Понеділок, 29.04.2024, 06:46
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 11 » МВС: Знищено "дурі" на 600 мільйонів



    МВС: Знищено "дурі" на 600 мільйонів
    10:36

    Незважаючи на законодавчу заборону вирощування громадянами маку та конопель, кількість їх незаконних посівів не зменшується.

    З метою виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів витоку наркосировини з легальних посівів у незаконний обіг і притягнення причетних до відповідальності упродовж червня-жовтня 2008 проведено оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою “Мак”.

    Як результат, під час обстеження понад 106 тисяч присадибних господарств працівниками міліції виявлено 5,3 тисячі фактів незаконних посівів наркомістких рослин на загальній площі 559 гектарів.

    Знищено 3,1 мільйона штук таких рослин вагою понад 480 тонн.

    Про це "Високому Валу" повідомили у Департаменті зв'язків з громадськістю МВС України.

    Задокументовано 209 фактів розкрадання наркосировини. З них 102 – з легальних посівів.

    Із незаконного обігу з вилучено 7,2 тонни наркотичних засобів рослинного походження.

    Вартість знищеної та вилученої з незаконного обігу наркосировини, за цінами «чорного» ринку, становить майже 605 мільйонів гривень.

    За виявленими фактами порушено 3,8 тисяч кримінальних справ, з яких 3,6 тисячі за ознаками злочину, передбаченого ст. 310 КК України, 201 – за ст. 308 КК України. До кримінальної відповідальності притягнуто 3,6 тисячі осіб, у порівнянні з 2007 – 3,1 тисяч. Складено 1,2 тисяч протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 106-1 та ст.106-2 КУпАП.

    Так, 27 серпня 2008 року працівники Департаменту БНОН МВС України затримали злочинну групу у складі чотирьох непрацюючих жителів Дніпропетровської області. Вони на протязі 2006-2008 років на території області незаконно вирощували рослини коноплі з подальшим її розповсюдженням.

    У затриманих вилучено наркотичний засіб канабіс вагою 47 кілограмів та пристрої для виготовлення зазначених наркотиків. За місцем проживання затриманих знищено незаконні посіви рослин коноплі на загальній площі 0,4 гектара в кількості 8 тисяч рослин. За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками ст. 307, ст. 310 та ст. 313 КК України.

    Підрозділи БНОН здійснювали заходи щодо оперативного супроводження суб’єктів господарювання, які здійснили законні посіви рослин маку та конопель.

    У 2008 році, відповідно до наявних ліцензій, 73 сільськогосподарські підприємства у 18 областях України здійснили посіви нарковмісних рослин (мак - 65 господарств, коноплі - 8, 1 - одночасно маку і коноплі) на загальній площі 14,6 тисяч гектарів.

    З метою вжиття заходів по недопущенню витоку наркосировини під час культивування та збору урожаю нарковмісних рослин з легальних посівів, працівниками Департаменту здійснено виїзди до 12 регіонів для оперативного супроводження 186 місць культивування та перероблення нарковмісних рослин. Під час збору урожаю, за участю працівників ОВС, знищено 2,4 тисяч тонн наркосировини.

    У результаті проведених заходів виявлено 34 порушення Закону України “Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори”, постанови Кабінету Міністрів України № 743 про порядок знищення пожнивних залишків маку та конопель та ліцензійних умов.

    За виявленими фактами порушено 4 кримінальні справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 320 КК України. Відповідно до ст. 23-1 КПК України до Комітету з контролю за наркотиками направлено 21 подання для прийняття відповідних заходів до суб’єктів господарювання, які допускають порушення ліцензійних умов культивування нарковмісних рослин. За поданням ОВС 16 суб’єктів позбавлені ліцензій на зайняття діяльністю пов’язаної з культивуванням рослин, що містять наркотичні засоби.

    Так, на Київщині одне із господарств допустило порушення Ліцензійних умов щодо порядку охорони, обліку та знищення пожнивних залишків. До здійснення діяльності з наркосировиною допущені особи, які не пройшли перевірки і не мають допуску до роботи з наркотиками. Місця перероблення та зберігання наркосировини не охоронялися. За допущення вказаних порушень зазначене господарство Комітетом з контролю за наркотиками позбавлене ліцензії на заняття діяльності з культивування нарковмісних рослин.

    Мають місце факти, коли під час культивування нарковмісних рослин іде витік наркосировини, до якого причетні організовані злочинні угрупування.

    Так, у ході реалізації оперативно-профілактичних заходів 14 жовтня працівниками ВБНОН УМВС України в Чернігівській області викрито злочинну організацію, до складу якої входило 10 осіб. Зазначена група протягом 3 років займалися заготівлею макової соломи з легальних посівів Чернігівської області з метою її подальшої реалізації у місті Києві.

    У ході проведення санкціонованих обшуків у членів угруповання, вилучено 30 кілограм макової соломи, пристрої для її перероблення та кошти у сумі 250 тисяч гривень, 2 одиниці нарізної зброї, 3 пристрої нічного бачення, 6 одиниць автомототранспорту. За вказаними фактами слідчим управлінням УМВС України в Чернігівській області порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ст. ст. 28, 306, 307, 308 КК України.

    Водночас відсутність чітко визначених заходів контролю за даним видом господарської діяльності, починаючи з розробки нових ліцензійних умов для культивування, порядку запобігання розкрадання нарковмісних рослин, визначення квоти для забезпечення промисловості, сприяє створенню каналів витоку наркосировини в незаконний обіг.

    Існуючий порядок ліцензування не передбачає позбавлення ліцензії на культивування, суб’єктів господарювання, які допустили або сприяли витоку в незаконний обіг рослин, що містять підконтрольні речовини, навіть при наявності порушених кримінальних справ.

    Відсутність чіткого визначеного терміну охорони таких об’єктів приводить до невиконання договірних умов щодо оплати за надання охоронних послуг та призводить до зняття охорони. В результаті місця культивування та переробки нарковмісних рослин залишаються без нагляду.


    http://val.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 743 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net