Пятниця, 19.04.2024, 11:00
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 26
    Гостей: 26
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Березень » 20 » Internet-еволюція



    Internet-еволюція
    13:20
    Сьогодні глобальна мережа Інтернет вже встигла стати невід’ємною частиною нашого життя. Вона міцно увійшла у нього так само, як і мобільні телефони, супутникові антени та DVD-програвачі. Сьогодні вже мало хто, навіть у віддаленому селі, жодного разу не чув слів «Google», «E-mail» чи «ICQ». Інтернет став для багатьох вже не екзотичною забавкою, а для декого – просто необхідністю.
    Звичайно, у дім кожного новосанжарця глобальна мережа ще не простяглася. А там, де Інтернет таки є, він різниться за типами підключення. Донедавна у бажаючих приєднатись до щасливих абонентів мережі Інтернет великого вибору не було. Для підключення потрібно було: 1. Придбати комплект супутникового обладнання. 2. Мати мобільний телефон із увімкненою функцією Bluetooth. При цьому мобільний телефон відігравав роль каналу запиту – він посилав відомості на супутник, назад дані йшли вже через супутникову тарілку. Коштував такий доступ до Інтернету недешево – донедавна 36$ за 1 Гігабайт отриманих даних. Незважаючи на це, даний тип підключення, як фактично єдино можливий, користувався в районі надзвичайною популярністю. Спеціалісти, які займаються встановленням такого Інтернету, говорять, що ще влітку підключення разом із обладнанням і роботою коштувало 750 гривень. Варто було встановити комплект у одній школі – і невдовзі супутниковий Інтернет з’явився майже у всіх освітніх закладах району. Не лишались байдужими і «прості» жителі – новосанжарських «інтернетчиків» запрошували у Нехворощу і Кунцево, Соколову Балку та Маячку, Драбинівку і Супротивну Балку – майже у кожне село. Про Нові Санжари годі й мовити – чи не на кожному будинку поруч із тарілкою супутникового телебачення можна було побачити й «інтернетівську».
    Та потихеньку ажіотаж навколо супутникового Інтернету зменшився. По-перше, ринок наситився. По-друге, з’явилися альтернативні види підключень. Наприклад, абоненти операторів «Life» та «Utel» могли отримати досить дешевий мобільний Інтернет. Грошей це коштувало зовсім небагато – потрібна лише «мобілка» та гроші/Мегабайти на рахунку. Такий Інтернет, звичайно, не міг похвалитися значною швидкістю: 40 кб/с – майже межа. Але для спілкування по ICQ, надсилання електронної пошти чи перегляду новинних сайтів – цілком вистачало.
    І нарешті до Нових Санжар дійшло диво сучасних Інтернет-технологій – славнозвісний «ОГО». Спочатку на все велике селище було лише 32 порти, які дуже швидко розійшлися по абонентах. Максимальна швидкість, яку тоді міг запропонувати ВАТ «Укртелеком» - 256 кб/с. Потім проклали оптиковолоконну лінію Машівка – Нові Санжари – Кобеляки. І в кінці 2008-го року додалося іще 144 порти. Сьогодні в селищі вже 208 портів-абонентів «ОГО». Максимальна швидкість Інтернету – 4 Мб/с. Коштує така шалена швидкість не так вже й багато – 200 гривень на місяць; 2 Мб/с – 150 грн.; 1 Мб/с – 100 грн. А від можливостей такого Інтернету просто розбігаються очі! Хочеш – качай фільми, музику, аудіокниги – та все, що заманеться, – хоч цілий день. Хочеш – розмовляй по Skype зі старими друзями та новими знайомими. Ти можеш підключити до комп’ютера веб-камеру і спілкуватись із своїм другом, скажімо, з Москви – і він чудово бачитиме тебе, а ти його. Хіба це не фантастика?! Раніше таке можна було лише уявити або прочитати, приміром, у Жюля Верна..
    - Наступного року ми плануємо ввести в дію ще 96 портів цього інтернету, - говорить начальник Новосанжарської філії ВАТ «Укртелеком» Михайло Забрудський. – Поки що пропозиція цілком співпадає з існуючим попитом і всі потреби абонентів ми задовольняємо. До речі, нещодавно пройшла акція, згідно якої абонентам «ОГО» була вдвічі збільшена швидкість Інтернету – з 512 кб/с до 1 Мб/с, з 1 Мб/с до 2 Мб/с – без збільшення абонплати.
    На жаль, поки що до сіл району «ОГО» не дійшло. Але працівники «Укртелекому» переконані: буде великий попит – мережа протягнеться і до села. Просто сьогодні економічно недоцільно прокладати дороге оптоволокно, встановлювати обладнання для одного чи  двох абонентів.
    Ми завітали до Новосанжарської селищної ради, в яку «ОГО» провели в числі перших – ще у 2007-му році.
    - Спочатку швидкість була 128 Кб/с і платили ми за це 80 гривень на місяць. Через чотири місяці ми переключились на швидкість 256 Кб/с і стали платити 100 гривень, – розповідає економіст-програміст селищної ради Дмитро Степанов. – А от вдома в мене Інтернет супутниковий – тарілка плюс пакет «Діджус». Дорого, але я рідко ним користуюся.
    А для чого, цікаво, селищній раді Інтернет?
    - Щоб із пресою переписуватись, - жартують працівниці селищної ради. – А якщо серйозно, то зараз же і звітність майже уся в електронному вигляді відсилається – до Пенсійного фонду, податкової. З Інтернету ми дізнаємось про нові постанови та закони.
    А от власного Інтернет-сайту селищна рада досі немає – говорять, що він перебуває у стадії розробки. Як не дивно, але у Новосанжарському районі взагалі поки що не має жодного офіційного сайту – ні районної ради, ні райдержадміністрації. Єдиним, але неофіційним лишається сайт sanzhary.com.ua. Щоправда і він вже давно не оновлюється.
    Та створення сайтів про Нові Санжари у глобальній мережі – справа часу, або, якщо бажаєте, наступний щабель internet-еволюції. А поки що відкривайте на вашому комп’ютері Opera, Internet Explorer або Mozilla Firefox і заходьте на exo.at.ua – там є багато цікавого.

    Володимир Паршевлюк
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1272 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 2
    23.04.2009
    2. Олег (Admin) [Матеріал]
    Чи думаєте тільки у вас такий поганий інтернет? Ти не один....

    22.04.2009
    1. Андрій (НСанжари) [Матеріал]
    ОГО - то добре, але з таким обслуговуванням як в Нових Санжарах, то це гівно...
    А би деякі працівники Укр телекому спробували відірвати зад від стульця то інтернет би робив би краще!


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net