійович із деякою досадою в голосі підсумовує: «а то розписали журналісти на всю Україну про якогось маніяка. Надрукувати неперевірену інформацію легко, а ось правопорушників… Та нічого, поїздите з нами в рейді - самі побачите, чи легкий хліб у міліціонерів».
    Хліб дійсно нелегкий. В цьому довелося впевнитись вже в ході першої частини «відпрацювання». Ми разом із лейтенантом Дмитром Стрюком та Іваном Гадючком розпочали об’їзд так званих притонів. Тобто місць, де полюбляють збиратися п’яниці, наркомани, особи із сумнівною репутацією.
    … Господар першої оселі, до якої ми прибули, міцно спав. У двір правоохоронців впустив чолов’яга непевного віку. З усього видно, що він давно знайомий правоохоронцям. «О, Едік. І ти тут,» - вітає чолов’ягу Дмитро Стрюк. Потім всі гуртом довго намагаються докричатися до господаря. Зрештою Толік, так його звуть, просинається і виходить на світ Божий. В цей час частина міліціонерів досліджує міні-городик господаря будинку. Там вперемішку із хирлявою морквою росте такий же непоказний мак. «Хто сіяв?» - лунає суворе запитання. Толік киває на Едіка, той - на Толіка. Хоча, можливо, мак сіяли й не надто путні гості, котрі бувають в цьому обійсті. Всього міліціонери нараховують п’ятдесят кущів цієї красивої і водночас отруйної рослини. Толік з Едіком сідають в машину дільничного інспектора Олександра Попруги і їдуть з ним в селищну раду.
    А ми їдемо до громадянина Григорія Б. На нього днями надійшла скарга. Нібито Григорій влаштовує у своїй квартирі гучні вечірки, які затягуються ледве не до ранку. Не сплять гуляки, а з ними і старенькі сусідки-пенсіонерки.
    «Гриша-меломан», таке прізвисько даю йому подумки, при зустрічі цілком виправдовує свою репутацію. Він сидить на ганку, як кажуть в народі, «чуманіє». А з невеличкого магнітофончика, що стоїть поряд із ним, лунає гучна музика. Гриша явно під кайфом. Але важко розібрати, під яким. Для бесіди правоохоронці заходять в його малесеньку однокімнатну квартиру. Одразу впадає в очі пляшка дорогого пива «Туборг», яка виділяється на загальному не надто привабливому фоні. Та Іван Гадючко бачить інше. Він, від гріха подалі, прибирає зі столу кухонного ножа досить серйозних розмірів. А потім помічає целофановий пакет із якоюсь травою. Намагаюсь сфотографувати цю знахідку. Гриша-меломан на це реагує досить своєрідно. «Пацан, нічого не трогай, бо вб’ю», - сичить він сердито. Подумки дякую за комплімент, але нічого не «трогаю». «Ану заспокойся!» - сердито гримає на агресивного господаря Іван Гадючко. Той затихає і вкладається спати. Та надовго відійти в обійми Морфея йому не вдається. Експерт, який прибуває на місце події, констатує схожість рослинної речовини в пакеті на коноплю. Вона ж анаша або маріхуана. І хоча Гриша заявляє, що то трава для чаю, йому також доводиться збиратися і їхати до селищної ради. Кілька днів пенсіонери зможуть спати спокійно.
    Побували ми й на березі Ворскли в межах Біликів. Там все досить спокійно, не рахуючи «смерть» п’яного скутериста, котрий навіть завести мопеда не може. Раптом з іншої патрульної машини повідомляють про виявлення підозрілого легкового автомобіля.
    Старенька «шістка» заглохла біля самої річки. В ній – троє чоловіків. Всі вони – циганської національності. Машина вщерть завантажена металобрухтом. Звичайно ж, ніяких супроводжуючих документів на цей вантаж у циганів немає. З труднощами завівши машину, вони також вирушають за відомою адресою.
    Найцікавіше ж було на дискотеці. Вона в Біликах проводиться поряд із кафе приватного підприємця Олександра Бажана. На дискотеці весело. Грає «естрада», і кілька десятків молодих хлопців і дівчат хвацько витанцьовують під якусь «блатну» пісеньку. Інші сидять за столиками і п’ють пиво. Господар закладу стоїть поряд і спостерігає за порядком. Помітивши міліціонерів, журналістів, вітається. По вулиці поряд із дискотекою дефілює із сотню біличан. Дехто із них, ну дуже молодого віку. В цей час їм би вже дома відпочивати належить. Із павільйону навпроти дискотеки за гулянням молоді спостерігають чоловік і жінка середнього віку. Певно, дитину свою виглядають. Хочеться підійти до них поближче і завести розмову. Аж раптом…
    Від магазину, де двоє молодиків ремонтують мотоцикл, лунає крик: «Ей, мєнти, козли, йдіть сюди!» - Це кричить один із ремонтників. Він впевнений – його не бачать. Ззаду підходить співробітник ВБЕЗ Сергій Пилипенко і говорить: «Ну, я - мент, я прийшов». Молодик на кілька секунд ціпеніє, а потім починає тікати. Його наздоганяють і саджають у міліцейський автомобіль. До Юрія Сисенка підходить молода дівчина із пляшкою пива в руці. Вона настирливо намагається вияснити, хто він такий і за що забрали її хлопця. А потім починає комусь телефонувати. Сама дівчина представитись забуває, а побачивши фотоапарат, відвертається. Відвертаються і кілька десятків юнаків та дівчат, котрі миттєво сходяться на крик. Пізніше прибуває батько хлопця. «Вашого сина затримали за образу правоохоронців, приїжджайте завтра у райвідділ», - говорить чоловіку Юрій Сисенко.
    Вже не весело, а дещо страшнувато. Та подальшого розвитку ситуація не набула. Подивившись на «виставу», молодь розходиться. А через кілька хвилин міліціонери затримують хлопця, який всім зустрічним настирливо пропонував стодоларову купюру. Є підозра, що вона підроблена.
    Всього того вечора співробітники міліції склали 12 адмінпротоколів. Дехто із правопорушників буде оштрафований, інші – «відсидять» кілька діб у райвідділі.
    А поваги до міліції, до людей у формі в молоді таки немає. Напевне, це неправильне розуміння демократії, котра не має нічого спільного із вседозволеністю. Сподіваємось, з часом вона, повага, з’явиться. Будемо на це сподіватися.
    … а в рейді таки цікаво. Та дивитись на таке щодня, вислуховувати образи постійно… Ні, не солодкий хліб в міліції.


    Ігор ФІЛОЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 837 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    10.07.2008
    1. Игорь (PePeL-soN) [Матеріал]
    ""Від магазину, де двоє молодиків ремонтують мотоцикл, лунає крик: «Ей, мєнти, козли, йдіть сюди!» - Це кричить один із ремонтників. Він впевнений – його не бачать. Ззаду підходить співробітник ВБЕЗ Сергій Пилипенко і говорить: «Ну, я - мент, я прийшов». Молодик на кілька секунд ціпеніє, а потім починає тікати. Його наздоганяють і саджають у міліцейський автомобіль. До Юрія Сисенка підходить молода дівчина із пляшкою пива в руці. Вона настирливо намагається вияснити, хто він такий і за що забрали її хлопця. А потім починає комусь телефонувати.""
    Оце вже наклеп...Реальний Наклеп...Я там був, все бачив і чув...Мусора затримали його просто так, щоб протокол було накого накатати...
    Ігор ФІЛОЕНКО - Отстой.....Пургу вічно несе якусЬ...не залік..геть з посади журналіста....Сором і ганьба.... banned feminist


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net