Пятниця, 26.04.2024, 14:14
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Травень » 1 » Міжнародний банк реконструкції та розвитку «спіткнувся» в Кобеляцькому районі



    Міжнародний банк реконструкції та розвитку «спіткнувся» в Кобеляцькому районі
    10:44
    На останній сесії Кобеляцької районної ради знову розглядалось питання про придбання адміністративних приміщень для розміщення там районного Управління праці та соцзахисту населення і знову депутати його «завалили»

    - Вже більше року комісія з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, будівництва та управління майном займається цим питанням, - розповідає голова комісії Вікторія Шкарбан. – Проблема з приміщенням районного Управління праці та соцзахисту населеня досить вагома і важлива не лише для працівників управління, а і для всіх жителів Кобеляцького району.
    Питання щодо придбання приміщення в котрий раз районні народні обранці на сесії не прийняли.
    - Хоча ситуація все ж виходить доволі абсурдна, - переконана Вікторія Шкарбан. – Коли депутати затверджували районний бюджет на 2009 рік, то більшість проголосували «за» купівлю приміщення. У бюджеті був пункт щодо виділення першого траншу у сумі 200 тисяч гривень на придбання приміщення для УПСЗН, який потрібно було сплатити до 10 травня. Та коли дійшла черга голосувати по питанню про придбання, кількість голосів виявилась недостатньою, щоб його ухвалити. Тобто виходить, що гроші виділяємо, а приміщення купувати не хочемо. На словах нібито всі «за», а як до діла, то вже –«проти».
    Нагадаємо, що приміщення, в якому сьогодні розташоване Управління праці та соціального захисту населення (УПСЗН) побудовано ще в 1969 році, капітальний ремонт за весь цей час не проводився. Робоча площа приміщення має 147 м.кв. а працює там 33 працівники, переважно жінки, що зосім ніяк не відповідає навіть санітарно-гігієнічним нормам, не говорячи вже про чисто людський підхід до умов праці. В цих же умовах і проводиться прийом громадян.
    - Вже неодноразово порушувалось питання про перехід Управління праці і соцзахисту населення до іншого приміщення, - говорить Вікторія Шкарбан. – Бо, скажу прямо, люди працюють в справжнісінькому сараї. Добре, якби голосування на сесіях районної ради здійснювалось поіменно, та ще і оприлюднювалося б у пресі. Тоді б кожен виборець знав, за що проголосував той чи інший депутат. Кобелячани знали б поіменно, хто з їх обранців змушує їх відвідувати Управління соцзахисту без належних для того умов. Що ж до інвалідів, то їм просто нереально заїхати на візку в дану установу. А працівники тісняться в кількох кімнатах серед купи архівних паперів. Хіба це нормально? Я вважаю, що було б добре, коли б в ради депутати обиралися не за партійними списками, а щоб люди голосували за конкретну людину. Тоді б кожен виборець міг би підійти до свого депутата і запитати в нього, що конкретно той зробив для людей. Або не зробив! І сесії повинні проводитись не чотири рази на рік, як сьогодні, а частіше, щоб розглядати меншу кількість питань, а не одразу по тридцять, як це було на останній сесії. Таке навантаження, на мою думку, не сприяє ефективній роботі депутатів району.
    З метою впровадження єдиної технології прийому громадян, які звертаються за призначенням усіх видів допомоги, а саме: надання якісних послуг отримувачам допомоги з максимальною зручністю та мінімальними затратами, створення атмосфери взаємоповаги між працівниками управління праці та соціального захисту населення і людьми які прийшли на прийом, створення працівникам сприятливих умов для ефективної роботи, депутат Вікторія Шкарбан та начальник районного Управління праці і соцзахисту населення Анатолій Кісіль неодноразово зверталися до керівництва району з проханням посприяти у придбані приміщення колишнього СТ «Будівельник» для розташування в ньому підрозділу управління праці та соціального захисту РДА.
    Приміщення (загальна площа 822,9 м.кв) знаходиться в Кобеляках по вулиці Полтавській, 32 і перебуває у приватній власності. Власник хоче за це приміщення 800 тис.грн.
    Наразі Уряд України здійснює реалізацію Проекту Удосконалення системи соціальної допомоги», який підтримується Міжнародним банком реконструкції та розвитку який і виділяє на це кошти. Основною установою, що впроваджує цей проект, є Міністерство праці та соціальної політики. Мета проекту полягає у суттєвому підвищенні ефективності системи соціальної допомоги шляхом посилення її адресності та спрощення процедури надання. Проект передбачає створення належних умов для прийому громадян, що звертаються за наданням різних видів соціальної допомоги. Міністерство зобов’язане забезпечити фінансування заходів з проведення ремонту приміщень місцевих управлінь праці та соцзахисту населення, монтажу локальних, електричних та телефонних мереж, поставки комп’ютерної техніки, кондиціонерів, меблів, міні - АТС.
    - Одночасно місцеві органи влади повинні забезпечити управління належними приміщеннями, - повідомила Вікторія Шкарбан.
    Начальник обласного Управління соціального захисту населення Людмила Корнієнко проінформувала Вікторію Шкарбан та районне керівництво, що за час впровадження Проекту в області значно поліпшені умови роботи управлінь праці та соціального захисту населення. Зокрема, іншими, більш зручними приміщеннями, забезпечені 7 управлінь, збільшені площі приміщень в 6 управліннях. В цілому по області 32 управління з 33-х забезпечені відповідними приміщеннями. Всі, окрім Кобеляцького.
    - Уявіть собі, що єдиним управлінням в області, яке працює у дуже скрутних умовах і старому приміщенні, залишається Кобеляцьке райуправління, - говорить Шкарбан. – Оскільки у визначений Мінпраці термін кобеляцька влада не вирішила питання щодо забезпечення управління належним приміщенням, управління було виключене з фінансування ремонтних робіт. На сьогодні район вже втратив майже 200 тисяч гривень, які б можна було використати на ремонт.
    План реалізації проекту передбачає три етапи, проведення ремонтних робіт в управлінні, технічне і офісне оснащення управління та навчання персоналу, заходи з інформування громадськості. В рамках Проекту за рахунок коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку в середньому кожне управління отримає 100 тисяч доларів Тож можливість отримати кошти ще залишились, слово за депутатами.
    Сьогодні адмінприміщення УПСЗН не відповідає санітарно-гігієнічним нормам і вимогам Міжнародного банку реконструкції та розвитку, що не дозволяє здійснювати заходи з впровадження Проекту. Якщо найближчим часом не будуть створені відповідні умови для роботи Кобеляцького УПСЗН, то воно втратить можливість отримати за рахунок коштів Світового банку комп’ютерну техніку, меблі, кондиціонери тощо.
    Але не зважаючи на це, управління повинне буде забезпечувати роботу відповідно до єдиних вимог щодо призначення усіх видів соціальної допомоги. Тоді вже доведеться витрачати кошти з місцевого бюджету для фінансування необхідних заходів.

    Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1618 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net