За що Я люблю Кобеляки?
|
|
TRIADA | Дата: Субота, 19.01.2008, 18:44 | Повідомлення # 46 |
Новачок
Група: Продвинуті
Репутація: 5
Статус: Offline
| Я обожаю Кобеляки!!!!!!!! это самый замечательный городок из все что я видела!!! здесь всегда интерессно! Куча интриг, сплетен и т.д. Все спят под одним одеялом! ну просто Санта-Барбара! каждый раз приезжая узнаю много всего нового и интересного о людях и себе! но это не столь важно! Именно в Кобеляках можно отдохнуть от городской суеты Расслабиться в компании добрых и отзывчивых людей, у которых остались человеческие качества, а не одна плесень и гниль внутри!
|
|
| |
PsevdoNimB | Дата: Субота, 19.01.2008, 21:12 | Повідомлення # 47 |
Досвідчений
Репутація: 28
| а ще в Кобеляках є окремий вид інтернета - Місцеві Плітки! Такої швидкості розповсюдження слухів мабуть немає ніде. Оптоволоконна мережа чи релейка - відпочивають Тільки-но щось сказав на ковжежі - на подолі вже всі вкурсі! ))
|
|
| |
Нереклама | Дата: Субота, 19.01.2008, 22:19 | Повідомлення # 48 |
Оберіг форуму
Група: Адміністратори
Репутація: 47
| Quote (PsevdoNimB) а ще в Кобеляках є окремий вид інтернета - Місцеві Плітки! Quote (PsevdoNimB) Тільки-но щось сказав на ковжежі - на подолі вже всі вкурсі! )) PsevdoNimB, трохи підкоректую вашу фразу: Тільки-но присів на ковжежі - як на подолі вже скажуть що ти наср..в! Вибачте, якщо трохи некоректно))
"Життя - це шанс на щастя."
|
|
| |
Grey | Дата: Субота, 19.01.2008, 22:29 | Повідомлення # 49 |
Лікар
Репутація: 15
| Оце відкрив темку! До речі, хто знає - що означає назва "ковжежа"? Призових пока не пропоную - потрібно з Оксаною порадитися.
"Вера же есть осуществление ожидаемого" (Евр 11:1).
|
|
| |
Оксана | Дата: Неділя, 20.01.2008, 00:28 | Повідомлення # 50 |
Досвідчений
Репутація: 16
| Quote (Grey) Призових пока не пропоную - потрібно з Оксаною порадитися. Пропонуєте стати спонсором? 50 на 50! згодна, анонсуйте!! Тільки не про "ковжежу", бо я майже там живу - нас звинуватять в необ"єктивності, "кумівстві", чи як зараз модно?
|
|
| |
Лтава | Дата: Вівторок, 22.01.2008, 12:20 | Повідомлення # 51 |
Новачок
Репутація: 4
| Quote (Grey) означає назва "ковжежа"? Назва умовного розподілу міста на райони.
|
|
| |
paliy | Дата: Середа, 23.01.2008, 23:14 | Повідомлення # 52 |
Професіонал
Група: Модератори
Репутація: 21
| Quote (Grey) До речі, хто знає - що означає назва "ковжежа"? Я питав у батьків, вони живуть саме на "ковжежі", то пояснили, що там колись була така собі мануфактура (цех, фабрика), де вичиняли й обробляли шкіру. Припускають походження назви саме звідси.
Сім-сім
|
|
| |
oleksiy11 | Дата: Четвер, 24.01.2008, 16:14 | Повідомлення # 53 |
Професіонал
| Якщо я непомиляюся на КОВЖЕЖІ є вулиця КАЛІНІНА колись за царя батюшки вона носила назву КУЗНЕЧЕНСЬКА там мешкало багато ковалів від цього назва КОВ-ЖЕЖА мсіце де кують Хотя я можу й помилятися в доступних мені словниках про це немає ніяких відомостей
Звiдкiль вiтри iсторiї гудуть- Чито iз Заходу, чи просто десь iз Сходу? Iз Кобеляк гудуть, Iз Кобеляк гуде той вiтер неспокiйний. Колись вiн сам за все промовить слово, Колючий, неминучий i постiйний Skype - olekciy11
|
|
| |
Grey | Дата: Четвер, 24.01.2008, 16:24 | Повідомлення # 54 |
Лікар
| oleksiy11, в тому-то і цікавість! На Ковжежі народився і жив мій дід-коваль.
"Вера же есть осуществление ожидаемого" (Евр 11:1).
|
|
| |
paliy | Дата: Четвер, 24.01.2008, 22:43 | Повідомлення # 55 |
Професіонал
Група: Модератори
Репутація: 21
| Quote (oleksiy11) Якщо я непомиляюся на КОВЖЕЖІ є вулиця КАЛІНІНА колись за царя батюшки вона носила назву КУЗНЕЧЕНСЬКА там мешкало багато ковалів від цього назва КОВ-ЖЕЖА мсіце де кують А сама кузня була у теперішньому парку ім. Б. Хмельницького...Це набагато ближче до істини.
Сім-сім
|
|
| |
Фиби | Дата: Пятниця, 25.01.2008, 17:25 | Повідомлення # 56 |
Професіонал
Репутація: 18
| Я краще по спостерігаю,а то не маю жодних ідей
Життя одне,живіть днем!!!!! Проживи життя так,щоб на горі сказали:"ОГО"
|
|
| |
Джинн | Дата: Пятниця, 25.01.2008, 18:41 | Повідомлення # 57 |
Головний Трах-ті-бі-дох-альщик
Репутація: 19
| Броварки - бо була пивоварня та ще й не одна а дві. Хоча пам’ятаю у 90-х роках хтось намагався відродити пивоваріння в Кобеляках. Покрівка - бо і до сих пір Покрівська церква, а точніше "СВ. ПОКРОВИ" Солонці бо там грунти солонцюваті (у мене така версія) Гатище - незнаю Ведмедівка - незнаю, може ведмеді водилися Заворскло - бо за Ворсклою Зарічка - бо за річкою Поділ - незнаю Підгора - бо підгорою більше навіть незгадаю
трах-ті-бі-дох
|
|
| |
Фиби | Дата: Пятниця, 25.01.2008, 18:44 | Повідомлення # 58 |
Професіонал
Репутація: 18
| Класна інформація)))
Життя одне,живіть днем!!!!! Проживи життя так,щоб на горі сказали:"ОГО"
|
|
| |
oleksiy11 | Дата: Пятниця, 25.01.2008, 18:50 | Повідомлення # 59 |
Професіонал
| Цікаво хто небуть знає до револьційні назви Кобеляцьких вулиць. Ось наприклад ца буділя стоїть і понині знаходиться вона повулиці яка колись називалася ПОДГОРНАЯ
Звiдкiль вiтри iсторiї гудуть- Чито iз Заходу, чи просто десь iз Сходу? Iз Кобеляк гудуть, Iз Кобеляк гуде той вiтер неспокiйний. Колись вiн сам за все промовить слово, Колючий, неминучий i постiйний Skype - olekciy11
Повідомлення відредагував oleksiy11 - Пятниця, 25.01.2008, 19:00 |
|
| |
Джинн | Дата: Пятниця, 25.01.2008, 19:05 | Повідомлення # 60 |
Головний Трах-ті-бі-дох-альщик
Репутація: 19
| oleksiy11, це шо нинішня "фабрика" чи "БДТ"? І зустрічне питання якщо у твоєму розпорядженні такі цікаві фото чому ти ними не ділишся. Викладай на сайт. Тобі всі вдячні будуть.
трах-ті-бі-дох
|
|
| |