Пятниця, 29.03.2024, 00:08
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5533
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Вересень » 18 » Ірина Зейдлец танцювала для п’ятдесяти Президентів



    Ірина Зейдлец танцювала для п’ятдесяти Президентів
    13:08
    20-річна жителька Кобеляк брала участь в грандіозному шоу, присвяченому сорокаріччю правління лівійського лідера Муамара Каддафі.
    Ірина Зейдлец працює хореографом у Кобеляцькому районному центрі культури та дозвілля. Вона навчає мистецтву народного танцю міських дітлахів. До Кобеляк Ірина переїхала шість років тому із Республіки Білорусь. Дівчина з дитинства мріяла стати хореографом, а в сусідній державі у неї не було можливості отримати таку спеціальність. І тому батьки Ірини вирішили переїхати до України.
    Зараз Ірина заочно навчається в Інституті мистецтв Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова на факультеті хореографії. У березні до інституту завітав чоловік, який відрекомендувався Мухамедом, співробітником Інституту лівійсько-української дружби і запропонував студентам взяти участь в концерті на честь 40-річчя правління лідера Лівійської Джамахірії Муамара Каддафі. Шоу повинно було відбутися в столиці Лівії, місті Тріполі. Українські студенти мали виступити перед самим Каддафі та керівниками 50 інших держав світу. Ірина погодилась майже не вагаючись. «Чи випаде ще такий шанс, поїхати в далеку Африку, взяти участь в грандіозному концерті? А якщо він, цей шанс, з’явився, ним потрібно скористатися», — пояснює дівчина.
    У Лівію полетіла українська делегація в складі 70 чоловік. Крім танцівників в неї входили ще й співаки та музиканти. «Але танцювали всі, — посміхається Ірина. — Співакам довелось перекваліфіковуватись. Та вони молоді, швидко вивчились». Українців спочатку розмістили в місті Сірт. Їх поселили у невеличкому комфортабельному готелі із чудовим видом на море. І одразу приставили охорону. До її складу входили виключно дівчата. Власне й українська делегація майже на сто відсотків складалася з дівчат.
    За словами Ірини, охорона їм не заважала. Швидше за все, завданням охоронниць було не допустити ніяких ексцесів із місцевим населенням. Адже єдиною проблемою для українців була специфіка місцевих мусульманських звичаїв. «Нас одразу попередили, щоб ми не надягали спідниць вище колін, не оголювали плечі і не «стріляли» очима на сторонніх чоловіків», — згадує Ірина. Та ще довелось пристосовуватись до того, що коли надходив час намазу, лівійці та єгиптяни припиняли репетиції і починали молитись. «А у всьому іншому все було просто чудово, — згадує Іра. — Навіть щоденні восьмигодинні репетиції не втомлювали». Крім українців в шоу брали участь єгиптяни, марокканці та тунісці. Хореографами та викладачами були виключно єгиптяни. Усі вони чудово володіли англійською і російською мовами. «У них у всіх жінки — слов’янки», — дивується дівчина. І продовжує: «Кожній із нас також неодноразово пропонували вийти заміж». А 19-річній Ірині таку пропозицію зробив навіть один із лівійських міністрів. «Аліліякі його прізвище чи як, — сміється Ірина. — У нього вже 4 дружини і 19 дітей. Лєні він подарував дорогу золоту обручку. Потім нам сказали, що обручальну. Але дівчина відмовилась — застарий для неї міністр. Їй двадцяти немає, а йому під шістдесят».
    Концертів на честь свята було два. Перший — в ніч з 31 серпня на 1 вересня. Шоу розпочалось з грандіозного військового параду, в якому, крім сучасної бойової техніки, брала участь і кіннота.
    А після концерту розпочалось світлове шоу. «Лазери, феєрверки, салют, димове шоу — це неможливо описати словами. Це потрібно бачити», — не приховує дівчина свого захоплення. За всім цим майже тригодинним грандіозним шоу спостерігали лише 50 спеціальних гостей Каддафі. І серед них — Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Другий концерт відбувся через два дні. На нього були запрошені кількасот високопоставлених лівійських чиновників та посли іноземних держав.
    Єдина прикрість, яка сталася в Лівії з Іриною та її подругами, була пов’язана із організаторами поїздки з української сторони. «Нас здивувало і насторожило те, що нам забороняли спілкуватись з єгипетськими артистами, — розповідає Іра. — Мовляв, там одні наркомани і проститутки». Та все ж контакт відбувся і українці з подивом дізнались, що єгиптянам про них говорили ті ж нісенітниці. «Ми зрозуміли, що нас спеціально ізолюють один від одного», — продовжує дівчина. У кінці-кінців українці дізнались і про причину подібної поведінки керівників їх делегації. Вона була банальна — фінансова. Українці не мали дізнатись скільки платять єгиптянам. «Був бунт і нам доплатили. Я за сорок днів отримала тисячу доларів. За сольний виступ мені заплатили сотню. Це моя місячна зарплата в будинку культури», — зітхає танцівниця.
    Після концерту українська делегація мала зустріч із Муамаром Каддафі. «Поговорили хвилин п’ятнадцять. Так — загальні слова. Каддафі враження не справив. Маленький чоловічок в спортивному костюмі і туфлях. Типовий продавець апельсинів на полтавському ринку», — сміється Іра.
    Поїздкою вона дуже задоволена. За переліт, харчування та проживання платили лівійці. Ще й виділяли по 80 доларів на телефонні переговори. А єгиптяни, взяши у кожної із дівчат електронні адреси, обіцяли зв’язатись і запропонувати контракти на роботу на курортах. «Щось мовчать поки що, — із жалем говорить Ірина. — Але я надіюсь. Із Лівією ж поталанило».


    Ігор Філоненко
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1099 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    18.09.2009
    1. polomoy [Матеріал]
    Люди! Почуйте мене! Іру Зейдлец Журавль Собака Дика вигнав з роботи! Напишіть про це! Христом-Богом молю! З мене СТРАШНИЙ могорич.
    До речі, оце так взули їх у лапті наші підори... 1000 доларів за 40 днів... Сміх... Це кваліфікована робота, за неї такі копійки ніде не платяться... Оце суки... Тисяч по 5 точно на кожній танцівниці нагріли... Згноїти мало...
    А про те, що її вигнали з роботи - напишіть, ПЛІЗ!!!!!!!!!!!
    ПОЧУЙ МЕНЕ, О ВЕЛИКИЙ ФІЛОНЕНКО!


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net