Ставлення до релігії
|
| | |
perekos | Дата: Вівторок, 27.11.2007, 12:02 | Повідомлення # 1 |
Досвідчений
Група: Продвинуті
Репутація: 9
Статус: Offline
| Бог. А чи існує він взагалі? Чи він створив людину і придумав закони і заповіді?
|
|
| |
PROSPERO | Дата: Вівторок, 27.11.2007, 17:35 | Повідомлення # 2 |
Новачок
Репутація: 2
| Бог...Це явище або істота існує, хоча б тому, що у всіх релігіях світу є це поняття - єдиного і верховного управителя всим... Просто кожна релігія по своєму його описує і дає представлення хто він є...
|
|
| |
perekos | Дата: Середа, 28.11.2007, 10:27 | Повідомлення # 3 |
Досвідчений
| А Ви віруючий чи атеїст? Добавлено (28.11.2007, 10:27) ---------------------------------------------
Quote (PROSPERO) Це явище або істота існує Роблю вивод, що віруючий. Quote (PROSPERO) хоча б тому, що у всіх релігіях світу є це поняття - єдиного і верховного управителя всим це не доказ. можливо люди самі видумали - так простіше.
|
|
| |
PROSPERO | Дата: Середа, 28.11.2007, 11:03 | Повідомлення # 4 |
Новачок
| Quote (perekos) А Ви віруючий чи атеїст? Віра дуже обмежує мислячу людину в засобах пізнання. Але й відкидати те в що вірили мої предки було б недоцільно (хоча я дуже не поважаю християнську релігію) . Тому я більш схильний вважати себе шукачем істини чим тим, сліпо підкоряється догмам церкви.. Quote (perekos) це не доказ. можливо люди самі видумали - так простіше. Всі одразу і скрізь...і так тисячоліття..
|
|
| |
perekos | Дата: Середа, 28.11.2007, 11:49 | Повідомлення # 5 |
Досвідчений
| Quote (PROSPERO) Всі одразу і скрізь...і так тисячоліття.. Люди раніше боготворили природні явища - вогонь, дощ, боялися блискавки і т.д. Звітси коріння любої релігії. Дальше вже просто йшла систематизація.
|
|
| |
PROSPERO | Дата: Середа, 28.11.2007, 14:11 | Повідомлення # 6 |
Новачок
| Quote (perekos) Люди раніше боготворили природні явища - вогонь, дощ, боялися блискавки і т.д. Звітси коріння любої релігії. А що ми знаємо про наших предків і про те в що вони вірили, які релігії були в них, і на чому ці вірування грунтувалися?.. А про грім та блискавку, і те що їх боялися - це вчили в школі, як загалом і теорію Дарвіна
|
|
| |
perekos | Дата: Середа, 28.11.2007, 15:00 | Повідомлення # 7 |
Досвідчений
| точно. подобається мені його теорія еволюції. якось ближча до істини.
|
|
| |
Grey | Дата: Середа, 28.11.2007, 16:52 | Повідомлення # 8 |
Лікар
Репутація: 15
| Quote (PROSPERO) Віра дуже обмежує мислячу людину в засобах пізнання В корені хибна думка - той же Дарвін був глибоко релігійною людиною. Quote (perekos) подобається мені його теорія еволюції Напевне тільки тому, що радянська і пострадянська школа інших не викладають ( наприклад про те, що мавпи - це здичавілі люди ). Не можна плутати релігійність ( цілування ікон, попівські обряди, заборону їсти скоромну їжу в піст, малювання крашанок на Пасху і т.д ) з вірою в Бога - це АБСОЛЮТНО РІЗНІ РЕЧІ!
"Вера же есть осуществление ожидаемого" (Евр 11:1).
|
|
| |
perekos | Дата: Середа, 28.11.2007, 17:47 | Повідомлення # 9 |
Досвідчений
| Quote (Grey) наприклад про те, що мавпи - це здичавілі люди така теорія змахує на бред. скажіть ще що бог сотворив людину по своєму образу і подобі.
|
|
| |
Нереклама | Дата: Середа, 28.11.2007, 18:09 | Повідомлення # 10 |
Оберіг форуму
Група: Адміністратори
Репутація: 47
| Проголосувала за "віруючого", але мені далеко до Greyа
"Життя - це шанс на щастя."
|
|
| |
Wird | Дата: Середа, 28.11.2007, 18:48 | Повідомлення # 11 |
Новачок
Репутація: 0
| мого варіанту тут немає, це щось типу "Віруючий але не в тому розумінні, що є для більшості людей"
|
|
| |
Grey | Дата: Середа, 28.11.2007, 19:28 | Повідомлення # 12 |
Лікар
| Quote (perekos) така теорія змахує на бред Воно може й так, але така теорія існує. Ви ж не будете заперечувати, що поряд з прогресом завжди існує і регрес - діалектика! ( чи може Ви не вивчали діалектичного матеріалізму? ). Quote (perekos) скажіть ще що бог сотворив людину по своєму образу і подобі. 1. Докажіть, що це не так - отримаєте НОБЕЛІВСЬКУ ПРЕМІЮ. 2. Ви, мабуть, маєте на увазі фізичні форми і тіло - в такому сенсі, звичайно, ні. Quote (Wird) "Віруючий але не в тому розумінні, що є для більшості людей" Уточніть, будь-ласка, що Ви маєте на увазі під цими словами.
|
|
| |
Wird | Дата: Середа, 28.11.2007, 21:28 | Повідомлення # 13 |
Новачок
| Quote (Grey) Не можна плутати релігійність ( цілування ікон, попівські обряди, заборону їсти скоромну їжу в піст, малювання крашанок на Пасху і т.д ) з вірою в Бога - це АБСОЛЮТНО РІЗНІ РЕЧІ! Маю на увазі що ці поняття, релігійність і віра в Бога є в корні невірними тому, що вони створені самими людьми. Бог так схожий на нас тому, що всі релігійні знання які зараз існують, створювались не так як прийнято гадати " від Бога --> до людей", а "від людини яка зрозуміла, що можна заробити(хитруна) --> до людей які хотіли перекласти відповідальність у повсякденому житті на вищу силу (дармовірів і просто наівних)". Вірю, що існує сила яка створила "все суще" але це не Біблійний і не Коранський і т.д. боги. Людські боги це вигадка, якщо хочете це легенда або міф в яких люди почали бачити правду, істину якої там немає. П.С. вірю, що є щось вище але людині на даному етапі розвитку недано це зрозуміти.
|
|
| |
Grey | Дата: Середа, 28.11.2007, 21:45 | Повідомлення # 14 |
Лікар
| Quote (Wird) Бог так схожий на нас Чим саме? Ви і справді думаєте, що це сивий дядько з бородою? Так і я сивий і з бородою, ну то й що? Ви сприймаєте поняття релігії і віри в Бога з "совкової" точки зору або своєї недосконалої власної, тому, що, напевно, ніколи не зустрічалися з віруючими людьми, а тільки з побожними або з так званими "демонстраторами", які ходять до церкви так, щоб бачили інші, а не для власного самовдосконалення. А Ви коли небудь бачили ін'єкційного наркомана, якого Віра позбавила залежності? А я таких бачив і не одного!
|
|
| |
Wird | Дата: Середа, 28.11.2007, 22:56 | Повідомлення # 15 |
Новачок
| Quote (Grey) Чим саме? Ви і справді думаєте, що це сивий дядько з бородою? Так і я сивий і з бородою, ну то й що? Може недословно але: "створені ми по образу і подобі божій" - перефразую " і придуманий образ Бога по образу і подобі людини" Quote (Grey) Ви сприймаєте поняття релігії і віри в Бога з "совкової" точки зору незрозумів значення совкової точки зору Quote (Grey) або своєї недосконалої власної, тому, що, напевно, ніколи не зустрічалися з віруючими людьми, а тільки з побожними або з так званими "демонстраторами", які ходять до церкви так, щоб бачили інші, а не для власного самовдосконалення. В мене мати віруючою людиною, вона непідпадає під жоден з вище згаданих вами критеріїв. Також спілкувався з її братами та сестрами по вірі. На основі їх розмов і свого житевого досвіду в мене скалась така думка про земні віри. Quote (Grey) А Ви коли небудь бачили ін'єкційного наркомана, якого Віра позбавила залежності? А я таких бачив і не одного! Ні небачив, але це один з 3-х шляхів потрапити в лапи до Бога: 1)відчай - хвороба, втрата близьких, алкоголізм, наркоманія. Ці люди в цей період свого житя активно шукають надію на те, що в них все буде добре - цю надію їм дають проповідники, батюшки, имами, монахи - зазвичай харизматична особистість, яка здатна подарувати надію, відпустити гріхи начебто ви під впливом дявола вчинили те чи інше, або покарані за гріхи вчинені до вашого покаяння. 2) самотність - люди які немають достатьнього кола спілкування, відчуваючи свою непотрібність вони ідуть туди де їх будуть слухать і переживати їх проблеми з ними. До цієї багаточисленої аудиторії відносяться тисячі православних бабусь, але це нетільки вони це може бути людина з будь якої верстви населення. 3) діти - маючи дітей віруючі люди хочуть дати ім все найкраще на їх думку. Релігія або точніше віра в Бога є якраз тим що вони передають дітям, які з перших днів свого життя вбираючи інформацію про Бога як найкращий спосіб життя просто зомбуються. У дітям немає вибору. Люди які починают вірити в Бога хочуть надію, це завжди тільки ті люди які в безвиході, ця надія може бути нетільки в бездумній вірі в Бога - це може буди віра в лікаря, віра в близьких, віра в силу, віра в прибульців. Невже дивлячись у історію у вас виникає хоть одна думка, що всі ті кровожерливі факти, жада збагачення, лицемірство притаменне вищому вченню якому призначенно врятувати людство???
|
|
| |
|