Субота, 27.04.2024, 04:45
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Липень » 9 » Бабуся розбила сім’ю і вимагає моральної компенсації



    Бабуся розбила сім’ю і вимагає моральної компенсації
    18:20
    Цій історії вже кілька років. На сторінках багатьох газет періодично з’являються публікації про Лідію Ушакову та її онуків Юлю і Славіка. Із газетних матеріалів відомо, що пані Ушакова була призначена опікуном цих дітей, але 2004 року Гадяцький районний суд Полтавщини виніс рішення про усиновлення братика й сестрички – 5-річної Юлечки та 6-річного Славіка Зіненків подружжям зі США. На той час діти знаходилися у Гадяцькому дошкільному дитячому будинку «Веселка». Бабуся вважає, що її незаконно позбавили прав опінука над онуками й незаконно вивезли їх до США.
    Тепер Лідія Ушакова звернулася з позовною заявою до суду про скасування незаконного рішення виконкому Бутенківської сільради та відшкодування їй моральної шкоди в розмірі 10 тисяч гривень. Адже рішення про позбавлення опікунських прав на вимогу Гадяцького дошкільного дитбудинку «Веселка» 29 квітня 2004 року прийняв виконком Бутенківської сільської ради Кобеляцького району Полтавської області, на території якої  прописана Ушакова.
    Зі всім вищесказаним не згодні ані нинішній сільський голова Бутенківської сільради Микола Скрильник, ні секретар ради Валентина Дрига, ні батько дітей Віктор Зіненко.
    Віктор Зіненко: «теща розбила мою сім’ю»
    – Ми з Світланою (мати дітей – авт.) добре жили, поки не почала вмішуватися теща до нас. Не багато жили, але не й не бідували. Я ходив по заробітках – копав грядки людям, робив забори, ями рив кому треба. Двоє дітей народили. 2002 року нас позбавили батьківських прав. Опікуном стала баба Ліда. Коли їй стало важко з ними, здала їх в інтернат. Коли я дізнався, що дітей всиновили американці, мені стало їх жалко, але що вже зробиш? Хай краще там живуть, я не розумію, чого добивається баба Ліда. Може Юлі і Славіку там краще буде. А бабуся думає не про дітей, а лише про гроші.
    Цитата із заяви пані Ушакової директору Гадяцького дошкільного дитячого будинку: «Я, опікун над онуками: Зіненко В. В. та Зіненко Ю. В. даю дозвіл на усиновлення цих діток… Прохаю в інтересах дітей поновити їх на чергу…» А через деякий час бабуся чомусь передумує і змінює своє рішення. Вона вже проти усиновлення. Чому?
    Микола Скрильник: «10 тисяч для сільради – значна сума»
    – Справа з Ушаковою почалась ще за головування в Бутенках мого попередника – Олександра Приходько. Мене обрали головою у 2006 році, – говорить Микола Скрильник. – Але, на жаль, все це тягнеться дотепер. Зіненки – сім’я середнього достатку, що вони алкоголіки, я б не сказав, але так чомусь вважає Ушакова.
    По рішенню Гадяцького райсуду 26 серпня Юлю і Славіка всиновило американське подружжя Стівен та Шеррі Вейтнойєри. Славік став Джейкобом Генрі, а Юля – Джуліаною Елізабет.
    – В мене думка чітка – якби Лідія Олександрівна не втрутилась у сім’ю, не розбила її, то проблеми сьогодні просто не було б. На сьогоднішній день виконання бюджету у Бутенківській сільраді становить 91%. Не вистачає 100 тисяч на основні видатки, через що найбільше страждає культура і медицина на селі. Тому ті 10 тисяч, які вимагає Ушакова, неабияк вдарять по кишені нашого бюджету.
    Долею Зіненків зацікавилися журналісти Полтавського медіа-клубу. Вже близько року розглядається в судах справа стосовно стягнення моральної шкоди з сільвиконкому. Наступне судове засідання 21 липня.
    Валентина Дрига: «в україні закони суперечать один одному»
    Валентина Дрига працює секретарем у Бутенківській сільраді з 1986 року. За часи своєї роботи зустрічала всяке, але щоб вимагали моральну компенсацію – таке в селі бачить вперше.
    – Ушакова оселилася в Бутенках 1994-го року, – розповідає Валентина Семенівна. – Через деякий час в село переїхала і її донька Світлана. Одразу впало в око, що Свєта – дуже гарна жінка. Зійшлися з Віктором, нажили двох діток. Але матері, Ушаковій, видно, не сподобався зять. Весь час на нього писала, забирали його в міліцію через неї, говорила всім, що п’яниця. Не раз приходила в сільраду, жалілась, що вже обоє – й Світлана, й Віктор – пиячать, наполягала, щоб їх позбавили батьківських прав. Ми приїжджаєм додому до Зіненків, а в них чистенько, на столі – свіжий хліб щойно спечений. Алкоголем і не пахне. Приїжджали з перевірками і з районних інстанцій, але й вони не виявили причин, через які можна позбавити батьківства. Та Ушакова не вгамовувалась. Позбавила все-таки Світлану з Віктором батьківських прав, а сама стала опікуном. Ми в сільраді керувались «Правилами опіки і піклування», затвердженими Наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти України, Міністерства праці та соціальної політики України. В Правилах чітко сказано: «Рішення про припинення опіки та піклування виносить орган опіки і піклування», тобто виконком. Але закони в нашій країні досить суперечливі, адже, виявляється у статті 60 пункту 4 Цивільного кодексу сказано: «Суд встановлює піклування над неповнолітньою особою, якщо при розгляді справи буде встановлено, що вона позбавлена батьківського піклування, і призначає піклувальника за поданням органу опіки та піклування».
    Вердикт Вищого адміністративного суду України, куди звернулась Ушакова, означає, що вона тепер може оскаржити рішення Гадяцького районного суду від 26 серпня 2004 року про усиновлення громадянами США її онуків, оскільки, на її думку, на той час вона була незаконно позбавлена прав опікуна, й вимагати повернення дітей в Україну.


    Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1014 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    10.07.2009
    Як на мене - це непутяща бабуся, а не батьки були. :(


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net