Пятниця, 29.03.2024, 11:03
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Грудень » 16 » 10 IT-рекордів сучасності



    10 IT-рекордів сучасності
    14:40
    За ті 15 років, що минули з тих пір, як геніальний трубач Рой Касл (Roy Castle) записав свою велику Book of Records в повітрі, технології стали у своєму розвитку швидше, ніж його відбивають чечітку ноги. Про більшість сучасних швидко й потужно технологічних штучок ніхто навіть і не мріяв у 1994-му. Запитайте себе, а які рекорди будуть встановлені ще? Повністю штучний скелет? Смертельний вірус з віртуальної реальності, що вражає мозок? Найшвидший орбітальний двигун? «Руформатор» презентує переклад статті порталу Cnet, в якій розповідається про десяти найбільш запаморочливих, ультрасучасних і високотехнологічних пристроях.

    10. Найпотужніший суперкомп'ютер IBM Roadrunner (на момент публікації найпотужнішим суперкомп'ютером вже був визнаний Jaguar - Cray XT5-HE Opteron Six Core 2.6 GHz - прим. «Руформатора»)
    Навіть самий швидкий койот не вженеться за цим надшвидкісних дивом техніки. Перший суперкомп'ютер, який подолав бар'єр у петафлоп. Зараз він здатний виконувати 1,46 квадрильйон операцій з плаваючою крапкою в секунду. З 12,960 процесорами IBM PowerXCell 8i і 6,480 двоядерними AMD Opteron, Roadrunner займає площу в 560 кв. м в Департаменті Енергетики Національній Лабораторії Лос Аламоса (US Department of Energy's Los Alamos National Laboratory), де він контролює весь ядерний потенціал країни. Той, хто дивився «Термінатора», навряд чи довірив би таку роботу перша в світі майже розумною машині.


    9. Найшвидший електромотоцикл KillaCycle
    Можна багато чого сказати про це байці для драг-рейсингу. На дистанцію у чверть милі KillaCycle здатен випередити самий наворочений варіант Teslas і навіть може називатися найшвидшим електромобілем, розвиваючи швидкість від 0 до 60 миль на годину менш, ніж за секунду, і що досягає 170 миль на годину. Все це завдяки батарей: 1200 літій-іонів акумуляторів використовують самі просунуті нанотехнології, що дозволяє диво-байку розвивати потужність більш ніж у 500 кінських сил.

    8. Комп'ютерний монітор з найвищою роздільною здатністю HIPerSpace
    Вас влаштовують 2 073 600 пікселів вашої супершікарной плоскої панелі 1080p? Дуже дивно. Highly Interactive Parallelised Display Space (HIPerSpace) пропонує вам цілих 287 мільйонів пікселів. Цей 70-екранний монстр використовується для візуалізації процесів наукових досліджень в Університеті Каліфорнії в Сан-Дієго, дозволяючи науковим умів розглядати дрібні деталі, а також грати в Modern Warfare 2 у час, вільний від роботи.

    7. Найбільший мобільний телефон Samsung Messenger
    Маленькі телефони? Ви що, це минуле століття! Сьогодні ніж у людини більше телефон, тим він крутіше. Барак Обама, Папа і Стівен Фрай повинні битися один з одним за право володіння Samsung Messenger: у нього екран діагоналлю в 4,5 метра і телефонна клавіатура. Цю повнофункціональну модель ще до випуску порівнювали з її молодшим братом висотою всього в 110 мм.

    6. Найбільший сенсор камери - 2,3 гігапікселей
    Давайте будемо чесними: ми всі хочемо камеру з супер-роздільною здатністю 2,3 гігапікселей (2300 мегапікселів) з інфрачервоним модулем - але на жаль, бюджет на таке явище є тільки в американської армії. Камера повинна бути частиною безпілотного літака, видавати чесні 2,3 гігапікселей, бути легкою, надійної та не надто дорогою. Чи може бути так, що зараз на нас десь зверху дивиться 2,3 ГП-камера? Хто його знає - проект засекречений.

    5. Самі завантажувані програми протягом одного дня - Mozilla Firefox або Adobe Flash 10
    З цього приводу Mozilla і Adobe гризуться до цих пір. Moziila стверджує, що Firefox 3 за одну добу було завантажено 8 мільйонів разів у червні 2008. Але в січні 2009 Adobe повідомили, що їх Flash Player 10 був завантажений більш ніж на 1 мільярд комп'ютерів за два місяці, що складає 9 мільйонів завантажень на день. У Mozilla бурмотіли щось на тему «завантаження користувачем, повна версія», але нам не потрібні соплі - ми хочемо крові! Що може бути краще, ніж Mozilla і Adobe, що зійшов на курному стадіоні в смертельній сутичці? Пропонуємо битву за 10 мільйонів завантажень на день!

    4. Найгучніша автомобільна аудіосистема
    Беремо старий Вольво, заповнюємо його бетоном, додаємо підсилювачі Stetsom, сабвуфери DD й батареї XS, і тепер можна розбивати вікна, рвати барабанні перетинки і зводити з розуму літніх джентльменів в гонці за децибелами. Але це все одно не поб'є світовий рекорд Алана Данте з його 181,7 дБ, які він рятує з самого себе - будучи в Бразилії на матчі, він так голосно кричить «Гооооооол!», Що хтось може оглухнути.

    3. Сама потужна комп'ютерна мережа Folding @ home
    Folding @ home не керує роботою пральні і навіть не робить орігамі - але більш ніж 400 тис. комп'ютерів по всьому світу формують віртуальний суперкомп'ютер, який займається аналізом структури біохімічних білків. Мережа складається з комп'ютерів під управлінням Windows, Mac і Linux з відеокартами NVidia і ATI, а також 50 тис. PlayStation 3. Мережа досягає потужності в 5 петафлоп - це більше, ніж у шести найпотужніших суперкомп'ютерів у світі, разом узятих.

    2. Найлегший мобільний телефон Modu
    Цей малюк має цілком «дорослими» характеристиками - навігацією, мобільними іграми та іншими розважальними штучками. Сам по собі Modu важить 40 грам, показує що-небудь на 33-міліметровому (1,3 дюйма) OLED-екрані, працює в трьох діапазонах GSM, має 7 клавіш управління, може відтворювати MP3 і зберігати 2 ГБ інформації. Наступні моделі будуть підтримувати 3G і працювати під Android.

    1. Найбільша пара bluetooth-пристроїв - Лондонський і Тауерський мости
    Так, ви виглядаєте нерозумно, гуляючи з bluetooth-гарнітурою у вусі, але ще дурніший ви б виглядали з 244-метрової вежею в нео-готичному стилі на голові. У 2007 році Лондонський і Тауерський мости були перетворені на bluetooth-пристрої для фестивалю світла Switched On London. Інтерактивна інсталяція дозволяла пішоходам і водіям керувати встановленими зверху мосту світлодіодними світильниками за допомогою мобільного телефону, використовуючи технологію Bluetooth. Напевно, можна тепер знайти американця, який хотів би придбати Лондонський міст як аксесуар для iPhone.

    http://www.ruformator.ru/
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 1090 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net