Пятниця, 26.04.2024, 09:34
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Березень » 13 » 1 квітня не за горами



    1 квітня не за горами
    10:17
    Нагадуємо, що до 1 квітня 2009 року всі організації (страхувальники), суб’єкти підприємницької діяльності відповідно статті 21 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» зобов’язані здати звіт по персоніфікованому обліку. Форма звітності річна за даними попереднього року, основним документом є звіт за формою ІНДАНІ. За цим звітом визначається розмір заробітку ( доходу) особи, внесків до Пенсійного фонду України, її спеціальний і загальний стаж. «Індивідуальні відомості про застраховану особу» заповнюються відповідно «Порядку формування та подання органам Пенсійного фонду України відомостей про застраховану особу, що використовується в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування».
    На основі даних до персоніфікованого обліку на кожну особу відкривається персональна облікова картка де ведеться накопичення даних з 2000 року про доход та сплату страхових внесків. До 01.01.2004 року стаж вважається трудовий і зараховувався на основі запису в «Трудовій книзі». Потім розпочав дію новий Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» на основі якого зараховується страховий стаж, тобто відповідно сплати страхових внесків. А так, як по кожній застрахованій особі ведеться облік заробітної плати (доходу) за кожний місяць роботи протягом трудової діяльності з 2000 року на персональній картці у системі персоніфікованого обліку то відповідно «Порядку взаємо обміну інформацією для призначення і перерахунків пенсій на підставі наявних даних персоніфікованого обліку відомостей в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування» відповідно якого сплата страхових внесків до Пенсійного фонду України громадянином та його роботодавцем зараховується при призначенні та перерахунку пенсії - лише за даними персоніфікованого обліку. Завдяки персоніфікованого обліку відомостей Пенсійний фонд матиме у своєму розпорядженні достовірні відомості про тривалість страхового стажу працівників, їхні заробітки та суми внесків, а також внесків, які сплатили до Пенсійного фонду роботодавці. Це дозволить поступово відновити залежність розмірів пенсій від тривалості внесків за рахунок ефективнішого обліку даних про страховий стаж і заробіток протягом усієї трудової діяльності застрахованої особи.
    Попереджаємо страхувальків які не прозвітувались, що вони лишили можливості своїх працівників і себе зарахування доходу та страхового стажу в повному обсязі. Особливо безвідповідально відносяться керівники підприємств Кишеньки ГРБД, ПП «Арготіс»- вони не прозвітувались за 2007рік і є загроза не подання звітності за 2008 рік. Отже, працівникам, які перебували в трудових відносинах з цими страхувальниками необхідно подбати про те, щоб було надано дані своєчасно. Відповідно до ст. 16 ЗУ “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" працівник має право отримати від страхувальника (підприємства, фізичної особи - суб’єкта підприємницької діяльності ) підтвердження про сплату страхових внесків, у тому числі в письмовій формі, та вимагати від нього сплати страхових внесків, в тому числі в судовому порядку.
    Фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, які мають найману працю та які обрали особливий спосіб оподаткування вони, як інші застраховані особи залишаються без зарахування стажу та доходу за період діяльності, якщо не звітувались до персоніфікованого обліку. Так, як відповідно Постанови Кабінету міністрів України від 16.11.2001 року № 1498 про те, що підтвердження доходів для призначення та перерахунку пенсій з 01.07. 2000 року проводиться виключно за даними персоніфікованого обліку. Нагадуємо, що приватні підприємці на спрощеній системі оподаткування повинні знати, що з їх суми сплаченого єдиного податку до Пенсійного фонду розмежовується - 42%, а з суми сплаченого фіксованого податку - 10%.
    Отже, якщо Ви отримували дохід та сплачували податки, але вважає що Вам не потрібно звітуватись до персоніфікованого обліку, то Ви помиляєтесь.
    Вам необхідно прозвітуватись до 1 квітня.

    Начальник відділу персоніфікованого обліку,
    інформаційних систем та мереж Л.Л. Назаренко

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 728 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net