Вівторок, 23.04.2024, 12:20
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Січень » 28 » Козаки допоможуть



    Козаки допоможуть
    17:49
    Козак — вільна, незалежна людина, основні засоби існування якої надходять від військової справи (участь у війнах, охороні маєтків і торгівців, грабунок).
    Ось так описує вільна енциклопедія звання, яке прагнуть отримати все більше жителів наших районів. Напевно, багато хто не погодиться з присутністю у визначенні слова «грабунок». Так само хтось вимагатиме додати до цих слів такі терміни, як «патріот», «захисник вітчизни» і т. д. Можна знайти багато різних тлумачень цього звання, але скрізь говориться про те, що козак – людина військова, а козацтво – це силова структура.
    Кілька різних силових структур, представники яких називають себе козаками, мають представництво і на Кобеляччині. Одна з них – це Полтавське Крайове Козацьке Товариство Українського Козацтва. Організація ця дуже поважна. Про це свідчить хоча б те, що усі слова назви пишуться з великої літери. Те, що організація мілітаристична, окрім назви, доводить військова форма козаків. Мало того, кожен козак під час вступу до формування дає клятву на вірність Україні, у якій обіцяє служити їй «до останнього подиху життя, до останньої краплини крові». Клятва – це не контракт. Вона не має терміну дії, її не можна розірвати, скасувати. Це ж яку мужність потрібно мати, щоб в такому поклястися! Це ж якщо на Україну їхатимуть «братні» танки, вони грудьми захищатимуть Неньку-Україну від снарядів. А якщо ні – то будуть прокляті.
    Між тим, злі язики (а щоб їм!) твердять, що в козаки ідуть лише для того, щоб можна було п’яними їздити за кермом, носити зброю та браконьєрити. А користі від них – це роздавання дітям цукерок на Миколая та розпиття горілки на Покрову, хоча і для першого, і для другого необов’язково ставати козаком. Благодійністю та алкоголізмом в нашій державі має право займатися кожен.
    Та ми злим язикам не віримо і вважаємо, що поява козаків на теренах Кобеляччини – величезне щастя. Саме такої організації нам не вистачало, адже силовикам у нас роботи непочатий край. Сподіваємось, що саме козацтво впорається з тим, що не під силу ані міліції, ані прокуратурі, ані місцевим радам. Тому беремо на себе сміливість інформувати лицарів про ті безчинства, котрі кояться у нашому районі, щоб ті знали, куди спрямовувати усю свою силу, відвагу і міць.
    Наводимо лише кілька випадків, у яких козаки змогли б прислужитися своїй Батьківщині:
    Побудова вежі мобільного зв’язку у Радянському без згоди місцевого самоврядування. Козаки можуть (і повинні) блокувати це будівництво, адже голова сільради заявив, що дозволу на забудову не давав.
    Незаконні забудови в природоохоронній зоні Дніпродзержинського водосховища. Подібні забудови є і в Світлогірському, і в Орлику, і ще бозна-де. Вони знаходяться безпосередньо біля водойми, що заборонено українським законодавством. Козаки можуть (і повинні) відрізати доступ будівельників, охоронців і самих «хазяїв» до загарбаного клаптика України.
    Оббирання водіїв у МРЕВ. Дії працівників МРЕВ часто доходять до абсурду. Наприклад, назбирав чолов’яга кілька тисяч на гниленьку «копєйку», знімає її з реєстрації в Полтаві. Там експерт перевіряє, чи не змінено номери кузова і двигуна, чи відповідають вони документації. Наступного дня авто ставиться на облік у Кобеляках. І знов його оглядає експерт! Йому, виходить, полтавський колега – не авторитет. А експертиза – процедура не з дешевих. Особливо для власників «копєйок». І фокус з експертизою – лише мізерна частка усіх диких платежів. Козаки можуть (і повинні) захистити своїх співгромадян від цього здирства, узяти під свій контроль роботу реєстраторів-екзаменаторів.
    Описані вище пункти – лише початок нашої співпраці з козаками. Якщо у вас, шановні читачі, склалися обставини, котрі вимагають силового втручання, звертайтеся до козаків. У нашому районі діють, як мінімум, дві подібні організації - Полтавське Крайове Козацьке Товариство Українського Козацтва та Наддніпрянська Флотилія Українського Козацтва. Вони допоможуть. А якщо ні – будуть прокляті. Це не ми придумали. Вони добровільно в цьому поклялися.

    Шльома ГОЛОВАТИЙ

    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 825 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net