Субота, 20.04.2024, 05:00
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Вересень » 25 » Нові Санжари відзначили свій День



    Нові Санжари відзначили свій День
    14:26
    23 вересня відбулися урочистості з нагоди Дня селища та 66-річниці звільнення містечка від німецько-фашистських загарбників.
    Близько десятої години сотні мешканців селища, працівників установ та організацій зібралися в центрі Нових Санжар біля управління праці та соціального захисту населення. Звідси вони пройшли святковою колоною до пам’ятника Слави, де відбувся урочистий мітинг.
    Відкрив його селищний голова Андрій Река. Він говорив про невипадковість визначення саме 23-го вересня Днем селища Нових Санжар. Адже саме у цей день героїчні радянські війська звільнили мальовниче містечко на Полтавщині. У святковий день шістдесят шість років потому селищний голова згадував про здобутки ветеранів — воєнний подвиг і тяжку працю на відбудові селища, та про досягнення сьогоднішніх мешканців Нових Санжар — здобуття тричі поспіль почесного звання «Селища найкращого громадського порядку та благоустрою». Привітавши всіх односельців зі святом, Андрій Река передав слово почесному гостю — голові Полтавської обласної державної адміністрації Валерію Асадчєву.
    — Я сьогодні недаремно приїхав саме до Новосанжарщини, — сказав Валерій Михайлович. — Не тільки тому, що ви все так гарно організовуєте, так шануєте ветеранів, а ще й тому, що ви справді любите Україну, що й демонструєте, тримаючи своє чудове селище у чистоті та порядку.
    Після «високого» гостя місця біля мікрофонів зайняли учні Новосанжарського НВК. По черзі змінюючи один одного, вони говорили, говорили… І в уяві присутніх на мітингу поставали Нові Санжари у минулому… Революція… Голод… Війна… Відбудова… Нарешті, сучасність. Останні із старшокласників перераховували вже здобутки сучасників — своїх батьків, дідів, старших друзів. Вони розповідали про те, скільки всього збудовано було останніми роками у Нових Санжарах; про те, яким зеленим та чистим стало селище. І все це — завдяки сумлінній праці самих новосанжарців.
    Учнів Новосанжарського НВК змінили керівники району — виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Анатолій Мокляк та заступник голови районної ради Борис Федоренко. Після їх вітальних промов присутні поклали букети та гірлянди квітів до підніжжя пам’ятника Слави. На цьому урочистий мітинг було завершено. Селищний голова Андрій Река, оголошуючи про його закінчення, запросив усіх новосанжарців та гостей селища до парку Перемоги, де пропонував переглянути осінню виставку робіт народних умільців району «Новосанжарські барви» та прослухати святковий концерт. Доки новосанжарці через новозбудований вхід проходили до парку, на східцях біля пам’ятнику Слави на згадку зробили груповий знімок ветеранів та керівників району і області.
    За деякий час майже всі учасники мітингу перейшли до центрального парку селища, а більшість із них одразу завітала до танцювального майданчику, де більше двадцяти підприємств і установ селища презентували просто запаморочливо красиві виставки. Тут можна було побачити карту України та герб Нових Санжар, викладені із квітів. Можна було підійти до презентації дитячого садка «Лелеченька» та покуштувати смачного короваю. Неподалік розташовувались столи із справжнісінькими, на перший погляд, автоматами, гранатами, мінами та гранатометами. Як виявилось, зброя була таки не справжньою, а розповідали про неї новосанжарцям представники Полтавського військово-спортивного центру «Воїн». Доки кореспондент «ЕХО» зробив кілька знімків, то зміг послухати, як один з воїнів пояснював учням Новосанжарського НВК будову та принцип дії різних мін — від протипіхотної до «лягушки». Цікаво! Милуватися виставками можна було годинами, щоправда до деяких презентацій проштовхнутися було ну ду-у-у-же важко. Але найбільш цілеспрямованим новосанжарцям це все ж таки вдавалося і вони були винагороджені за терплячість можливістю споглядати прекрасні витвори новосанжарських майстрів.
    Наступною частиною святкової програми був концерт, влаштований новосанжарськими майстрами співу. Спочатку представникам старшого покоління розворушив серця народний аматорський колектив «Багряне листя» клубу ветеранів «Суботні зустрічі». Вони поспівали і про фронтовиків, і про ветеранів, і про символ України — калину. Співаків-ветеранів змінили на сцені зовсім юні — Ярослава Гришаніна, Аня Дев’ятко, дитячі естрадно-танцювальні колективи «Веселка» та «Дивосвіт». Після юних виконавців радували публіку співом солістки центру культури та дозвілля Світлана Яремко та Вік­торія Ладатко, дует вчителів Новосанжарської дитячої музичної школи у складі Юлії Яценко та Дмитра Рябухи. Після чергового концертного номеру на сцену вийшов кандидат історичних наук, «Заслужений працівник культури України» Віктор Зінченко. Він привітав земляків із святом і прочитав їм чудового вірша.
    Як завжди, дуже тепло зустрічали новосанжарці нехворощанина Андрія Діденка — учасника телевізійного проекту «Шанс», лауреата чисельних всеукраїнських пісенних конкурсів. Андрій дуже запально виконав кілька чудових пісень, чим неабияк розігрів глядачів і заслужив бурхливі овації публіки. Завершили концертну програму Світлана Яремко та Юлія Яценко з «Піснею життя». Символічно, адже свято закінчується, а життя продовжується. Нові Санжари, приплюсувавши до свого поважного віку ще один рік, будуть і далі розвиватися, ставати чистішими та красивішими. Запорукою тому — працьовиті і талановиті руки людей, які живуть у нашому селищі. Не випадково ведуча свята начальник відділу культури і туризму Валентина Давиденко, оголошуючи результати виставки робіт «Новосанжарські барви», сказала:
    — Компетентне журі не змогло виділити когось одного і визначило всі, виставлені на огляд роботи, кращими!
    Втім, чому тут дивуватися? У селищі кращого порядку і благоустрою і мешканці мають бути кращими і у повному порядку!


    Володимир Паршевлюк, кореспондент газети «ЕХО» в Новосанжарському районі,
     тел. 8(099)956-02-08.
    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1303 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    30.09.2009
    1. Maks [Матеріал]
    дивно ,що Река на цю машину не заліз, а треба було біля Асадчива бути-зализувати.Як у нього язика хватає.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net