Пятниця, 29.03.2024, 09:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Серпень » 14 » У Нових Санжарах відзначили свято врожаю



    У Нових Санжарах відзначили свято врожаю
    12:59
    8 серпня в Нових Санжарах пройшло найбільше хліборобське свято – районні Обжинки.
    З самого ранку в центрі селища розкинувся сільськогосподарський ярмарок. А ближче до 10-ої години до Парку Перемоги почали «стікатися» десятки і сотні молодих і літніх новосанжарців, які йшли подивитися на урочисту частину та пошанувати найкращих хліборобів.
    Першим перед глядачами виступив знаний на Новосанжарщині хлібороб, ветеран праці та почесний «Староста» свята Володимир Косяк.
    – Хіба можна було раніше вдуматися, щоб отак родила земля?! А виходить, що може! Завдяки науці, техніці, дбайливим рукам хліборобів!
    Наступним вийшов до мікрофону начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Володимир Сальний. Він, зокрема, зазначив, що нинішній рік для аграріїв був дуже непростим. Надзвичайно важко було працювати в умовах економічної кризи: відсутності допомоги з боку держави, неможливості отримання банківських кредитів. Але, не дивлячись на це, хліборобам району вдалося зібрати 95,5 тисяч тон зерна. Ця цифра є не набагато меншою минулорічної, рекордної для Новосанжарщини.
    – Якщо висловитись образно, – зазначив Володимир Петрович, – то наш урожай зернових – це потяг із 1600 вагонів загальною довжиною 16 кілометрів!
    Окремо згадав Володимир Сальний тих, хто тяжкою працею і повним дотриманням агротехнології зумів отримати найвищі врожаї. Найкращу врожайність одержали у ТОВ агрофірмі «Ворскла» (директор Владислав Ківа) – 66,8 ц/га, ТОВ «Востокстройгаз» (директор Микола Харченко) – 60,4 ц/га, ТОВ «Чиста Криниця» (директор – Микола Цвітченко) – 59 ц/га, ТОВ «Елеватор «Чиста Криниця» (директор Микола Харченко) – 57,5 ц/га. Окрім шести великих агроформувань врожайність вище 50 ц/га отримало ще й фермерське господарство «Нагода» (керівник Микола Німець). Щодо найкращих жниварів, то тут першість була за комбайновим екіпажем ТОВ «Востокстройгаз» у складі Сергія Співака та Анатолія Поставного. За період жнив вони комбайном «Кейс» намолотили 2697 тон зерна.
    Перед нагородженням героїв цьогорічних жнив ведуча свята, начальник відділу культури Валентина Давиденко попрохала присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять знаного хлібороба Бориса Назаровича Шерстюка, який лише тижня не дожив до цьогорічного хліборобського свята.
    Для проведення нагородження на сцену запросили керівників району.
    – Я радий, що не дивлячись на посушливий рік, вдалося зібрати гарний урожай. Радий, що ті підприємства, у створенні яких брав участь я, сьогодні серед кращих. І що в районі ми намагаємося вирішувати соціальні проблеми людей, – зазначив голова районної ради Юрій Лебедин. – І ви знаєте, змінюються часи, змінюються погляди, але ростити хліб, годувати людей – це завжди буде правильним і незмінним.
    – Буде хліб – буде й пісня, – згадав народну мудрість виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Анатолій Мокляк. – Хліб є, а пісня сьогодні обов’язково буде для всіх, хто доклав руку до святої справи вирощення хліба.
    – Хочеться подякувати усім, хто працює в аграрному секторі та забезпечує Нові Санжари зерном і сільськогосподарськими продуктами, – сказав у вітальному слові селищний голова Андрій Река. – А ще – новосанжарцям, які прибрали перед святом і цей парк, і все селище. А також підприємцям, які цього дня вас будуть тут обслуговувати.
    Після вітань керівників району надійшла урочиста мить нагородження передовиків збирання ранніх зернових культур урожаю 2009-го року. Як з’ясувалося, першу сходинку аграріям довелося ділити. Кубки за І місце отримали керівники ТОВ агрофірми «Ворскла» Владислав Ківа та ТОВ «Востокстройгаз» Микола Харченко. ІІ місце посіло ТОВ «Чиста Криниця» під керівництвом Миколи Цвітченка. І ще один кубок – тепер вже за ІІІ місце у цьогорічних жнивах – вручили знову ж таки Миколі Харченку, але вже як керівнику ТОВ «Елеватор «Чиста Криниця».
    Серед фермерських господарств І місце посіло сільськогосподарське підприємство «Нагода» (керівник Микола Німець), ІІ місце – СФГ «Хортиця» (голова Анатолій Жулкевський), ІІІ місце – фермерське господарство «Малокобелячківське» (голова Валентина Піддубна).    
    Крім того, грамотами та подяками райдержадміністрації та районної ради були нагороджені десятки комбайнерів і водіїв, агрономів та працівників току, операторів сушарок та кухарів – всіх рядових і нерядових працівників жнив. Коли всі відзнаки та нагороди були отримані, затуркотів двигун комбайна, який стояв поруч зі сценою і керівники району вкинули до жатки символічний останній сніп цьогорічних жнив.
    За цим слідувала приємна процедура розділення між присутніми короваю. Той, хто встиг отримати свій шматочок, міг покуштувати смачнющого хліба, спеченого із свіжозібраного урожаю.
    Після завершення урочистої частини свята на глядачів очікував великий концерт, в програмі якого було більше тридцяти виступів артистів із Новосанжарського та Машівського районів.





    Володимир Паршевлюк, кореспондент газети «ЕХО» в Новосанжарському районі, тел. 8(099)956-02-08

    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 2007 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    16.08.2009
    1. Володимир (zevova) [Матеріал]
    Фото 2 - супер, хлопчак з навушниками іллюструє приказку про фраєра і жадібність, бабця з фіксою не відпустить від роздачі B)


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net