Пятниця, 26.04.2024, 22:06
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Січень » 8 » Дорогі квадратні метри



    Дорогі квадратні метри
    12:16

    Із першого січня знову на 3 - 25% зросте вартість "комуналки" 

    Жити стане ще дорожче... Задля цього чиновники Ратуші не полінувалися навіть провести  два позачергових засідання виконавчого комітету. Громадські організації вже заявляють, що принаймні  квартплату підвищили незаконно.

    Нагадаємо, що підвищити з 1 січня 2009-го всі тарифи міська влада обіцяла ще з середини року. І щойно з'явився механізм втілення цієї ідеї без проведення громадських слухань,  виконавчі структури відразу розпочали розрахунок нових тарифів. За словами першого заступника міського голови Олега Синютки, таке рішення, хоч і непопулярне, але цілком виправдане. Адже Держ­бюджет на наступний рік є дуже ненадійним, а можливості закласти в бюджет міста гроші на відшкодування немає.

    - Всі, хто має державні субсидії, можуть не хвилюватись - вони не платитимуть більше. В Державному бюджеті  на наступний рік передбачені відшкодування в повному обсязі.

    Місто теж буде надавати одноразову муніципальну допомогу соціально-незахищеним громадянам, але в якому розмірі, буде видно лише після завершення формування міських видатків на 2009 рік, - зазначив "Пошті" Олег Синютка.

    Водночас дивує поспішне і закрите від громадськості ухвалення нових тарифів. Зокрема, про позачергове  засідання виконавчого комітету в  п'ятницю, де "прийняли"  нову квартплату, ЗМІ не повідомили. Хоча воно відбулося вже через годину після завершення планового засідання міськвиконкому. Олег Синютка запевнив, що так трапилося, бо під час проведення планового засі­дання ще не було погодження  Антимонопольного комітету. Водночас Ірина Колодка, заступник  начальника відділу економіки, планування, ціноутворення та житлової політики ЛМР, запевнила "Пошту", що погодження від АКУ міська рада отримала напередодні.

    Натомість Теодор Дяків, депутат  Львівської міської ради, має свою версію перенесення питання квартплати. На його думку, міська влада не хотіла привертати уваги  журналістів і громадськості до питання  нових тарифів, до обслуговування будинків і прибудинкової території, оскільки таке зростання є незаконним і економічно необґрунтованим.  

    - По-перше, основним аргументом зростання кварплати є зростання мінімальної зарплати. Але вона зросла на 15%, а тариф зростає майже на 30%. По-друге, влада далі незаконно перекладає прибирання тротуарів та інших територій, яке має здійснюватись за рахунок бюджету, на кишені мешканців, оскільки за будинками досі чітко не затверджені їхні прибудинкові території. І по-третє, - реальної можливості відмовитися від послуг, які ЖЕК не надає, мешканці й надалі не мають. Хоча при укладенні договору про це йшлося в першу чергу! - заявив Теодор Дяків. При цьому  додав, що це прямі корупційні дії влади і він спільно з Громадським форумом Львова вже подав документи на розгляд Міжвідомчої робочої групи з протидії корупції за співкерівництва Генеральної прокуратури України і Служби безпеки України.

    Основним аргументом зрос­тання квартплати є збільшення з 1 грудня  мінімальної зарплати до 605 грн, тоді як в тарифі вона закладена ще на рівні 515грн. Натомість  основним чинником зростання вартості води, за словами Ольги Посипанко, начальника відділу економіки, планування, ціноутворення та житлової політики ЛМР, є зростання на 30% вартості електроенергії. Ці ж чинники, плюс зростання вартості газу, відіграли  важливу роль у подорожчанні гарячої води і тепла. Ціна блакитного палива зросла з 843 до 872  грн.

    Щоправда, тариф на теплопостачання зазнав найменших змін, хоча, ймовірно, це не через менше подорожчання складових, а через те, що нещодавно він уже зазнавав коригувань. А оскільки  механізм коригування, затверджений Кабміном, розв'язав  місцевій владі  руки, то наступного року такі коригування, безсумнівно, триватимуть. На скільки  наступного разу подорожчає комуналка, ніхто сказати не може, однак можна точно спрогнозувати - маніпуляції навколо питання тарифів стануть фішкою року.

    P.S. З  першого січня 2009 року львів'яни оплачуватимуть "комуналку" за такими тарифами: вода - 4,16 грн/куб. м ЛКП "Львівводоканал", 11%), гаряча вода - 17,77 грн/куб. м  (ЛМКП"Львівтеплоенерго", 3%) і 16,42 грн/куб. м (ЛКП "Залізничнетеплоенерго", 3%), тепло - 163,37 грн/гкал +1,301 грн/кв.м ( ЛМКП"Львівтеплоенерго", 3%) і 148,76 грн/гкал +1,53 грн/кв.м (ЛКП "Залізничнетеплоенерго", 4%), квартплата ( усереднена по місту) - 1,38 грн/кв.м (26%).

    Категорія: Новини України | Переглядів: 757 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net