Пятниця, 26.04.2024, 01:43
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Жовтень » 15 » Знову свербить мова



    Знову свербить мова
    11:16
    Напередодні виборів в Україні починають порушувати одне з «вічних питань» - мовне. І прихильники визнання російської другою державною мовою, і їхні опоненти явно спробують штучно нагнітати атмосферу, сподіваючись зібрати електоральні «вершки».
    Цього разу для актуалізації теми нагодилася ухвала Кабміну про обов'язкове використання української мови в робочий час в україномовних школах. Частина ухвали, в якій говорилося, що «в робочий час в загальноосвітніх школах необхідно постійно використовувати українську мову» настільки обурила «регіоналів», що вони оскаржили рішення уряду в Конституційному суді. Про своє бачення ситуації, що склалася, «Главреду» розповіли народний депутат від ПР Юрій Мірошниченко, який повідомив пресу про ініціативу «Регіонів», і глава комітету ВР з питань культури і духовності бютівець Володимир Яворівський.
    Юрій Мірошниченко: Ми були змушені захищати громадян від ворожих дій влади
    Юрію Романовичу, ви вважаєте раціональним напередодні виборів «завантажувати» Конституційний суд такими поданнями?
    Ми вважаємо, що зобов'язані турбувати Конституційний суд із цього приводу. Адже КС існує для того, щоб розглядати всі нормативні акти, зокрема ухвали Кабміну, на предмет конституційності. Це їхня робота, і жодного зайвого клопоту КС ми не завдаємо.
    Коли, за вашими розрахунками, буде рішення КС?
    Ми вважаємо, що ця ухвала була чистої води провокацією з боку команди Тимошенко, і ми були змушені реагувати. Нас здивувало, чому Кабмін видає такі неконституційні і антидемократичні ухвали.
    У чому, на ваш погляд, полягає антиконституційність і антидемократичність ухвали?
    Людям забороняють користуватися рідною мовою. І ті громадяни, для яких рідною є українська мова, опиняються в привілейованому становищі порівняно з тими, для кого рідна мова російська. Це - порушення рівності громадян. Ухвала Кабміну порушує ряд статей Конституції. У тому числі й ту, в якій говориться, що змінювати порядок використання мов в Україні можна виключно законами.
    Таким чином, Кабмін перевищив свої повноваження. Це означає, що є і матеріальні, і процесуальні порушення. Я ще раз повторюю: це була суцільна провокація. Адже відповідно до ухвали, правопорушниками стають всі, хто в приміщенні школи говорить не українською мовою. Навіть якщо це батьки дітей, що прийшли на батьківські збори.
    І все ж таки, чи скоро ви розраховуєте на вердикт КС?
    Це залежить від самого КС. Враховуючи, що з погляду змісту це питання не складне, і за умови, що його розглянуть у невідкладному порядку, думаю, що крапку буде поставлено впродовж місяця. Я б не хотів, щоб мовний контекст став причиною деякого розколу суспільства під час виборчої кампанії.
    Чи буде Віктор Янукович використовувати мовне питання як інструмент передвиборної агітації?
    Як ви бачите, позиція лідера і контекст нинішньої кампанії побудовані на тому, що мають спільного всі українці. Йдеться насамперед про «наслідки правління» команди Ющенка і Тимошенко, що прийшли у владу в 2004 році. На цьому будуватиметься наша публічна кампанія, законодавча активність тощо. Ми для себе не бачимо необхідності перемагати за рахунок того, що протиставлятимемо українців одне одному.
    Що ж до політичної позиції Партії регіонів у мовному питанні, то вона залишилася незмінна: ми вважаємо, що російська мова має право бути державною, враховуючи, що рідною її вважають 47% українців. Але це рішення мають прийняти на всеукраїнському референдумі. Робити ж акценти на тому, що роз'єднує українців, на нашу думку, небезпечно. Питання про російську мову може бути дискусійним, але такого принципового акценту, як раніше, наскільки мені відомо, на мовній темі не буде.
    Питання про російську мову ПР порушує на кожних виборах, її представники якийсь час були при владі після 2004 року. Що конкретно було зроблено в цьому напрямі?
    ПР зібрала потрібну кількість підписів для проведення всеукраїнського референдуму, але Президент відмовився його призначати. Крім того, ПР подала 21 законопроект, але їх уперто не вносять до порядку денного парламенту. На погоджувальних радах наші опоненти в більшості, тому всіляко протидіють цим наших ініціативам. Ми зустрічаємо консолідований опір у цьому питанні і від Ющенка, і від Тимошенко, і від їхніх команд.
    Ви й надалі намагатиметеся переконатися своїх опонентів внести мовні питання до порядку денного?
    Ця робота триває перманентно. Ми не хочемо нікого ламати через коліно. Ми хочемо, щоб наші колеги не блокували трибуну тощо. Загалом, терміновість питань визначається небезпекою їх нерозв’язання. Якщо зубожіння громадян було кричущою проблемою, то для її вирішення ми були змушені удатися до радикальних заходів, таких як блокування. Якщо влада порушила той статус-кво, який склався в мовній сфері, ми були змушені адекватно реагувати, щоб захистити наших громадян від ворожих дій з боку влади.
    Володимир Яворівський: Мені приємно, що Тимошенко зважилася підвищити авторитет української мови
    Володимире Олександровичу, депутати від Партії регіонів звернулися до КС з проханням скасувати ухвалу Кабміну про обов'язкове використання української мови в школах. Чого більше – шкоди чи користі – від активної експлуатації мовної теми напередодні виборів?
    Подавати подання до Конституційного суду – право ПР, якого її ніхто не може позбавити. Скажу єдине: щойно заходить мова про підвищення популярності та авторитету української мови, завжди виявляється, що «зараз це недоцільно». Я вже двадцять років в українській політиці і можу сказати, що так було завжди. А Партія регіонів перед виборами завжди піднімає, обтрушує віником пил з питання про підвищення статусу російської мови і двомовності. Для них це завжди вчасно. Думаю, що «регіонали» кричатимуть недовго, знову розігруватимуть мовну карту, але винятково серед свого, «приватизованого» електорату.
    Що стосується ухвали Кабміну, про яку ви запитали, то вона абсолютно нормальна. Аналогічні ухвали було прийнято в Прибалтиці, Польщі, Киргизії. Тим паче, що йдеться виключно про українські школи. Чесно кажучи, я не думав, що Юлія Тимошенко зважиться на такий крок напередодні виборів, але вона зважилася. І мені це приємно.
    На думку депутата від ПР Юрія Мірошниченка, ухвала Кабміну, що нас цікавить, порушує принцип рівності громадян і ставить україномовних громадян країни в привілейоване становище. Ваша думка із цього приводу?
    Особисто мені Мірошниченко досить симпатичний - коли він не є під прицілом преси, то сповідає абсолютно нормальні ідеї. Хай Юрій на мене не ображається, але, роблячи такі заяви, він стає політичним шулером. Адже, за логікою речей, це я, як український письменник, повинен на всіх перехрестях заявляти, що Україна – єдине місце на землі, де українська мова може бути державною. Натомість у нас, куди не підеш, всі говорять російською. І хто в цій ситуації пригноблений?
    Якщо вірити словам Юрія Романовича, то відповідно до ухвали, правопорушниками будуть всі, хто в приміщенні школи розмовляє російською мовою. Зокрема батьки, що прийшли на батьківські збори. Чи це так?
    А Юрій знає про те, що буде після цієї ухвали?! Давайте почекаємо, подивимося, і тоді говоритимемо. Якщо батьки дітей, які навчаються в україномовних школах, на зборах говоритимуть російською, їх що, за двері виставлять? Це ж просто дурня!
    Як глава профільного комітету ВР, підтвердіть чи спростуйте інформацію про те, що 21 законопроект ПР, присвячений проблемам російської мови в Україні, блокується навіть на рівні включення їх до порядку денного погоджувальних рад.
    Я вам нагадаю процедуру проходження законопроекту: депутат подає свій проект у профільний комітет, комітет зобов'язаний подати його для розгляду на арбітраж туди, куди ми вважаємо за необхідне: у Інститут права, в Міністерство юстиції, в Головне науково-експертне управління ВР.
    Законопроекти, про які ви говорите, були подані в основному депутатом Колесніченком. Готує він їх за одним принципом: бере якийсь законопроект, наприклад «Про захист прав споживачів», у якому написано, що «діловодство в Україні ведеться державною мовою», і пропонує змінити формулювання «діловодство в Україні ведеться українською і російською мовами». Це суть всіх його законопроектів. І усюди, куди я як глава профільного комітету направляю його проекти на експертизу, мені дають єдину відповідь: законопроект не відповідає Конституції. Зокрема, 10 статті Основного Закону, де сказано: «Державною мовою в Україні є українська мова». Тобто для досягнення бажаного результату народний депутат Колесніченко повинен подавати проект змін у Конституцію. Але він розуміє, що триста необхідних голосів «за» в залі не знайдеться.
    Проте, навіть якщо законопроект депутата відхилив профільний комітет, він має право наполягати на його внесенні до порядку денного. Колесніченко цього не робить, тому що немає необхідних голосів на підтримку. А я, як глава комітету, кілька разів на погоджувальних радах говорив: «Є такі-то законопроекти пана Колесніченка, давайте винесемо їх на сесію, давайте розглянемо їх блоком». На що спікер Володимир Литвин відповідає: «Якщо ми винесемо це на сесію, буде розкол, блокування, шум, гамір і так далі».


    http://ua.glavred.info
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1316 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 19
    21.01.2010
    19. Олег (premium) [Матеріал]
    Брехливі московити. В Україні 78% населення складають українці. Чистих росіян, імігранів в першому-другому поколінні, - менше 10%.
    Національна мова українців - лише українська. Манкуртів, які зрадили народ і окацапились, дійсно є багато, але для абсолютної більшості українців рідною є лише українська мова. Справжніх українців, які розмовляють українською і вважають її рідною, згідно перепису, - 68%.

    17.11.2009
    18. Оля (Оля) [Матеріал]
    :)

    17.11.2009
    17. Оля (Оля) [Матеріал]
    blush
    клав свій великий (вибачте за вираз)

    11.11.2009
    16. KING (KING) [Матеріал]
    Ми то ножками не топаємо. Нам по-барабану, ми живемо в Україні і говоримо українською. А вас трясуть, піднімають, вимагають ремствувати та підтримувати всяких пузатих дядів.
    Зробити українську мовою ООН? Для вас це показник, чи що?) Якщо слідувати вашій логіці, то в Німеччині також треба вводити багатомовність, бо їх мова не є мовою ООН. Напишіть до їхнього президента таку пропозицію :) Або Японії.. Або Італії... або...

    03.11.2009
    15. koriolan [Матеріал]
    Вам уже ничего объяснить не возможно. Введите в свою мову деепричастный оборот, чтобы она не соответствовала языку бантустана, сделайтее ее официальным языком ООН, а потом топайте ножками о пiдлогу. Жемчугов у своих ног вы не найдете.

    31.10.2009
    14. KING (KING) [Матеріал]
    Вы же знаете перед кем не стоит метать жемчуг.
    Во во, і я про те :) Метай, метай - а вони все топчуть :)

    І ви мені то розповідаєте про те що хтось там чийсь паж? Та вам вбили в голову всякої дурниці і ви тепер відстоюєте інтереси наших дибільних політиків. Ви ж навіть пояснити не можете навіщо нам друга державна мова! Я вам сказав конкретні мінуси двох державних мов і попросив назвати конкретні плюси. А ви мені у відповідь розказуєте про економіку України (немов від двох мов вона покращає :) ), про умови життя наших людей, та кидаєтеся якимись високими фразами про "самий прекрасний язик" (де він там самий і де прекрасний? Це поняття дуже різнобічне, як мені то на "язик" абсолютно плювати, для мене мова - найпрекрасніша). А все чому? бо вам вбили в голову що мова - кака, а язик - цяця, всі погані, кричіть і ногами тупайте, ви це і робите. А навіщо і чому - вам не пояснювали, от і ви мені не можете пояснити...


    29.10.2009
    13. koriolan [Матеріал]
    Олег! У меня нет времени развернуто ответить на ваш комментарий. Скажу одно - референдум, которого вы так опасаетесь и всячески стараетесь заговорить, расставил бы все точки в мовном вопросе. Не хитрая, но подлая тактика мовных иезуитов пошагового насаждения украинского языка при кажущейся эффективности только сжимает пружину ненависти людей, говорящих и мыслящих на самом прекрасном в мире языке. Языке героев и Серебрянного века. Впрочем, говорить на нем и ощущать его поэтику еще нужно заслужить. Вы же знаете перед кем не стоит метать жемчуг.

    26.10.2009
    12. KING (KING) [Матеріал]
    Шановний Коріолан (мб неправильно пишу нік, то вибачте). Тепер я бачу що зі мною розмовляє доросла адекватна людина, слова якої вже хоч тверезі, а не "я займаюся кун-фу..." і т.п. Дуже цьому радий, дискусію на такому рівні вести якось приємніше, вам не здається?...
    По-перше що до мого ніка... Перекладати його не потрібно, я просто звик до нього і можете його читати як просто чотири літери без перекладу. Якщо це вас конфузить то можете звертатися до мене на ім'я - Олег.
    По-друге, що до ваших звинувачень і називань мене пажом якихось там сил... Тут ви в корінні не праві. І тому, що я мав на увазі (имел ввиду) всі наші українські політичні сили. Я плював на Ющенка з його шановними друзями із-за морів, клав свій великий (вибачте за вираз) на білокосу Юлічку і охоче б щось зробив погане із всіма іншими нашими політиками. А чому? Та тому, що я нічого хорошого від них не отримав і не побачив. Їх не цікавлю я, їх не цікавлять інші українці, наш добробут, їх АБСОЛЮТНО не цікавить наша і ваша мови. Їм плювати на якій мові я пишу листи і якою мовою навчається ваша дитина. Для них мова - це лише ще одна із зброй, щоб нагребти побільше собі осліплених прихильників. Її просто перетворили у зброю. В 90-х роках ніхто не кричав "дайош второй государственний язик!" і ніхто не заставляв всі фільми на ТВ підписувати українськими субтитрами. І все у нас було з цим ЧУДОВО. А потім з'явилися пузаті дяді-олігархи... ні не з'явилися - МИ їх обрали собі, і почали вони нас стукати лобами, почали цькувати один на іншого. І я не вірю ні єдиному їхньому слову і мені абсолютно плювати, що вони ще мені наобіцяють з біг-бордів та екранів телевізорів. Я б абсолютно ВСІХ ЇХ відправив би.. кудись подалі звідси. І надовго! Разом з їхніми НАТОми, Магучєй Расієй, ожирівшою Америкою, та всілякою іншою нечистю.
    Це я до того веду, що я нічий не паж і нічия не зброя, ні на кого не служу і не збираюся. І те, що я стверджую тут, я стверджую самостійно, думаючи своєю головою. В підтримку цих слів я скажу вам, що збираюся на цих виборах в обох турах голосувати "проти всіх" і закликаю зробити це кожного! Можете не вірити, але це так.

    А тепер мої думки по темі... Що до БІЛЬШОСТІ жителів цієї країни то ви дуже перебільшуєте. Хто такі ця ваша більшість? Донбас + пів-Крима? А інші регіони? Чи там живе 2-3 мільйона людей і все? Немає вашої більшості, і половини не набереться таких, що вважають російську мову своєю рідною. Ви знову стверджуєте що російська мова як державна додасть нам золотих гор і великих перспектив? Я знову ж таки запитаю вас - ЯКИХ перспектив і в ЯКИЙ спосіб? Скажіть мені це, будь-ласка, нарешті. Конкретні проблеми від цього я вам назвав. А конкретних плюсів ви мені - ні.
    Вас хтось заставляє говорити в сім'ї на українській мові? За вами ходять агенти, які слідкують щоб ви не писали рідним листа на російській? Вас б'ють міліціонери за те що ви в магазині на російській просите щось продати? НІ! Ні! НІ! НІХТО вам не забороняє розмовляти вашою мовою. Мені особисто плювати якою ви розмовляєте, хоч китайською. І так же самісінько плювати всім іншим нормальним людям.
    В Україні море російськомовних шкіл і ніхто їх не закриває і не забороняє. А тепер давайте зганяємо в Росію, наприклад. Багато там україномовних шкіл? Багато? Як порахуєте (якщо хоч одну знайдете) то відповісте. І де яку мову цькують?
    Нашій країні вже 18 років стукнуло. А ми досі розмовляємо суржом, дивимося американські бойовики, і плагіатимо забугровську попсу. Лише останнім часом у нас почало з'являтися щось своє, якісь зачатки своєї рідної культури, хоч і потоптаної та обпльованої. Буквально рік назад в ігрових чатах, які я частенько відвідую, за те що я писав українською мовою на мене плювалися і кричали "бендер, бендер!" (малолітні дурники навіть не знали як правильно це слово писати). Оце дійсно травля мови, тільки не російської, а української, коли мені намагаються доказати, що я, живучи в Україні, будучи українцем і знаходячись в українському чаті не маю права писати на українській! Як вам це подобається??
    Але пройшов рік. Якийсь там рік, всього нічого. І малолітнім дурникам набридло це кричати, набридло це і політикам - чи захищає Янукович як раніше російську мову? Ні, він начхав на неї, бо дані лозунги вже не актуальні. Політики дурникам дали якісь нові фішки, вбили в голову якусь іншу дурницю. І я тепер я розмовляю в тому ж таки чаті на українській без проблем - вже на мене ніхто не наїжджає. Це вже не модно просто :)
    Це все просто потрібно пережити і все буде добре.. я сподіваюся. А якщо хтось вам почне доказувати що ви не маєте права розмовляти в повсякденному житті на російській - кличте мене. Я сам тій людині в пику плюну :)


    23.10.2009
    11. koriolan [Матеріал]
    Уважаемый KING! Хотя какой вы KING? Вы паж у сил, чьи взгляды и действия я нахожу совершенно отвратительными. Эти действия привели к тому, что на Украине за текущий год произведено 4 телевизора и 2 трактора. Эти действия поставили мономовну Украину в позу Моники Левински и на бублик чьей-то косы были брошены несколько выклянченных миллиардов, за которыми виднееется экономическое рабство наших детей. Насильственно навязываемая мова только разъединяет нас и под свербение языков продажных журналистов латентность непримиримости неумолимо увеличивается. Вы просите привести факты. Ресурс этого сайта явно не достаточен, чтобы вместить весь абсурд тупо насаждаемого одноязычия. Позвоните в любое образовательное учреждение восточной Украины. Коверкая язык, вам ответят: "Дытячый садок слухае!" и услышав родной русский язык на другом конце провода облегченно вздохнут. В чем виноваты БОЛЬШИНСТВО людей этой страны, лишенных права учиться, мыслить и писать на официальных документах на родном языке?
    Да и сама мова Полтавщины - красивый, живой, образный язык, - все больше превращается в диалект польского, в мертвую разновидность языка живодеров из схронов. Бесконечно навязываемые с экранов и динамиков шпытали, лыстопАды, амбасады, слухалкы и гелиокоптеры гильотинными ножницами режут ажур языка Котляревского.
    И еще. Пока вы не поймете, что родной для меня и многих миллионов украинцев русский язык должен стать вторым или первым государственным языком в этой стране, пока президент не попросит прощения у народа за годы травли русского языка, удел наших детей - вытирать ароматическими салфетками гемморойные задницы итальянских стариков. Дружбу народов золотыми слитками не измеряют.

    22.10.2009
    10. KING (KING) [Матеріал]
    Зважаючи на те, що ви весь час намагаєтеся мене образити, хоча я вас не ображав, ви весь час ухиляєтеся від конкретних питань мною вам поставлених (напр. в якій школі вашу дитину заставляють говорити українською?), тоу мене з'явилася думка, що розмовляю я не з дорослою людиною, у якої є діти, а з якимось недорозвинутим підоростком. Дорослі серйозні люди так себе не ведуть. А значить і розмовляти з вами не варто - що смислу коли я питаю "яка користь Україні від двомовності", а ви мені у відповідь "я займаюся кун-фу, у мене товариш з Нігерії!".. Щось неадекватністю попахує.

    І до речі, дана стаття в газеті не публікувалася, в ЕХО друкуються тільки власні матеріали. На сайті ж викладаються статті не лише з газети - на таких указуються джерела.


    19.10.2009
    9. koriolan [Матеріал]
    Уважаемый Кинг-Понг! Пример Нигерии, насколько я припоминаю, привели вы. Отвечать вам - зомбированной пешке в звездно-полосатых руках, - попросту тратить время. Одно скажу, в Нигерии порядка значительно больше, чем в стране с единым государственным соловьиным языком, поверьте мне на слово. Удивляет другое. Почему в межрайонной газете появилась перепечатка статьи с провокационным заголовком-дешевкой "Знову свербить мова"? Кто напрямую спрашивал у народа на каких языках он хочет общаться? Свербение чаще всего бывает из-за нечистоплотности телесной, или как в данном случае грязной оболочки журналистской души, или еще хуже, когда это симптом начинающегося рака кожи.

    19.10.2009
    8. KING (KING) [Матеріал]
    І взагалі нащо мені ваша Нігерія? Ви мені аргументуйте якого дива у нас повинно бути дві державні мови, враховуючи що та, яку пропонуєте ви, державна мова зовсім іншої країни, яка тут спокон віків не вважалая рідною (тільки от недавно хтось почав таке поняття поширювати)?

    19.10.2009
    7. KING (KING) [Матеріал]
    Вельмишановний Коріандр.
    Я радий що ви займаєтеся Кунг-фу, але мене це, вибачте, не цікавить.

    Якби я був принцом Нігерії, я б теж, напевно, був би впевнений що у моїй країні немає бомжів, бідності і пенсіонери там співають від раздощів :) А нафіг мені думати інакше, якщо я з ранку до ночі обжираюся від пуза і живу в розкоші? А те що там десь хтось живе гімняно, думаю, не моя була б проблема :)
    По-друге, хз якого ви собі там принца придумали, та Нігерія - президенсська федеративна республіка. Принци там катять вже не більше ніж у нас :)
    По-третє, хз що ви там собі придумали про їхню безбіність, але ВВп 1000 долларів в рік(165 місце у світі), ІРЛП = 0.4 (159 місце у світі) інфляція 14-16% (як у нас). Де тут крута безбідня старійсть візьметься я хз :)


    17.10.2009
    6. koriolan [Матеріал]
    Уважаемый Кунфу! За неимением времени развернуто ответить на каждый пункт ваших скомканных и сомнительных доводов, остановлюсь только на одном. Я имею честь быть знакомым с наследным принцем той самой Нигерии, живущей по вашей оценке на букву "Г". Он десятый ребенок короля самой многочисленной народности Нигерии. Так вот, он не перестает удивляться филиалу сумасшедшего дома под звучным названием "Украина", сплоченной единым государственным языком. В его стране НИКТО не копается в мусорных баках и пенсионерам обеспечена достойная старость. Объездив полмира, ему никто не верит на слово, когда он рассказывает о реальностях нашей страны. Собеседники качают головами и полушепотом вторят: "Этого не может быть". Кстати, аборигены бразильских джунглей тоже не имеют проблем с мовой.

    17.10.2009
    5. KING (KING) [Матеріал]
    А взагалі у мене є один товариш хороший. Він сам родом із Росії, батьки його теж переїхали сюди коли він ще маленьким був. так як він тоді ще дитиною був то легко навчився розмовляти українською, його молодшій сестрі, яка народилася вже тут, взагалі без проблем все було.
    Так от, коли приходжу до нього додому, то бачу що в сім'ї у нього всі спілкуються російською - батьки так і не змогли чи не захотіли навчитися української (хоча розуміють її легко). Їм ніхто за неї і слова кривого за все життя не сказав, так само як і вони ні разу не плювали в мою сторону за мою мову, яка стає все схожішою на чисту українську. От друг мій з ними говрить російською, а зі мною та іншими друзями - українською. Те саме робе його сестра. І все! І все чудово! І ніхто ніколи не піднімав мовне питання - ні він, ні ми, ні його батьки! Тому що насправді всім абсолютно, вибачте, насрати хто якою мовою говорить, лиш би розуміли один одного. Мовні питання підінмають деякі політики котрі вирішили зробити це своєю зброєю в політичній дебільній війні і цькують та цькують людей. Щоб рейтинги свої піднімати.
    Долбоєбизм по-українськи!

    17.10.2009
    4. KING (KING) [Матеріал]
    Не Конг а Кінг. Читайте уважніше, я вас Коріандром не називаю.

    Як же ви швидко вибрали найуспішніших європейських багатомовних країн! Може давайте перечислимо ті країни в яких багато державних мов, але не вибираючи хорошеньких? Зімбабве, Нігерія, Мадагаскар, Танзанія(тут взагалі офіційна англійська а народ розмовляє в більшості неофіційною рідною) і т.п. і т.д. Або країни, наприклад, які користуються не своїми мовами: Конго, Гвінея, Малі, Ліберія і т.п. і т.д. і їх ще НАБАГАТО більше ніж успішних, які вказали мені ви. І що? їм ці багатомовності чи іншомовності щось дали? Вони купаються в роскоші і живуть як Швейцарці?

    Та ні, живуть вони в Г, та ще й у більшому ніж ми, і мови тут ні до чого, є таке слово як менталітет і тупорилість. Від другої державної мови нам щастя на голову не звалиться. То що нам російська має дати окрім вищеперечислених мною проблем? Мені подарують за це шматок золота? Чи може вам з Росії його привезуть?

    І що до насильного нав'язування української мови вашій дитині, щось я пропустив видно, де ви кажете це робиться, у якому закладі?..


    16.10.2009
    3. koriolan [Матеріал]
    Уважаемый Конг! У швейцарцев четыре государственных языка и столько же автомобилей в каждом личном гараже. На безлады в папэрах не жалуются. У финнов к единственному православному ученику сельской школы два раза в неделю за 70 км приезжает православный батюшка, чтобы дать уроки основ ЕГО религии. В стране Суоми тоже несколько государственных языков. А Белоруссия. Вы же сами знаете, что это Монблан рядом с необъятной багнюкой незалежных даже от себя государств.

    16.10.2009
    2. KING (KING) [Матеріал]
    С кофе на чай не переходят.
    Ви хочете почати тут доказувати, що російська мова більш корисніша ніж українська?:) Давайте краще не розводити такі спори бо до логічного кінця вони не дійдуть.

    Що до двомовності України.. Ану давайте представимо що її введуть. Що в результаті?В державних паперах, та документаціях почнеться страшний безлад, бо їх прийдеться вести на двох мовах. Серед держпрацівників почнеться страшний безлад бо їм прийдеться вчити дві мови, юристи взагалі візьмуться за голови. бо їм придеться всі папери друкувати на обох мовах ( бо ж бачите, один суддя вважає своєю рідною українську а інший - російську і кожен з них буде вимагати папери "на державній мові"). Подумайте самі, що почне творитися. Вам буде цікаво писати, наприклад, звіт за квартал(місяць, рік) на російській, а потім перекладати на українську і навпаки? Та ви ж одні із перших пошлете таку баланду до дідька!

    В Білорусії зробили двомовність, так... Тільки от тепер білоруської мови там можна хіба що від якихось культурних діячів почути. А так вона померла, стала ще одною латинню. І той самий батько-Лукашенко засів там явно надовго, такий собі царь в новітній історії, спробуй щось погане ляпни проти государя.... І що, багато їм дала їхня двомовність? Щось я сумніваюся...

    А тепер хочу запитати в якій це школі НАСИЛЬНО заставляють спілкуватися на українській мові (поза уроком української мови)? Вкажіть точно, будь-ласка місто і школу. І можете сміливо писати заяву до суду, адже цим дирекція порушує конституцію, в якій чітко вказано що жителі україни мають право спілкуватися на будь-якій мові, хоч на корейській. Можете і до ЗМІ звернутися за підтримкою, я думаю зайвий раз присоромити такого директора вони не відмовляться.


    16.10.2009
    1. koriolan [Матеріал]
    А почему не поступить так, как поступил Лукашенко? Он вынес вопрос двузычия на всенародный референдум. Народ ответил "Да" русскому языку. Лукашенко заверил нацию, что если в Беларусии хотя бы один ученик пожелает учиться на родном языке, то государство сделает все, чтобы обеспечить ему это право.
    Сечас насильно в моем городе ввели обязанность общаться в школах на языке Бандеры и Мазепы. Где-то в высоких кабинетах Киева решают вопрос перевода всех украинских СМИ на державну мову. Я знаю одно, как бы ни старалась зловонная челядь дяди Сэма, мой город никогда не заговорит по-украински. С кофе на чай не переходят.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net