Середа, 24.04.2024, 14:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Липень » 9 » У Балівці створили «Поляну казок»



    У Балівці створили «Поляну казок»
    18:09
    На в’їзді до села Балівка Кунцівської сільської ради росте величний дуб. На тому дубові – золотий цеп. А під дубом і вдень, і вночі чергує чорний, і напевно, що вчений, кіт. Просто, як у О.С. Пушкіна в його «Руслані та Людмилі».
    А розпочалося все із звичайного суботника. Щороку сільський голова Кунцевого Анатолій Підтоптаний із працівниками сільської ради прибирали узбіччя дороги, яка веде із Кунцевого до Балівки – дуже вже полтавські гості нашого району полюбляють викидати різне сміття просто з автомобілів у придорожню траву. Традиційний суботник влаштували і цього року. Сміття назбирали багацько, аж тут дивляться, а під великим старим дубом – ну ціле тобі сміттєзвалище. Подивився Анатолій Підтоптаний на той дуб і в голові самі собою зринули знайомі з дитинства рядки: «У Лукоморья дуб зеленый, златая цепь на дубе том…».
    – Щороку ми тут прибираємо, а на цю деревину уваги не звертали! А він, немов із книжки казок. Тут у мене і з’явилося бажання зробити з цього звичайного дуба казковий. Для цього треба було його трохи окультурити, прибрати сміття, обрізати сухі гілки і, головне, створити відповідний інтер’єр.
    Для казкового дуба був конче потрібен золотий ланцюг і вчений кіт. Необхідний ланцюг Анатолій Миколайович невдовзі знайшов, з великими клопотами, але вдалося пофарбувати всі 20 метрів і 150 кілограм його залізних ланок у жовтий колір золота. А от знайти потрібного кота було складніше. Довгенько Анатолій Підтоптаний напитував майстра, який допоміг би зробити казкову тваринку, але безуспішно. Врешті-решт взявся за цю роботу новосанжарець Олександр Кучугура. І невдовзі під крислатим дубом з’явився чорний з білим кіт. Начебто, все, як у казці – дуб, цеп і, навіть, кіт. Але і цього Анатолію Підтоптаному видалося мало. В нього в голові вже вирувало безліч ідей. На зустріч сільському голові пішов директор державного підприємства «Новосанжарський лісгосп» Василь Красюк і за деякий час на горбові біля дуба з’явилася «избушка на курьих ножках» без вікон та дверей. Варто зазначити, що підтримували ідеї сільського голови усі, до кого б він звертався – директор місцевої агрофірми «Перше Травня» Михайло Носенко, Леонід Зоценко із Полтавського заводу нестандартного обладнання, Володимир Чмихало із «Новофарму», начальник залізничної станції «Нові Санжари» Євген Божинський, приватний підприємець Олександр Муха, житель Лелюхівки Микола Ткаченко. Всі ці люди допомогли зробити мрію про «Галявину казок» красивою реальністю.
    Біля «избушки» в ступі сидить стара Баба Яга. Обличчя її вирізав із дерева сам Анатолій Підтоптаний, очі та вставні «золоті» коронки зробив його син, фартух та спідницю пожертвувала дружина, а ось вишита сорочка колись належала старенькій мешканці Кунцевого, і виготовлена мало не у 18-му столітті. Неподалік будиночку та баби стоїть дядько Чорномор – поки що без тридцяти трьох богатирів. Але їх поява – це лише питання часу.
    Внизу біля дороги двоє кунцівських майстрів – Олександр Рукас і В’ячеслав Поставний зробили літню бесідку із очерету та дерева. Будь-який гість «Галявини казок» може знайти під очеретяним дахом прохолоду та затишок навіть найжаркішого дня.
    Планів по розширенню казкової поляни у Анатолія Підтоптаного ще багато. Серед них – мудра сова, яка займе своє місце на дубі, та ще багато пушкінських, і не лише, казкових героїв. Зрештою, це так цікаво – створювати справжню казку у нашому реалістичному житті.


    Володимир Паршевлюк
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 2850 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 3
    13.07.2009
    3. Николя [Матеріал]
    Супер!!!

    10.07.2009
    2. kyzminiys [Матеріал]
    Все це добре. Але ж чому така чудова старовинна вишита сорочка перебуває під відкритим небом, а не в музеї, чи в особистій колекції?

    10.07.2009
    1. Козак [Матеріал]
    Оце нормально, зелений туризм. Аби побільше таких сільських голів.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net