Понеділок, 29.04.2024, 06:26
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 28 » Нові штрафи: без валідолу не виїжджати



    Нові штрафи: без валідолу не виїжджати
    10:40
    Минуло півтора тижні з того дня, коли в Україні почали діяти нові штрафи для порушників Правил дорожнього руху. Для того, щоб помітити, що більшість водіїв на них таки зреагували, досить зробити дві речі. Перше - проїхатись на своєму автомобілі хоча б від Кобеляк до Нових Санжар. Одразу впадає в очі те, що 70-80% водіїв почали користуватись пасками безпеки. Редакція «ЕХО» навіть провела невеличке дослідження, рахуючи «пристебнутих» і «непристебнутих» водіїв. «На трасі» паски застосовують майже всі, а ось в населеному пункті дисципліна серед шоферів падає. Напевне, вони перебувають в полоні міфу про те, що в місті можна їздити без паска. До речі, розвінчування цієї недостовірної інформації коштує «лише» 50-85 гривень. Також під час дослідження ми виявили, що найчастіше ігнорують вимоги ПДР щодо пасків безпеки власники «ВАЗ»івських «десяток». Напевне, тому, що на цих машинах їздить «колгоспне», вибачте, районне начальство. Дуже помітно й те, що навіть власники дорогих іномарок вже не «літають», як раніше. Їх теж на деякий час «попустило».
    Звичайно, введення нових штрафів мало в кого викликало «одобрямс». З новими штрафами з’явились і нові скарги на співробітників ДАІ. Зокрема, до редакції «ЕХО» зателефонували і зайшли кілька жителів Кобеляк і повідомили, що місцеві «даїшники» аж занадто прискіпливо почали виконувати свої службові обов’язки. Нібито співробітники в ДАІ «чіпляються» навіть до марок і типів вогнегасників, котрими обладнують легкові автомобілі. Поскільки ці скарги до редакції були неофіційними, то й прізвища свої люди попросили не оприлюднювати. А ось прізвища й посади надокучливих міліціонерів назвали.
    З одним із «надокучливих», лейтенантом міліції Андрієм Федоренком, ми поспілкувались прямо на вулиці. Він якраз регулював дорожній рух на місці ДТП по вулиці Фрунзе, що в райцентрі. «Знаю, вже чув про скарги,» - сказав Федоренко. – Мене вже й крім вас запитували, чи у всіх аптечках таблетки перераховую. Що я можу сказати? Так і напишіть, Миколайович, – це брехня. Ні до аптечок, ні до вогнегасників ми не прискіпуємось. У нас й іншої роботи вистачає».
    Начальник ВДАІ Кобеляцького району Володимир Голтвянський теж категорично заперечив інформацію про будь-які неправомірні дії його підлеглих. Він сказав: «У нас за тиждень не складено жодного протоколу щодо відсутності в автомобілях аптечки чи вогнегасника. До речі, міра покарання за це порушення – звичайне попередження. Якщо про це й заходить розмова з водієм, то лише в плані профілактики. Йде звичайна профілактична робота».
    Начальник ВДАІ повідомив, що з початку введення нових штрафів троє водіїв перебували в стані алкогольного сп’яніння. Всі троє їхали на скутерах. Певно, скутеристи ще не до кінця усвідомили, що їм, як і водіям автомобілів, тракторів, мотоциклів, за подібне порушення доведеться «викласти» 2,5-3,4 тисячі «кровних» гривень. Саме стільки коштує і сам мопед. Найчастіше порушують кобеляцькі водії ті норми ПДР, які регламентують зупинку і стоянку транспортних засобів.
    А ось у сільській місцевості водії дуже часто виїжджають в дорогу без посвідчення водія. То в тракторі забувають, то в іншому одязі. Багато протоколів складено і щодо водіїв, які керують автомобілем по дорученню. 80 відсотків з них не мають тимчасового реєстраційного талону. За це порушення доводиться платити 425-850 гривень. Такий самий штраф передбачений і за відсутність страхового полісу цивільної відповідальності.
    Ось і рахуйте. Зупинився не в тому місці – 250. Немає реєстраційного талону – 850. Вже тисяча і набігла. Мимоволі про аптечку згадаєш. Після такого штрафу без валідолу не обійдешся.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 747 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net