Пятниця, 19.04.2024, 16:50
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Травень » 8 » Білицькі негаразди



    Білицькі негаразди
    11:36
    Минулого тижня кілька співробітників «ЕХО» виїжджали в Білики на запрошення депутатів місцевої селищної ради. Білицькі обранці вирішили через ЗМІ повідомити про своє занепокоєння ситуацією, що склалася в селищі. Зокрема вони невдоволені й деякими рішеннями і методами роботи керівництва ради.
    Того дня із журналістами спілкувались депутати селищної ради Владислав Малина, Валентина Панченко, Віктор Жовтяк, Борис Вовк, Володимир Горбенко, Людмила Завалій, Тетяна Кіщенко. Взяв участь у розмові й депутат Кобеляцької районної ради Володимир Телешун.
    Спочатку слово надали мешканці Біликів Марії Козіс. Вона розповіла про те, що місцева влада, на її думку, безпідставно звела наклеп на її покійного брата Олексія Мулька. І тим самим не сприяла розслідуванню його раптової смерті. За словами жінки, Олексій Мулько, колишній ліквідатор аварії на ЧАЕС, помер при загадкових обставинах. Коли знайшли вдома його бездиханне тіло, то ніхто не звернув уваги на те, що на постільній білизні були плями крові. Розтину тіла не робили. В оселі не знайшли грошей, хоча покійний перед тим отримав пенсію і зарплату.
    Марія Козіс кілька разів безрезультатно зверталась в прокуратуру і міліцію. Аж доки їй не показали довідку, де було написано, що її брат вів антисоціальний спосіб життя і зловживав спиртними напоями. Мовляв, бач який він був неблагополучний. Від того й помер. Довідку видала і підписала секретар селищної ради Вікторія Макогон. Цей факт надзвичайно обурив сестру покійного. Адже в селищній раді немає жодного документа, який би підтверджував антисоціальний спосіб життя Мулька. Ні адмінматеріалів про порушення громадського порядку, ні заяв від сусідів, ні актів обстеження, складених депутатами. А без всього цього, як вважає Марія Козіс, видана селищною радою довідка є наклепом, за який передбачена відповідальність.
    Тетяна Кіщенко також висловила невдоволення роботою секретаря селищної ради. Вона сказала: «В Біликах стало проблемою навіть довідку про смерть отримати. Вікторія Макогон їх видає лише до обідньої перерви. І не кожного дня. Так Віктор Мехедько отримав довідку про смерть матері лише на дев’ятий день. І не він один по кілька разів оббивав пороги ради, щоб отримати елементарну послугу».
    Владислав Малина: «Я кілька разів просив владу селища посприяти людям в отриманні субсидій. Щоб не їздили вони в Кобеляки і не ходили від установи до установи, а щоб районні фахівці приїхали до нас. Я пропонував для організації таких приїздів закласти гроші в селищний бюджет. Реакції – нуль».
    Також усі присутні дружно скаржились на методи роботи Івана Гадючка, керівника громадського формування по охороні правопорядку. І розповіли, що рішенням ради звільнили його з роботи. Але він продовжує займати посаду.
    Потім депутати Володимир Горбенко та Борис Вовк організували для преси невеличку екскурсію селищем. І показали занедбаний сільський пляж та численні сміттєзвалища. Одне з них знаходиться поряд з парканом дитячого ревматсанаторію. Того дня на звалищі горіло кілька багать, і дим від них плив прямо на територію лікувального закладу. «Добре діти підлікуються, вдихаючи отруту», - резюмував побачене Володимир Горбенко.
    Найбільш тривалою стала зупинка поблизу селищного стадіону. Депутати звернули увагу на пеньки від недавно спиляних дерев та на трубу, по якій від молококонсервного комбінату подаються на відстійники рідкі відходи виробництва. Білицькі обранці заявили, що відведення нечистот відбувається без дозволу місцевої влади. Але особливу увагу вони звернули на спиляні дерева. Володимир Горбенко розповів: «Ці дерева спиляли як старі і трухляві. Але я на цьому дещо розуміюсь. Гляньте на пеньки, ви бачите десь пошкодження? З цих ще нормальних, здорових дерев хтось отримав кілька сотень кубометрів ділової деревини. І заробив на цьому десятки тисяч гривень. Клітки для кролів, будки для собак з цього дерева  успішно реалізуються в Біликах. А селищна рада до бюджету не отримала жодної копійки! Виявляється, діловою деревиною наша влада розраховувалась за випилювання. Це ж повна безгосподарність. Крім того, гілки не вивезли, пеньки не викорчували, молоді дерева взамін спиляних не посадили. Тут потрібне втручання прокуратури».
    Про необхідність втручання прокуратури говорила і депутат Людмила Завалій. Вона розповіла, що нещодавно, знову ж при загадкових обставинах, помер ветеран Збройних Сил СРСР Микола Зарубін. Його син є інвалідом другої групи і поховати батька змоги не мав. Крім того, його нібито підозрюють у злочині. Поховання ветерана взяла на себе селищна рада.
    І зараз по селищу почали поширюватись недобрі чутки про долю грошей, які залишились на рахунку у померлого ветерана. Нібито їх збираються отримати посадовці селищної ради. З цього приводу Людмила Завалій сказала: «Ну витратили вони на похорон п’ятсот гривень, ну тисячу. А на рахунок покійного надійшло 6-7 тисяч. Де ці гроші подінуться? А я ж за нього комунпослуги заплатила! Як мені гроші повернути?»
    З усього почутого і побаченого однозначно зрозуміло було лише одне – в Білицькій селищній раді є непорозуміння між частиною депутатського корпусу і керівництвом органу місцевого самоврядування.
    А в середу, 6 травня, випала нагода задати озвучені депутатами питання білицькому селищному голові Юрію Латишу. Ось що він розповів: «Почнемо по порядку, з тієї злополучної довідки. Особисто я її не підписував. Так, секретар селищної ради видавала довідку про антисоціальний спосіб життя вказаного вами чоловіка. Але робила вона це на основі даних, отриманих від дільничного інспектора міліції.
    Щодо труби по відкачуванню нечистот. Дійсно, селищна рада не давала ніяких дозволів на її прокладення. На майбутню сесію селищної ради ми запросимо і Віталія Мазняка як інспектора державного управління по охороні довкілля, і керівництво МКЗ для дачі пояснень.
    Третє. Щодо вирубки дерев. Дійсно, в Біликах випиляні кілька десятків дерев, які досягли вікової стиглості. Вони вже були старі і загрожували безпеці людей. Чи могла селищна рада отримати від цього зиск? Не знаю. Депутати й раніше говорили, що з організацій, які випилюють дерева, потрібно брати якийсь відсоток. Але ж, шановні, спробуйте це зробити. Жодна організація не погоджується працювати на таких умовах. Єдине, в чому я визнаю своє недопрацювання – молоді саджанці ми таки не встигли посадити. Але обов’язково зробимо це восени.
    По пляжу. В селищному бюджеті закладені кошти на його благоустрій. Будуть там і «грибочки», і туалети, і підхід до води.
    І останнє. Щодо можливого присвоєння і нецільового використання грошей померлого Микола Зарубіна. Це абсолютна нісенітниця! Як таке комусь в голову могло прийти? Перше. Ці гроші селищна рада не отримувала і невідомо коли отримає. Так що красти ще нічого. Друге. Ми поховали чоловіка за кошти бюджету. І, звичайно ж, претендуємо на їх повернення. Дійсно, це не більше тисячі гривень. Всі інші гроші отримає його син. Якщо ж суд позбавить його цього права, то ми за ці кошти замовимо для покійного гарний пам’ятник, проведемо благоустрій біля його могили. І, звичайно ж, підтвердимо все документально».
    Ось такі запитання та відповіді. До речі, відповіді, надані Юрієм Латишем, зайвий раз підтверджують, що негаразди в раді таки існують. Адже всі ці питання повинні вирішуватись під час сесій чи роботи комісій. А не через газету.

    Відео з цієї події можна переглянути тут і тут


    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 878 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    10.05.2009
    1. Иннокентий (mazepas2008) [Матеріал]
    Знову помаранчеві керівники опозорилися перед громадою.
    Пані Вікторія Макогон під час помаранчевих подій була найактивнішим "борцем за нове краще життя", очолювала відомі події в Біликах, приїздила в Кобеляки піднімати народ на "революцію" ( читай "Ехо" 2004-2005 років). Після повалення злочинної влади пані Макогон стала одним із керівників Біликів. Дякую "Ехо" за можливість почитати про "справедливих" білицьких помаранчевих вождів!


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net