Четвер, 25.04.2024, 03:31
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Січень » 9 » Благодійний фонд імені Гейдара Алієва розпочав благочинність!



    Благодійний фонд імені Гейдара Алієва розпочав благочинність!
    13:10
    У наші часи благодійність зустрічаєш рідко. А жаль! Чи то зачерствіли ми душею, чи, заклопотані власним добробутом, рахуючи кожну копійку, перекладаємо цей тягар на плечі держави, яку терзають новоявлені паничі-яничари - депутати. Та це факт, що у радощах і достатку ми забуваємо про ті верстви населення, яких ми вважаємо «убогими-каліками», «старцями-злиднями», «невдахами-бомжами».
    Що там говорити, мало таки нас навчали доброти сердечної, та чи й взагалі учили. Як би я не «бичував» нашу дійсність, як би не «втішався» грою слів, а згодьтеся, то таки правда. І лихо тільки тоді зрозумієш, коли його пізнаєш.
    Кіфаят Гашимова лиха зазнала немало. ЇЇ рідне місто Агдам (Нагірний Карабах) жорстокість та нетерпимість до думок іншого перетворили на руїни. Зовсім молодою жінкою у 1989 році приїхала Кіфаят на Новосанжарщину. Щоб вижити, якось звести кінці з кінцями, з двома малолітніми дітьми на руках, не цуралася будь-якої роботи.
    - Милосердя у неї в душі! – говорять жителі району, котрим вона допомагає. Були і є й такі, котрі вважають, що вона працює на публіку. Та знову ж таки - факти є факти! З 2003 року займається вона благодійністю. На сьогодні під її патронатом знаходиться будинок сімейного типу «Родина Бровків», Новосанжарський дитячий будинок-інтернат, Старосанжарський дитячий садочок, Старосанжарська загальноосвітня школа та 44 особи похилого віку, серед них - інваліди 1-2 груп інвалідності, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.
    Чужа біда, горе, нещастя для неї… як своє. Нікого, хто до неї звертається по допомогу, не обійшла своєю увагою, турботою, допомогою.
    - Нікуди мені від того горя людського не дітися, - часто говорить вона. Тож переклавши власні бізнесові справи на помічників, виступила вона ініціатором створення Благодійного фонду імені Гейдара Алієва. Нелегка то справа! І ось у цьому році фонд створено. Головою правління обрали Кіфаят Рагімівну, головою комісії став Іскендар Гулієвич Будаков, підприємець із Кобеляк, котрий одним із перших підтримав новосанжарську благочинницю.
    Дійсно, справи фонду непрості. Телефоную, щоб домовитися про інтерв’ю – вона в Києві, домовляємося про зустріч на наступний день – ранком незнайомий закордонний номер «розриває» дзвінок «мобілки». Приймаю дзвінок. Із трубки голос Кіфаят: «Добрий ранок, Анатолію! Я в Баку. Терміново потрібно було летіти, тож зустріч переноситься. Не ображайся, гаразд?»
    Все має свої результати. Результат діяльності фонду – радісна усмішка на дитячому обличчі, віра одинокої людини, інваліда в те, що його не забули. Так мало… і так …
    Зустріч відбулася. Їдемо на благодійний виїзд у Старі Санжари. Всі працівники фонду зранку «на ногах». Пакують подарунки, продуктові набори для інвалідів. Наглядає за всім Кіфаят Гашимова та Іскендар Будаков. Всі без метушні роблять свою справу.
    На вулиці вогко. В Старих Санжарах нас зустрічають голова сільської ради Юрій Мошура та місцевий депутат Надія Лопан. Представники влади сідають в переднє авто і вказують шлях. 22 інваліди отримали допомогу фонду. Люди дякують, ще б пак, не забули за них, не обійшли увагою. Кожному знайшли працівники Благодійного фонду і слово втіхи, і слово підтримки, і, звичайно ж, матеріальну допомогу. Гашимова цікавилася життям, потребами інвалідів, вникаючи в суть проблеми довго спілкувалася із старосанжарцями: Діхтенко Оксаною Федосіївною, Ляшенко Клавдією Миколаївною, Дерій Оксаною Григорівною, з рідними інваліда І групи Минька Віктора Михайловича.
    Благодійний рейд не обмежився цим - по 20 кілограм м‘яса (баранини) було відвезено у харчоблоки Старосанжарської ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Валентина Дудка) та Новосанжарського будинку-інтернату (директор Микола Русін). На прохання Новосанжарського управління праці та соціального захисту населення на благодійні обіди та подарунок фонд імені Гейдара Алієва перерахував необхідні кошти.
    - Фонд імені Гейдара Алієва, який очолює Кіфаят Гашимова, єдиний, хто відгукнувся на допомогу у подібному обсязі, - говорить замісник голови управління та соціального захисту населення Микола Плахотнік. - Виділені кошти були направлені на організацію благодійного обіду для 15 інвалідів та куплений подарунок, м‘яка іграшка дівчинці-інваліду.
    Саме ж управління праці та соціального захисту населення району, яке очолює Наталя Гомля, явилося першою організацією, котра скористалася допомогою Благодійного фонду ім. Гейдара Алієва і, як ми бачимо, не пошкодували.
    у планах фонду - створити центр азербайджанської культури – музей, мечеть, парк імені Гейдара Алієва. Планується інвестування у створення лікувально-діагностичного центру імені Гейдара Алієва у Полтаві. Тож клопотів і турбот не злічити.
    Зостається лише побажати Кіфаят Гашимовій та працівникам Благодійного фонду ім. Гейдара Алієва успіхів, здоров‘я… А щастя вони вже мають, бо коли людина присвячує своє життя благородним цілям, світлим справам (робити життя навколо добрішим, чистішим), то вона вже щаслива і вважай, що живе не дарма.

    Анатолій Драбрезір
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 887 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net