Пятниця, 26.04.2024, 22:36
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Квітень » 10 » Микола Призов: «Я вірю!»



    Микола Призов: «Я вірю!»
    11:46
    О пів на дванадцяту п’ятниці, 3 квітня, зал новосанжарського будинку дитячої та юнацької творчості вщент заповнили глядачі. Усі вони прийшли, аби привітати із 65-річчям новосанжарського поета і самодіяльного композитора Миколу Призова. Відзначити чергову ювілейну дату свого життя Микола Іванович вирішив досить оригінально – влаштувавши для новосанжарців справжній звітний концерт.
    На новосанжарську землю Микола Призов потрапив сімнадцять років тому. Сподобалось йому надворсклянське селище. Він оселився тут і наміцно приріс душею до чарівної природи містечка, до його привітних людей. І від цього міцного союзу почали з’являтися рядки віршів, слова пісень, звуки мелодій. Знайшов Микола Іванович у Нових Санжарах і соратників у любові до музики. І найпершою подругою і колегою по пісні стала Зінаїда Вікторівна Дігтяр.
    Саме разом із Зінаїдою Вікторівною Микола Іванович і виконав першу пісню концерту. Звичайно ж, про Нові Санжари.
    - Наш із Зіною Вікторівною дует називається «Сива ластівка». Це значить, що ми, хоч і сиві, але ластівки, - жартує зі сцени Микола Призов.
    Від новосанжарської влади ювіляра привітав заступник голови районної державної адміністрації Андрій Любко. Він, зокрема, зазначив, що звіт Миколи Призова – це лише «перша ластівка». На черзі подібні зустрічі з іншими митцями Новосанжарщини.
    А тим часом залом вже пливе сумна мелодія «Ностальгії». Рядок приспіву Микола Призов узяв з вірша ще одного знаного на Новосанжарщині поета і письменника Юрія Дмитренка. Всі ж інші слова і музика стали спільним доробком дуету «Сива ластівка». Вони і виконали тужливу, але таку душевну композицію.
    Який же поет без кохання? Який композитор без пісні про справжню любов? Микола Призов своє кохання зустрів – разом із дружиною Ларисою вони вже 39 років. Разом не лише радіють дітям та онукам, але й співають. От і пісню «У полон бере весна» на слова Михайла Манька виконало сімейне тріо Призових – Микола, Лариса та їх син Олександр.
    Продовжилось свято музики піснею «Яблуневий цвіт» на слова Якова Кухаренка  у виконанні Миколи Призова і Зінаїди Дігтяр. До цього часу зал вже добряче розігрівся і кожну композицію зустрічав вдячними оплесками. Надзвичайно сподобався глядачам і дует Миколи Призова із викладачем Новосанжарської дитячої музичної школи Юлією Яценко.
    Не встигли відшуміти оплески, як у зал тихенько зайшло Дитинство. Воно настрибалось, набігалось, нарадувалось і… тихенько засинає. Це Лариса Призов виконує «Колискову», яку її чоловік написав для улюбленого онучка. Під цю колискову так добре засинають маленькі непосиди. Але зал не спав – зал заворожено слухав надзвичайно красиву мелодію і не менш проникливий голос.
    Розбурхала і розвеселила всіх маленька Таня Юсківець з піснею «Скрипка в мене є». За хвилину на зміну їй приходить більш серйозна музика – дует «Сива ластівка» разом із Іваном Делією виконують пісню про повстанців «Дим по станції».
    І після кожної пісні – вдячні слова і квіти, квіти композитору. Та не лише з квітами завітали гості. Юрій Дмитренко вручає Миколі Призову козацький хрест ІІІ ступеня, а від Полтавської спілки літераторів нагороджує дипломом за кращу авторську пісню. Вітають Миколу Івановича і колеги з ветеранського клубу «Суботні зустрічі». Багато добрих слів сказала про композитора педагог Старосанжарської школи Людмила Дзюбан. А поет Анатолій Пустовий подарував ювілярові свої віршовані рядки. Піснею «Полтавщина» вітав Миколу Призова інший самодіяльний композитор Новосанжарщини – Петро Скубій з Малого Кобелячка. Пошанувати Миколу Івановича приїхала ціла делегація з Кременчука на чолі з Борисом Куликом, головою спілки літераторів наддніпрянського міста «Славутич».
    І знову за вітаннями композитора звучать його пісні. «Ворскла чарівна», «Я давно не знаю покою». Завершується концертна програма піснею «Бал-випускний», яку виконують солісти Оксана Левченко, Анна Дев’ятко та Катерина Колодяжна. Хореографічну частину забезпечують учні Новосанжарського НВК із танцювального гуртка «Веселка».
    Як не прикро, але концерт завершений. Та сумувати ніколи – життя іде далі.
    - Які б не віяли в країні політичні вітри, які б проблеми не обсідали, все ж треба вірити у те, що здається неможливим. Я - вірю! – говорить новосанжарський поет і композитор Микола Призов.

    Відео з даного концерту
    Володимир Паршевлюк, кореспондент газети «ЕХО» в Новосанжарському районі, тел. 8(099)956-02-08
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 997 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net