Четвер, 18.04.2024, 14:21
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5555
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Жовтень » 12 » Скільки б грошей не було, їх завжди мало



    Скільки б грошей не було, їх завжди мало
    11:57
    Маркса-Енгельса не читала, але головний постулат економіки знаю: «Скільки б грошей не було, їх завжди мало». Так і прожила весь вік, задовольняючись малим, і замість того, щоб дочекатися комунізму, дожила до чергової економічної кризи. Сили оптимізму вже не ті, тому запанікувала не на жарт. Стала гадати: на чому ще я могла б зекономити? І що? Таки додумалася.
    Насамперед перестала дивитися телевізор. По-перше, економлю час. Як колись було? Лише прийду додому — увесь вечір перемикаю канали, дивлюся, слухаю, нервую через рекламу та виступи політиків. А новини? Всі вони — не «останні», а погані. А потім ще й півночі не спала, роздумувала, хто з політиків правду сказав, а хто піарився, кому можна вірити, а хто скільки разів мене особисто обдурив. Тому не спала, пила пігулки — і від безсоння, і від нервів. А ще рахувала. Ні, не баранів. А те, що вже підрахували мудрі люди: якщо людина щодня дивиться телевізор лише годину, то за рік витрачає на це 365 годин, або 15 діб, які могли б бути 45-ма робочими днями. Тобто «краде» у себе дві місячні зарплати. Отож я рахувала свій час, витрачений ні на себе, любиму, ні на коханого, ні на «квіти життя», а на телеящик.  Що я могла б за ці роки «телеглядіння» зробити? Тому, переставши дивитися телевізор, економлю час, по-друге, електроенергію, а по-третє, гроші на пігулки.
    А новини і найцікавіше з телесеріалів дізнаюся у громадському транспорті. От учора їду ввечері, людей мало, одна жіночка до другої: «А горе яке в нього, яке горе! Ти що, того не чула?». Я вся перетворилася у слух. А друга вже на виході: «А коли наступна серія?»
    Потім налякав мене закон про те, що не будуть палити у громадських місцях. Ні-ні, я не палю, навпаки, воюю з курцями, на жаль, не на свою користь. Бо не обходжуся вже без диму. Як звикла? А так: вранці на балконі лише ноги — на ширину плечей, а на мене сусід знизу напускає синю хмару, я втікаю до кімнати і вже там  нюхаю, як другий сусід у коридорі «фільтрує» легені ранковою першою цигаркою. Потім заскакую до ліфта, а тут третій сусід зустрічає мене цигаркою. Я йому ніжно: «Протипожежну безпеку знаєте?», тоді закашлялася, сльози течуть, він хотів мене постукати по спині, а я подумала – загасити об мене цигарку. Пережила стрес! Заходжу до бусика, а тамѕ і знаєте, коли я, ще не відкашлявшись, зробила зауваження, хто найбільше кричав на мене? Правильно, такі ж, як і я, котрі за 1.50 приймали «димотерапію»: «Щось не подобається? Їдь на таксі! Чоловікові цілий день працювати, а вона його нервує!».
    Ще на вулицях помітила: тепер більше палять не молоді-зелені, а жінки майжебальзаківського віку, і обов’язково, коли за руку ведуть дитя. Або ж така ідилія: молоденька мати вивозить візок, щоб дитя подихало чистим повітрям, а сама смачно затягується...
    Ось я і звикла. Як вийшов той закон, думаю: все, а як таке трапиться, що в Україні хоч один закон будуть виконувати! Це ж мені доведеться самій купувати цигарки і вчитися на старість палити. Але, на моє щастя, я й далі завдяки нашим курцям економлю на цигарках.
    Щоб заспокоїтися, почитаю. Ось, приміром, старий китаєць Конфуцій написав наче  про нас: «У країну, де неспокійно, не ходіть. У країні, де смута, не живіть. Коли в країні панує справедливість, будьте помітними. Коли справедливості немає, відходьте від справ. Коли в країні панує справедливість, соромно бути бідним і нікчемою. Коли справедливості немає, соромно бути багатим і знатним».


    Пані Станіславська, газета "Галичина"
    Категорія: Новини України | Переглядів: 741 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    13.10.2009
    1. koriolan [Матеріал]
    От себя добавлю пани Станиславской - на экономии не разбогатеешь.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net