Пятниця, 29.03.2024, 16:15
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Травень » 1 » Олександр Слищенко виграв суд у ДАІ



    Олександр Слищенко виграв суд у ДАІ
    11:00
    27 квітня суддя Кобеляцького районного суду Тетяна Тесленко задовольнила адміністративний позов жителя Біликів Олександра Слищенка до Кобеляцької роти ДПС. В результаті була скасована постанова про накладення на біличанина штрафу в розмірі 300 гривень
    Сорокарічний житель Біликів Олександр Слищенко до 2009 року ні з ким жодного разу не позивався. Працював собі приватним підприємцем, ремонтував комп’ютери, фото- та відеоапаратуру. Ні з ким не конфліктував, ні на кого не скаржився. Думка про суд з’явилася у Олександра після того, як 17 лютого він отримав листа з Кобеляцької роти дорожньо-патрульної служби. В конверті були копія постанови про накладення на громадянина Слищенка О.О. адміністративного стягнення за правопорушення і фотографія. На знімку був зображений «Ланос» Олександра на фоні дорожнього знаку «Лелюхівка». І невеличкий напис: «086 км/год».
    Подібні повідомлення вже отримали десятки тисяч українців. І назвали їх «листами щастя». Такими листами підрозділи ДАІ повідомляють водіїв про те, що вони порушували Правила дорожнього руху. А конкретніше – перевищували максимально дозволену швидкість. Це зафіксував прилад «Візир», який нещодавно з’явився на «озброєнні» в ДАІ. І на основі його показів складається протокол, і на водія накладається штраф, який пропонують негайно сплатити.
    Більшість власників транспортних засобів, яким приходять «листи щастя», йдуть до банку і платять штраф. Деякі пробують оскаржити постанови ДАІ в суді. Але, як правило, програють справи. Слищенко вирішив піти по шляху меншості. «Я був упевнений в тому, що виграю суд, - говорить Олександр. І аргументує: - По-перше, я за освітою вивчав радіоелектроніку. І тому небезпідставно вважаю прилад «Візир», на показах якого ґрунтуються претензії «даїшників», недосконалим. В ньому вельми невдало спробували об’єднати два прилади – цифровий фотоапарат і радар. У всьому світі поліцейські в таких випадках використовують прилади, які працюють на основі лазера. І встановлені вони стаціонарно, а не працюють в руках людини, що виключає суб’єктивний фактор. По-друге, я постійно спілкуюсь з автолюбителями в Інтернеті. І вони в один голос стверджують, що практика накладання штрафів на підставі показів «Візира» незаконна. Дуже багато корисних порад надає адвокат Володарський. На основі його рекомендацій я й написав свою першу скаргу».
    Першу скаргу Слищенка кобеляцький суд відхилив. Мовляв, до суду потрібно подавати позови. Тоді Олександр подав позовну заяву. Її теж повернули. Аргумент – не сплачене державне мито. Слищенко вважає, що це незаконно. В таких випадках мито не сплачується. Але все ті ж знайомі юристи з Інтернету порадили таки заплатити оті 3 гривні 40 копійок, щоб зекономити час. І він це зробив. З третьої спроби його позовну заяву прийняли до розгляду.
    27 квітня відбулось судове засідання. Воно тривало майже півтори години. Хоча суддя Тетяна Тесленко заявила, що зазвичай такі справи розглядаються за 15 хвилин. І найчастіше закінчуються на користь ДАІ. Адже позивачі-автолюбителі просто не можуть документально довести свою правоту.
    Олександр Слищенко зміг. Він ґрунтовно підготувався до судового засідання. «Мої аргументи і докази були викладені на 7 сторінках друкованого тексту, - розповідає чоловік. - Я доводив, що співробітники міліції порушили цілий ряд статей Закону України «Про міліцію», Цивільного та Адміністративного кодексів».
    Рішення суду ще не набрало законної сили. «Даішники» ще мають 10 днів для його оскарження в Харківському апеляційному адміністративному суді. Але Олександр впевнений, що в разі оскарження виграє й там. Він говорить: «Даішники» в суд не прийшли. А доводи, котрі вони надіслали, не витримували ніякої критики. В народі про таке кажуть: «Ні в тин, ні в ворота». Вони навіть копії сертифіката на «Візир» не надіслали. Одні слова проти моїх документів».
    В разі ж програшу справи в Апеляційному суді Олександр готовий дійти аж до Верховного суду України. Він пояснює: «Я хочу довести всім українцям, що свої права можна й потрібно відстоювати. В тому числі і простим громадянам, котрі не мають грошей на адвокатів та «блату» в судах. Це неправда, що не можна виграти суд у ДАІ. Я ж зміг».

    Ігор Філоненко
    P.S. Як виявилося, Олександр Слищенко - не перший в районі водій, котрому вдалося виграти суд у ДАІ. Таких уже десятки.

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1769 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 3
    04.05.2009
    3. Олег (Admin) [Матеріал]
    Надіюся що хоч в цьому плані ми почали до Європи підтягуватися потроху. Вже у нас не кожен можновладець - король, і не кожну проблему кулаками вирішують.

    01.05.2009
    2. Черкас [Матеріал]
    Давить Гайцов ЗАКОНОМ и требовать исполнения ЗАКОНА

    01.05.2009
    1. Иннокентий (mazepas2008) [Матеріал]
    Цікава стаття. Висновок: свої права треба захищати, боротися за них, відстоювати. UA moil tommy


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net