Субота, 20.04.2024, 03:48
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Червень » 20 » Он улетел, но обещал вернуться!



    Он улетел, но обещал вернуться!
    14:01
    Милий, милий Карлсон… Дивлячись чудовий радянський мультфільм про симпатичного товстунчика із пропелером на спині ми так щиро вірили – він обов’язково, неодмінно повернеться! І Карлсон повертався…
    Але повертаються не лише мультиплікаційні герої. Впродовж останніх тижнів у Нових Санжарах та їх околицях з’явилися вперті чутки про повернення екс–голови районної державної адміністрації Миколи Долини до свого колишнього кабінету. На усіх поверхах адміністративного будинку запанувало тривожне чекання. А коли чутки почали набувати все правдивіших рис, стривожені депутати скликали двадцять друге позачергове засідання сесії районної ради.
    Головним питанням, яке розглядали цього дня депутати, було направлення звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. В цьому документі депутати звертались до вищезазначених інстанцій з проханням перешкодити керівництву обласної державної адміністрації незаконно повернути Миколу Долину в крісло голови РДА.
    По головному питанню сесії доповідав голова районної ради Юрій Лебедин. Він розповів, що до районної ради надійшло звернення 15–ти депутатів, схвильованих можливим призначенням Миколи Долини головою райдержадміністрації. Із аналогічним клопотанням звернулась до райради державний реєстратор Зінаїда Кулєшова, а з відкритим листом – одинадцять керівників структурних підрозділів та управлінь РДА.
    Слово надали нинішньому очільнику РДА – Анатолію Мокляку. Він підкреслив, що ніякого офіційного документа, який підтверджував би призначення Миколи Долини, в райдержадміністрацію не надходило. Але інформація про це надійшла від офіційного джерела на рівні обласної адміністрації. Сам Анатолій Мокляк висловив думку з приводу можливого повернення свого попередника.
    – Я вважаю, що це призведе лише до дестабілізації ситуації в колективі райдержадміністрації та в районі загалом, до погіршення співпраці між гілками влади. Зі свого боку хочу запевнити – я за крісло голови не тримаюся, в резерві не стою, документів на конкурс не подавав. А заперечую проти повернення Долини лише для блага громади, бо я прихильник поганого миру, а не доброї війни.
    Більш запальним та емоційним був виступ державного реєстратора Зінаїди Кулєшової. Вона нагадала, що спеціальна комісія завершила службове розслідування діяльності керівника апарату РДА Таміли Муковоз, виконуючий обов’язки голови РДА Анатолій Мокляк подав до обласної адміністрації подання на її звільнення. Але карати Тамілу Михайлівну керівництво ОДА не поспішало.
    – Я запитала заступника голови облдержадміністрації Сергія Соловея: «У зв’язку з чим керівництво ОДА «кришує» людину, яка має бути звільнена?». На що він мені особисто відповів: «Ви більше не кажіть на Миколу Івановича Долину поганого слова, тому що Валерій Асадчєв підписав подання до Секретаріату Президента на повторне призначення його головою РДА. І лише після приходу цієї людини будуть вирішуватися кадрові питання».
    Зінаїда Кулєшова перерахувала чисельні «досягнення» Миколи Долини на посту РДА – масові звільнення у підпорядкованому йому колективі, розбірки із негідними підлеглими, захист власних бізнесових інтересів за допомогою службового становища, розпорядження бюджетними коштами на власний розсуд. За таку службову діяльність людина заслуговує кримінальної відповідальності, але аж ніяк не повторного призначення. Це ж саме керівники підрозділів та управлінь виклали у листові до Генпрокуратури. А ще з трибуни сесії та через засоби масової інформації Зінаїда Михайлівна вирішила звернутися до Валерія Асадчєва:
    – Чому ви ігноруєте думку новосанжарської громади? І незважаючи ні на що для вас він залишається «найкращим керівником», так ви сказали одного разу! За якими такими  критеріями?! Так, я запитую вас, шановні депутати, чи не прийшов час звернутися до оцих «солов’їв» та «асадчєвих» і спитати – до якого часу ви будете зловживати своїм службовим становищем і терпінням нашої громади?! Якщо ми піднімемось усі разом, то зрештою матимемо людину, яка буде притягнута до кримінальної відповідальності.
     Зінаїда Кулєшова нагадала присутнім і про те, що Микола Долина, не погоджуючись із своєю відставкою Президентом, вимагає виплати йому майже 80–ти тисяч гривень заробітної плати за вимушений прогул. А ще розповіла про свою розмову із представником Секретаріату Президента.
    – Він мене запитав: «А в чому полягає загроза повернення Миколи Долини?». Я відповіла – у помсті. Він зараз, на базарі, на кожному кроці заявляє, що тільки-но сяде в своє крісло, то всі розпорядження Мокляка буде скасовано і він призначить на всі місця своїх людей! Нам цього треба не допустити. І притягти до відповідальності і Муковоз, і Долину, і, я гадаю, в цьому зговорі і Асадчєв. Нехай прийде в цю залу і скаже людям – ні, я не покриваю злочинців, так, закон у нас для всіх один!
    Свою позицію щодо можливого повернення Долини висловив заступник керівника апарату РДА Володимир Левицький.
    – Із звільненням Миколи Долини довготривалий конфлікт із районною радою було вичерпано. І повертатися до нього ми не збираємося. Під час його головування в адміністрацію перестали з’являтися керівники організацій, сільські голови. Такого керівника нам не потрібно. Як може захищати законність в районі людина, яка сама грубо цей закон порушує?  Тому ми всіх зусиль докладемо, аби дотриматися закону і не допустити нехтування думкою громади. І звертаємось до депутатів нас підтримати.
    Сільський голова Зачепилівки Михайло Заріцький підтримав попередніх виступаючих. А ще висловив досить цікаву думку.
    – При реформуванні адміністративно–територіального поділу України обов’язково будуть звертати увагу на ефективність співпраці двох гілок влади – законодавчої та виконавчої. І буде дуже прикро, коли після цієї реформи ми з вами через конфлікти у владі не матимемо Новосанжарського району, а ми – сільські голови – їздитимемо до чужих «царьків» в Полтаву, Кобеляки чи Решетилівку. Тому я пропонував би людину, яка примирила б дві гілки влади в районі, знайшла компроміси та підходи до всіх – Анатолія Мокляка – як головного кандидата на посаду голови райдержадміністрації.
    Виступ начальника відділу культури РДА Валентини Давиденко був надзвичайно емоційним.
    – Вам вже треба подумати про внуків, про вічне! (Звертаючись до депутата Світлани Джалої). Хто з нас, держслужбовців, купив хату, машину – не одну, а три?! Та в нас окрім кредитів нічого немає! А Тетяна Василівна Десятун говорить про якісь гроші! Та побійтесь Бога! Хватить в грязюці вже топтатися! Вам не стидно ходити по цій землі?! Вона горить під вами, у вас руки вже в крові! А до депутатів я звертаюся – прийміть правильне рішення! Інакше акти непокори будуть і під стінами облдержадміністрації, і під Секретаріатом Президента! Ми не дамо топтатися по нас і по наших дітях!
    Сільський голова Нехворощі Юрій Любимський нагадав.
    – Рік тому на одній із сесій я назвав Миколу Івановича «князьком». «Князька» зняли. Тепер вам треба не допустити зобиженого «князька» назад до влади.
    Після цього на трибуну вийшла депутат Тетяна Десятун.
    – Ще нікому невідомо ні про які наміри, а депутати вже мають приймати якесь звернення! Ще ж нікого не призначили. Якщо ви такі демократичні, то чому ж не згадали, що сьогодні у Миколи Івановича день народження? Перераховували ж всіх депутатів. Це ж як треба так боятися чоловіка, який під час перебування на посаді голови РДА вивів район на перші місця…
    Тут виступ Тетяни Василівни заглушили депутати – вони свистіли, аплодували, кричали, явно не бажаючи слухати далі. Жінка намагалася перекричати весь цей гамір, раз по раз зверталася до Юрія Лебедина.
    – Я депутат і маю право виступити! Один не ходить на роботу, інший узурпував владу в районі, передвиборчі обіцянки не виконані – бізнес так і не відділений від влади. – Але продовжити їй не дали – зал знову вибухнув свистом до якого додалися крики: «Геть! Ганьба!». Завершити виступ депутату–опозиціонеру так і не дали.
    А от заступника голови районної ради Бориса Федоренка депутати навпаки слухали уважно.
    – Якщо Україна видержала друге пришествіє Пискуна, Литвина, то другого приходу Долини ні район, ні влада не витримає. Я коли гляну, що він чудив! Разом із цим зверненням треба замовляти ще й медичну експертизу на Долину. Про який його авторитет можна казати – до нього на апаратні ніхто не приїздив! Це правда, ми не знаємо про офіційні документи щодо його ново призначення. Про це знають Десятун, Джала, Гомля. Вже говорять – через два тижні буде призначено, погрожують – ми з вами розберемося. Як призначено – по бєспрєдєлу? Так ми цього не допустимо. Пишуть – Долини немає, район на останньому місці. Де ви берете такі дані? Та перевиконує район! За паї розраховуються нормально, скільки зроблено за три роки. А ви все шукаєте, шатаєте. Який ви рейтинг УНП зібрались піднімать в районі? Його не було і не буде. Що ви все показуєте, як було класно при Долині? Та не буде вже класно. Забули його і йдемо далі.
    – Вот еще раз проголосуем – и забудем. – резюмував Юрій Лебедин.
    Перед голосуванням по цьому питанню Анатолій Мокляк попрохав депутатів все ж таки не пропонувати його кандидатуру на посаду голови і приймати звернення без змін. Результати голосування були очікуваними – всі присутні депутати проголосували «за», окрім Тетяни Десятун, Світлани Джалої та бютівця Геннадія Супруна, котрий на момент голосування покинув залу засідання.
    Після тривалого обговорення першого питання депутати у швидкому темпі розглянули і затвердили кілька поточних питань. Зокрема, прийняли новий склад президії районної ради – замість Світлани Джалої до її складу увійшла нова голова «медичної» комісії Тетяна Дем’яненко. Крім того, депутати проголосували за виключення із членів президії депутата від БЮТ Геннадія Супруна. З формулюванням – «за перешкоджання в конструктивній роботі». На цьому засідання сесії завершилося.
    А за деякий час ми з вами зможемо переконатися наскільки ж реальним є повернення Карлс..., вибачте, Миколи Долини на свій колишній пост. Як би там не було, ми обов’язково поінформуємо вас про розвиток подій. Головне – «Спокойствие, только спокойствие!»


    Володимир Паршевлюк кореспондент газети «ЕХО» в Новосанжарському районі,
    тел. 8(099)956–02–08
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1734 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 14
    09.07.2009
    14. Олег (Admin) [Матеріал]
    а ще там жінка така, що йому не ладно буде.
    Його дружина?

    08.07.2009
    13. Козак [Матеріал]
    Олег, а Ви дякуйте що почали писати коментарі, а то скучно. Як же ви з Долиною не знайомі, як ваша газета про нього частенько писала, брала інтервью.Та Долина і не дівка, щоб його любити, тай вік такий, що не притягує, а ще там жінка така, що йому не ладно буде.

    05.07.2009
    12. Олег (Admin) [Матеріал]
    Тому і цікавлюся, адже сам критикувати чи хвалити Долину не можу - з ним не знайомий і про його дії при своєму службовому місці судити адекватно не можу

    05.07.2009
    11. Олег (Admin) [Матеріал]
    Справа в тім що всі нижче наведені негативні коментарі писала одна людина (в крайньому випадку з одного компьютера). От я і задумався, кому ж Долина що таке міг зробити погане?...

    05.07.2009
    10. kyzminiys [Матеріал]
    А за що його любити?

    02.07.2009
    9. Олег (Admin) [Матеріал]
    Хтось Долину не дуже полюбляє я бачу... :)

    01.07.2009
    :D

    01.07.2009
    7. Важняк [Матеріал]
    Видно, що в Долини не особливо получається з призначенням, так як взявся за ремонт свого недобудованого будинку в Зачепилівці. Правильно Миколо Івановичу, краще кошти вкладати в нерухомість. чим на взятки давати, чи воно чим повернеться ???

    01.07.2009
    6. Важняк [Матеріал]
    Та його хіба бояться(Долину) як чоловіка, більше як заразу, щоб не розповсюдилась.

    01.07.2009
    5. Мэр [Матеріал]
    Хіба що якусь чешую,він як у фільмі" Весілля в Малинівці"-єто тебе, а єто все мне.

    30.06.2009
    4. Черкас [Матеріал]
    Ну чому ж злодюжка, на дрібниці не розмінювався, давав наближеним зістригти капусти, а вже там де зелень...

    24.06.2009
    3. Мэр [Матеріал]
    Цього Долину так люблять в Санжарах, особливо Десятун і Джала.Вони йому в своєму віці і рейтинг піднімуть, чи може-регіт.

    24.06.2009
    2. Дока [Матеріал]
    От дві Баби Яги, всю воду каламутять.

    24.06.2009
    1. Дока [Матеріал]
    Да Долині тільки моторчика і не вистачає.На жаль його зрівняли не з тим персонажем. Все ж Карлсона любив Малиш, даже фрау його полюбила, він ганяв на чердаку домушніків, а що Долина, просто злодюжка.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net