Субота, 20.04.2024, 07:15
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Травень » 29 » «Мак – 2009»



    «Мак – 2009»
    11:54
    З метою профілактики незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини та її транспортування в період з квітня по вересень 2009 року на території району проводиться оперативно-профілактична операція «Мак-2009».
    Як тільки навесні прогріває сонечко, деякі громадяни починають висаджувати на своїх присадибних ділянках гарні рослини, назва яким - снодійний мак, з якого потім виготовляють сильнодіючі наркотичні отруйні речовини. Для когось вона потрібна, щоб пекти смачні пиріжки, а інші особи свідомо вирощують цю рослину з метою збуту для отримання «легкого прибутку». Тому вирощувати у себе на присадибній ділянці чи на власному полі снодійний мак чи коноплю, навіть для пиріжків, категорично заборонено.
    Працівники міліції постійно ведуть боротьбу із особами, які свідомо вирощують наркотичні рослини та намагаються їх збувати. Під час операції будуть проводиться обстеження присадибних ділянок на предмет незаконних посівів маку чи конопель, а винні будуть притягнуті до відповідальності згідно чинного законодавства.
    Зміни в законодавстві:
    Президентом України підписано прийнятий 19.03.2009 року Верховною Радою України Закон України «Про внесення змін до кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України, щодо посилення відповідальності за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель».
    Так згідно ст.106-2 адміністративного кодексу за незаконний посів та вирощування снодійного маку в кількості від 1 до 100 рослин та конопель в кількості від 1 до 10 рослин тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 306 до 1496 грн. з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.
    Згідно ст.310 ч.1 кримінального кодексу України за незаконний посів та вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин та конопель від 10 до 50 рослин тягне за собою покарання у вигляді штрафу до 850 грн., або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі до 3 років.
    Згідно ст.310 ч.2 кримінального кодексу України за незаконний посів та вирощування снодійного маку в кількості від 500 і більше рослин та конопель в кількості від 50 і більше рослин або особою, яка раніше була засуджена за цією статтею, тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.
    Шановні громадяни! Власники чи користувачі земельних ділянок, якщо у Вас на ділянці з’явились снодійний мак або конопля, НЕГАЙНО вирвіть, спаліть та знищіть їх, не чекаючи відвідин працівниками міліції, що тягне за собою вищевказану відповідальність!!!
    Працівниками кобеляцької міліції постійно ведеться робота по виявленню незаконних посівів наркотичних рослин, а також виявляються факти збереження та збуту наркотичних засобів на території нашого району.
    Працівники СБНОН Кобеляцького РВ майор міліції Олександр Драний, капітан міліції Сергій Безручко під керівництвом в.о. начальника сектору карного розшуку капітана міліції Івана Савченка спрацювали на високому професійному рівні. В ході проведення оперативно-розшукових заходів ними за квітень та травень поточного року було виявлено три факти незаконного збереження наркотичних засобів без мети збуту:
    - 06.04.2009 року в с. Кустолові Кущі на горищі будинку та в сараї, які належать гр. Н. було виявлено та вилучено 15,118 г. каннабісу, які вона зберігала без мети збуту, по даному факту порушено кримінальну справу за ознаками ст. 309 ч.1 КК України:
    - 03.05.2009 року в с. Кустолові Кущі у своєму домоволодінні гр. А. незаконно зберігав 163,86 г. каннабісу без мети збуту, по даному факту порушено кримінальну справу за ознаками ст. 309 ч. 1 КК України;
    - 02.05.2009 року в с. Кустолові Кущі при проведенні працівниками міліції огляду скутера «Хонда» власником якого являється гр. А., було виявлено та вилучено 284,9 г. наркотичного засобу - каннабісу, який він зберігав без мети збуту, по даному факту порушено кримінальну справу за ознаками ст. 309 ч. 2 КК України.
    Також було зафіксовано чотири факти збереження наркотичних засобів з метою збуту:
    - 23.04.2009 року в с. Канави гр. Ч. незаконно придбав наркотичний засіб каннабіс вагою 2,48 г., який незаконно збув гр. Л., отримавши при цьому злочинний прибуток в сумі 60 грн.;
    - 03.05.2009 року в с. Канави гр. Л. незаконно збув 13,06 г. особливо небезпечного наркотичного засобу каннабіс, за що отримав злочинний прибуток у сумі 150 грн.
    - 11.05.2009 року працівниками міліції було виявлено факт збуту в с. Канави гр. Л. наркотичного засобу каннабісу вагою 53,33г., який він збув гр-ці О., при цьому отримавши злочинний прибуток в сумі 280 грн.
    - при проведеному обшуці приміщення, яке належить гр. Л., в с. Канави працівники міліції виявили та вилучили наркотичний засіб каннабіс у кількості 262,47 г., який він зберігав з метою збуту.
    По вищевказаним фактам порушено кримінальні справи за ознаками ст. 307 ч.2 КК України. Злочинці понесуть покарання згідно чинного законодавства.


    Інспектор по роботі з населенням Віра Гомонюк
    http://exo.at.ua/
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 894 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net