Пятниця, 19.04.2024, 11:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » Все про все » Наука та релігія » Ставлення до релігії (Все про опіум для народу)
Ставлення до релігії
Чи віруюча ви людина?
1.Віруючий[ 16 ][72.73%]
2.Атеїст[ 6 ][27.27%]
Усього відповідей: 22
PsevdoNimBДата: Вівторок, 22.01.2008, 15:45 | Повідомлення # 166
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 444
Репутація: 28
Статус: Offline
Шановні форумчани! Вибачте мені за такий великий текст! Не вважайте його флудом і краще навіть не читайте! ))) Але мені треба було відповісти шановному Олександру на його масу запитань, щоб в майбутньому стало все спокійніше (на що я наївно сподіваюсь) :)

Шановний Олександре!
(до речі, ви мій тезка)
Звичайно, відносно моїх поглядів на життя, мені не слід було реагувати на Ваші листи. Бо чесно кажучи, я дуже сумніваюсь, що моя відповідь зможе щось змінити. (І я не впевнений, що треба щось міняти). Але я вирішив проявити повагу до Вас та Ваших запитань, і сподіваюсь, що про в майбутньому це не пошкодую.
Була б інша справа, якби ми просто спілкувалися, як всі інші форумчани... Тобто кожен має право на свою думку, на свої погляди, бо кожен йде різною стезею і живе своїм життям. Кожен вільно все висловлює. І мені не потрібно, щоб зі мною Ви чи хтось інший погоджувався (я не вважаю себе Богом, або тим, з ким він безпосередньо спілкується). Але ж Ваші звертання до мене - це просто якісь відверті «наїзди». Виражайте свою думку скільки завгодно, та не критикуйте та не осуджуйте інших, бо все рівно таким методом не вийде нікого переконати.

До Вашого відома скажу, що принципово не має ніякої різниці між термінами «судити», «критикувати», «проявляти до когось невдоволення чи ворожнечу», «картати». До речі, «картати» - це значить на російській мові «казнить». То краще вже судити, ніж казнить. ))

І чого Ви вирішили, що брехня - це завжди зло? Я точно знаю, що в деяких випадках правдою можна вбити людину. Отже в тих випадках брехня - то єдиний вихід. І до речі, дуже часто жарт - це також брехня. Жартувати - це проявляти зло? Тому я навіть не буду про брехню нічого коментувати. Всі мої роздуми - в відповідній темі.

Я прибрав своє попереднє повідомлення, бо мені пізніше здалося, що воно може Вас розгнівити. Мені цього зовсім не треба. Але коли Ви вже прочитали, то поясню.

Ви помітили, що ніхто, крім Вас, на мене не огризається? То ж проблема в них чи в Вас?
Звісно ж, що кожна людина вішає ярлики або стереотипи на інших людей. (Це не зовсім розумно, але це має місце) Наприклад, якщо хтось займається політикою – це політик, якщо бізнесом – бізнесмен. А якщо хтось нав’язує іншим свою релігійну думку та сперечається за неї – це релігійний фанатик. Фанатики від решти людей відрізняються твердолобістю, впертістю у правильності своїх переконань та вважають інші теорії навіть ворожими. Фанатики реально «сліпі», хоча звичайно ж вони вважають, що сліпа вся решта людей. Коли я вирішив, що Ви релігійний фанатик, я Вас зовсім не осудив. Тобто я не виразив до цього ніякого негативу і не збирався Вас змінювати. Просто я знаю, що з фанатиками спілкуватись не має ніякого сенсу. Тільки втрачаєш свій час і енергію (як оце я зараз). Тому я й відмовився від спілкування з Вами. Тобто не осудив, а зробив констатацію факту і відносно цього прийняв рішення. Тобто я сприйняв цей світ разом з Вами таким, який він є. Ви мене теж можете обізвати, як вам завгодно, але не треба намагатися мене змінювати і нав’язувати мені свою думку. Якщо Ви вважаєте, що я свиня, то просто не мечіть переді мною бісер, і все ;)

Фанатики - не залежно від «святості» їх переконань - люди небезпечні. Вони вважають себе обранцями Бога, або й самими богами. Сприймають і вірять тільки у власні переконання. Не поважають і ставляться ворожо до інших переконань та теорій. Вони створюють свою романтичну ідеалізацію світу (до якої прагнуть) і не сприймають реальність (всі відхилення від своєї ідеалізації світу). Якщо ще хтось не здогадався, то всі вищеописані признаки – це ознаки фашизму. Тобто, якщо якомусь фанатику надати владу, то утворюється така людина, як Гітлер, яка звичайно ж має «добрі» наміри до шанувальників своєї романтичної теорії, а до решти... ну ви в курсі.

Хочете вірте, хочете ні, але якби мені дали владу. То я б від неї відмовився)

Скажу, що я ні до якої церкви, релігії чи секти не належу (а до протестантської - тим паче). Однак мої життєві погляди близькі до суфізму та дзен-буддизму. Просто в цих напрямках моя душа відчула найбільшу правдивість та гармонію. Хоча і в решті релігій та філософських напрямків мудрості не менше, просто та мудрість промовляється іншими словами та термінами. (Суфії ставляться з повагою до всіх інших віросповідань і ні в якому разі не вважають їх ворожими). Коли я кажу слово Бог, я маю на увазі не конкретний ідол якоїсь релігії, а Вищу Силу (в її існуванні сумніватися не доводиться), або Природу, або Життя. Тобто фразу «Бог розсудить» можна розуміти як «Життя навчить». Біблію я вважаю також дуже мудрою книгою, але мені здається, що Її дуже мало хто справді розуміє (я також не сподіваюсь на Її повне розуміння). Коли тільки-но була написана Біблія, не було того сприйняття світу, яке зараз заполонило і викривило нашу свідомість духом романтизму. Навіть моральні принципи були інші. Зараз Біблію читають і підтасовують Її тексти під своє (сучасне) сприйняття світу та під свої власні бажання та наживу. Тому багато біблейських розумінь спотворено. Але на тему Біблії я вже балакати не буду. Просто скажу, що не факт, що через Неї Ви, Олександре, справді розумієте Слова Господа. Також не факт, що і я їх розумію. Ось чому не потрібно нікому вперто доводити свою думку. Нехай ця думка сама пройде до людини, коли прийде час і людина дозріє для цього. Тільки тоді це буде ефективно.

Я розумію, що у Вас щирі благі наміри і ви - за добро і таке інше, але не треба перегинати палицю, бо ведете Ви себе, як той ведмідь у фарфоровій крамниці: хочете поправити якусь дрібничку, а в результаті ламаєте все і визиваєте тільки відповідну негативну реакцію. Можете продовжувати так діяти і далі - Ваше право. Шкода просто Ваших зусиль та розчарувань.

Сподіваюсь, що я дав вичерпну відповідь на Ваші запитання. А якщо й не дав - звиняйте , але своєю проблемою я це не вважатиму :)
Оцініть хоча б розмір моїх зусиль, як уваги до Вас! ... Більш, ніж півгодини, по клавішам тицькав... ))

А щирість моїх слів у постах я Вам аж ніяк не зможу довести. Тим паче, що чим більше я буду оправдовуватися, тим більше викликатиму сумніви у своїй щирості.


 
sashkoДата: Середа, 23.01.2008, 10:23 | Повідомлення # 167
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 384
Репутація: 8
Статус: Offline
Створюю нову тему, в розділі "Познайомимося!"

Добавлено (23.01.2008, 10:23)
---------------------------------------------
Ризикну, ще раз повторити своє питання по цій темі:

Скажіть, будь-ласка, може хто з учасників теми знає, що сталося з Серафімою Ібрагимівною Заворотнюк?
Жива вона зараз чи вже вмерла?
Як почувають себе її діти?




Выслушаем сущность всего: бойся Бога и заповеди Его соблюдай, потому что в этом все для человека;
ибо всякое дело Бог приведет на суд, и все тайное, хорошо ли оно, или худо.
 
ОксанаДата: Вівторок, 18.03.2008, 21:19 | Повідомлення # 168
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 375
Репутація: 16
Статус: Offline
Шановні, розкажіть як ви себе поводите, коли до вас приходять на роботу, додому, просто на вулиці група жіночок настирно прагне запросити чи то на слухання, чи служіння, чи проповіді ??? З настанням весни вони значно активізувались :) Листівки, брошурки де тільки не валяються. dash

А ще порадьте як швидко і культурно "відморозитись".


 
PsevdoNimBДата: Четвер, 20.03.2008, 09:25 | Повідомлення # 169
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 444
Репутація: 28
Статус: Offline
Quote (Оксана)
ще порадьте як швидко і культурно "відморозитись".

Якщо ввічлива пропозиція залишити тебе в спокої не діє, то потрібно просто не реагувати на них, як наче їх реально не існує, бо тільки звернеш увагу чи вступиш в дискусію - їм тільки цього і треба, щоб почати завантажувати тобі мізки. )

 
PePeL-soNДата: Четвер, 20.03.2008, 09:51 | Повідомлення # 170
Барабаніст
Група: Продвинуті
Повідомлень: 1434
Репутація: 32
Статус: Offline
Quote (Оксана)
А ще порадьте як швидко і культурно "відморозитись".

Мовчки Оксано)))Береш у руки який небудЬ важкий металічний предмет тіпа монтіровки і морозиШся як сама захОчеш :D Ефективно, але жостоко)))
Другий варіант, який я зазвичай використовую: Посилаюш всю ту купку "На х...."))))Розуміють вони тебе з пів слова))) :)



Жизнь ублюдкам отравляя, КиШ не сдохнет никогда!!! Король и шут forever!!!




 
HeartlessДата: Субота, 22.03.2008, 16:36 | Повідомлення # 171
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 326
Репутація: 12
Статус: Offline
Я не релігійна людина....у повному розумінні....тобто я вірю у щось таке... якусь надприродню силу... і не більше

Іноді дуже дратують люди, які нав'язують свою думку!!! Кожен має право сам обирати для себе правильний шлях.
Це стосується віри (вірити чи ні) та вибору релігії. Тому я проти хрещення дітей зразу після народження. Людина має зробити вибір у дорослому свідомому житті.

А стосовно різних сект по типу "вічливих тіточок, які хочут кудись запросити і поговорити про Бога" - пропоную на них не дивитися, не розмовляти, а просто "вічливо"




... with the frozen heart and soul on fire...
 
sashkoДата: Понеділок, 24.03.2008, 15:17 | Повідомлення # 172
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 384
Репутація: 8
Статус: Offline
Quote (Оксана)
Шановні, розкажіть як ви себе поводите, коли до вас приходять на роботу, додому, просто на вулиці група жіночок настирно прагне запросити чи то на слухання, чи служіння, чи проповіді ??? З настанням весни вони значно активізувались :) Листівки, брошурки де тільки не валяються. dash

А ще порадьте як швидко і культурно "відморозитись".

Пораджу вам наступне. Зайдіть ось по цій адресі http://vivolibro/, та почніть читати і думати. Поки ще є час.
Будуть питання, звертайтесь в ЛС.




Выслушаем сущность всего: бойся Бога и заповеди Его соблюдай, потому что в этом все для человека;
ибо всякое дело Бог приведет на суд, и все тайное, хорошо ли оно, или худо.


Повідомлення відредагував sashko - Понеділок, 24.03.2008, 15:27
 
PePeL-soNДата: Понеділок, 24.03.2008, 16:51 | Повідомлення # 173
Барабаніст
Група: Продвинуті
Повідомлень: 1434
Репутація: 32
Статус: Offline
Quote (sashko)
Поки ще є час.

А його що скоро не стане(часу)?? B)



Жизнь ублюдкам отравляя, КиШ не сдохнет никогда!!! Король и шут forever!!!




 
sashkoДата: Понеділок, 24.03.2008, 17:34 | Повідомлення # 174
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 384
Репутація: 8
Статус: Offline
Так!
Поки людина живе, для неї є час для вибору. Вибору між правдою і злом. Між Христом і сатаною. Між вічним життям та вічною смертю. Так що вибирайте поки є час.
А коли людина помирає, або в той момент коли Христос прийде на цю Землю, аби забрати з собою спасенних, то часу для вибору вже не буде. Вибір вже буде зроблено до того.



Выслушаем сущность всего: бойся Бога и заповеди Его соблюдай, потому что в этом все для человека;
ибо всякое дело Бог приведет на суд, и все тайное, хорошо ли оно, или худо.
 
PePeL-soNДата: Понеділок, 24.03.2008, 18:22 | Повідомлення # 175
Барабаніст
Група: Продвинуті
Повідомлень: 1434
Репутація: 32
Статус: Offline
B) Гии))


Жизнь ублюдкам отравляя, КиШ не сдохнет никогда!!! Король и шут forever!!!




 
HeartlessДата: Понеділок, 24.03.2008, 22:12 | Повідомлення # 176
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 326
Репутація: 12
Статус: Offline
Quote (PePeL-soN)
А його що скоро не стане(часу)??

Добре хоч є тут і адекватні люди drinks , а не тільки релігійні зомбі %)




... with the frozen heart and soul on fire...
 
PePeL-soNДата: Вівторок, 25.03.2008, 09:18 | Повідомлення # 177
Барабаніст
Група: Продвинуті
Повідомлень: 1434
Репутація: 32
Статус: Offline
Quote (Heartless)
а не тільки релігійні зомбі

Респект і уважуха... B)



Жизнь ублюдкам отравляя, КиШ не сдохнет никогда!!! Король и шут forever!!!




 
sashkoДата: Вівторок, 25.03.2008, 10:10 | Повідомлення # 178
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 384
Репутація: 8
Статус: Offline
Quote (Heartless)
Добре хоч є тут і адекватні люди

Адекватні чому?
Quote (Heartless)
а не тільки релігійні зомбі

А чому зомбі?
Ви на когось пальцем тикаєте?



Выслушаем сущность всего: бойся Бога и заповеди Его соблюдай, потому что в этом все для человека;
ибо всякое дело Бог приведет на суд, и все тайное, хорошо ли оно, или худо.


Повідомлення відредагував sashko - Вівторок, 25.03.2008, 10:10
 
HeartlessДата: Вівторок, 25.03.2008, 10:56 | Повідомлення # 179
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 326
Репутація: 12
Статус: Offline
Нічого я не тикаю!

Просто об'єктивно оцінюю ситуацію :)




... with the frozen heart and soul on fire...
 
sashkoДата: Вівторок, 25.03.2008, 11:11 | Повідомлення # 180
Досвідчений
Група: Продвинуті
Повідомлень: 384
Репутація: 8
Статус: Offline
Quote (Heartless)
Просто об'єктивно оцінюю ситуацію

От я і пропоную дослідити нам з вами наскільки ви дійсно об'єктивно оцінюєте ситуацію.
Якщо вас це цікавить, то сподіваюсь на відповіді по моїм запитанням.



Выслушаем сущность всего: бойся Бога и заповеди Его соблюдай, потому что в этом все для человека;
ибо всякое дело Бог приведет на суд, и все тайное, хорошо ли оно, или худо.
 
Форум » Все про все » Наука та релігія » Ставлення до релігії (Все про опіум для народу)
Пошук:

Найтоваристські Останні зареєстровані Найпопулярніші
  • Samoswal
    Повідомлень - 2318
  • Професор

  • Яночка
    Повідомлень - 1676
  • Майстер

  • Маринка
    Повідомлень - 1610
  • Майстер

  • PePeL-soN
    Повідомлень - 1434
  • Кандидат в майстри

  • Нереклама
    Повідомлень - 1205
  • Кандидат в майстри

  • Grey
    Повідомлень - 874
  • Професіонал

    BoldikuFFs
    Зареєстрований - 16:56

    Numizmatofff
    Зареєстрований - 13:49

    Martinezz9
    Зареєстрований - 18:36

    DalmatovDCP
    Зареєстрований - 08:12

    RLtdrich4
    Зареєстрований - 14:49

    RLtdrich
    Зареєстрований - 14:45

  • Нереклама
    Репутація - 47
  • Кандидат в майстри

  • Samoswal
    Репутація - 36
  • Професор

  • Маринка
    Репутація - 36
  • Майстер

  • EVA
    Репутація - 33
  • Досвідчений

  • PePeL-soN
    Репутація - 32
  • Кандидат в майстри

  • Яночка
    Репутація - 31
  • Майстер

    Популярні теми
    Корисні посилання
    Міні-чат
  • Рахуємо до мільйона!>>

  • Яку пісню(виконавця)Ви сл...>>

  • ЩОДЕННИК>>

  • Асоціації>>

  • Кіноман>>

  • Я ХОЧУ!!!!!!>>

  • Повторялка>>

  • Казка в три слова - гра>>






  •                 

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net