Чи розмовляєте Ви українською і де її вживаєте?
|
| | |
Admin | Дата: Неділя, 21.12.2008, 18:43 | Повідомлення # 136 |
Батька сайту
Група: Адміністратори
Статус: Offline
| В буденному житті я, наприклад, говорю на суржику. Потроху начебто заміняю його чистою українською, кожен день - через день починаю говорити замість одного суржиковського слова, чисте українське. А в інтернеті, наприклад, якщо я знаходжусь в середовищі українців то пишу чи розмовляють ПРИНЦИПОВО на українській. Хоча в інтернеті, як відомо, російська домінує серед нашого брата ще дужче ніж в житті. Дуже прикро коли мені в якомусь чаті заявляють "перестань гаваріть на етом дебільном язикє", а потім виявляється що володар цих слів чи то з Одеси, чи то з Донецьку (але ж таки українець). Я їх не розумію. Я ж їм не забороняю говорити на чужій(!) російській, а як це так вони мені стараються заборонити говорити на рідній українській?! Тому спілкуюся на українській таким лабухам на зло Хоча бувають казуси. Хоча б те що розмовляючи в аські з двома людьми одночасно (один українець а інший росіянин) буває іноді плутаюсь. І якщо українцю напишу на російській то ще нічого, а от коли росіянину щось загну на рідній, так у відповідь вилуплять очі і сміються бо нічого не зрозуміли)
Адмін перш за все - батька і бог, а потім вже читак і сволота:)
Навіть не приказка, а просто ЛОГІКА, яка у багатьох відсутня : Якщо адмін щось не робе, отже у нього є справи важливіші...
|
|
| |
Мастер | Дата: Неділя, 21.12.2008, 19:37 | Повідомлення # 137 |
Новачок
Група: Продвинуті
Репутація: 2
| Quote (Admin) Хоча бувають казуси. Хоча б те що розмовляючи в аські з двома людьми одночасно (один українець а інший росіянин) буває іноді плутаюсь. І якщо українцю напишу на російській то ще нічого, а от коли росіянину щось загну на рідній, так у відповідь вилуплять очі і сміються бо нічого не зрозуміли) Знайома ситуація. Я, наприклад, вирішив (не без допомоги моєї дружини) спілкуватись українською навіть у такій вільномовній програмі, як "аська". От я пишу своїй знайомій із Комсомольська (Полтавської області, а не того, що на Амурі) українською. Пишу день, пишу другий. І тут вона не витримує: "А чего это ты стал по украински писать?". Я пояснюю. що українська це наша рідна мова і нічого дивного тут немає. Зрештою, хто якщо не я? Вона погоджується і ми продовжуємо спілкуватись - я українською, вона російським суржиком із вкрапленням українських слів. Ось такі реалії.
Хочеш бути щасливим - будь ним. Козьма Прутков
|
|
| |
Admin | Дата: Понеділок, 22.12.2008, 09:23 | Повідомлення # 138 |
Батька сайту
Група: Адміністратори
| Quote (Samoswal) А я кажу СПС smile А от тут я перевчився, "пасіба" вже не кажу, постійно "дякую". Це в житті А от в інтернет-спілкуванні сленг "спс" не викоренився :)
Адмін перш за все - батька і бог, а потім вже читак і сволота:)
Навіть не приказка, а просто ЛОГІКА, яка у багатьох відсутня : Якщо адмін щось не робе, отже у нього є справи важливіші...
|
|
| |
premium | Дата: Вівторок, 23.12.2008, 12:33 | Повідомлення # 139 |
Досвідчений
Репутація: 12
| Quote (Мастер) Я, наприклад, вирішив (не без допомоги моєї дружини) спілкуватись українською навіть у такій вільномовній програмі, як "аська". От я пишу своїй знайомій із Комсомольська (Полтавської області, а не того, що на Амурі) українською. Пишу день, пишу другий. І тут вона не витримує: "А чего это ты стал по украински писать?". Я б на такий наїзд відповів, що я не москаль, щоб московським суржиком писати. З Полтавщини страшно познущались, збудувавши Камсамольск. Добавлено (23.12.2008, 12:33) ---------------------------------------------
Quote (Admin) А от тут я перевчився, "пасіба" вже не кажу, постійно "дякую". Це в житті А як на рахунок просіння милостині (пажалуй сто)
"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову" © Ліна Костенко Посміхнись :)
|
|
| |
Маринка | Дата: Неділя, 28.12.2008, 23:19 | Повідомлення # 140 |
Міс Емоція
Репутація: 36
| 1)В інституті посварилась з однією своєю одногрупницею, тому що вона просила мене розмовляти на російській мові, а я відмовилась((Спочатку вони взагалі, здивувались, що я вмію нею розмовляти)Адже,як вони говорять я з села, тут тільки суржик((( 2)Також обидно, що коли всі почули, що я з Полтавщини почали називати мене "хохлушкою", а вони ж тоді хто?!?
Життя потрібно прожити так,щоб було не соромно за марно прожиті роки...
Повідомлення відредагував Маринка - Неділя, 28.12.2008, 23:21 |
|
| |
premium | Дата: Понеділок, 29.12.2008, 12:03 | Повідомлення # 141 |
Досвідчений
| Quote (Маринка) 1)В інституті посварилась з однією своєю одногрупницею, тому що вона просила мене розмовляти на російській мові, а я відмовилась((Спочатку вони взагалі, здивувались, що я вмію нею розмовляти)Адже,як вони говорять я з села, тут тільки суржик((( 2)Також обидно, що коли всі почули, що я з Полтавщини почали називати мене "хохлушкою", а вони ж тоді хто?!? Ти що, поїхала в Московію вчитись? 2) а вони москалі, так шо не все так погано
"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову" © Ліна Костенко Посміхнись :)
Повідомлення відредагував premium - Понеділок, 29.12.2008, 12:05 |
|
| |
Маринка | Дата: Понеділок, 29.12.2008, 12:40 | Повідомлення # 142 |
Міс Емоція
| НІ, я вчуся в Харкові))))
|
|
| |
premium | Дата: Понеділок, 29.12.2008, 13:17 | Повідомлення # 143 |
Досвідчений
| Ааа, в Харкові російський нацизм процвітає, тому не дивно...
|
|
| |
Маринка | Дата: Понеділок, 29.12.2008, 14:50 | Повідомлення # 144 |
Міс Емоція
| Quote (premium) в Харкові російський нацизм процвітає, тому не дивно... Згодна на всі 100 %!!!
|
|
| |
mazepas2008 | Дата: Вівторок, 27.01.2009, 01:13 | Повідомлення # 145 |
Професіонал
Репутація: 18
| Quote (premium) Ааа, в Харкові російський нацизм процвітає, тому не дивно... Quote (Маринка) Згодна на всі 100 %!!! Я теж у Харкові навчався, закінчив вуз у 2005 році, І з Вашими висновками, шановні добродії ,категорично незгоден!!
|
|
| |
Axel | Дата: Середа, 04.02.2009, 02:12 | Повідомлення # 146 |
Досвідчений
Репутація: 9
| Quote (Маринка) Ааа, в Харкові російський нацизм процвітає, тому не дивно.. Не згоден ВЗАГАЛІ
Краща бібліотека віршів
|
|
| |
premium | Дата: Четвер, 05.02.2009, 12:21 | Повідомлення # 147 |
Досвідчений
| чому? Добавлено (05.02.2009, 12:21) --------------------------------------------- а це як назвати? "Украинец , или -- хохол, малоросс,- никогда не был нацией, это просто подвид ( сумчатый)-- такой себе -- " в семье не без урода...". А украина -- Малороссия,- никогда не была государством и не будет...Что вы там собрались опять делить, уроды ?! -- Какую Кубань ? -- вы в своих портках до горшка добегать успевайте...-- на папины поглядываете...Если ты и будешь когда на Кубани,- то этапом из Сибири, на 3 дня,- посмотреть, как люди живут..." "Да пусть строят свои мечети, и в Крыму и на Волге, , пусть на Дальнем Востоке китайцы строят себе храмики, а жиды в Бирабиджане и Бердичеве -- синагоги...но не забывают, что богам -- богово, а ЦЕСАРЮ - цесарево. Напомнить не трудно. Россия была и будет империей, надо будет будем крестить заново и татар, и жидов , и хохлов ( филаретовских и неопротестантских)-- КАК ЕРМАК В СИБИРИ КРЕСТИЛ. - НЕ ОДИН ДЕНЬ НЕСКОНЧАЕМЫМ ПОТОКОМ НЕХРИСТЕЙ ГНАЛИ ЦЕЛОВАТЬ НАМЕСТНИКА ВСЕЯ РУСИ В Х..Й...ОЧЕНЬ ПАМЯТЬ У ВАС ВСЕХ КОРОТКА, ПОРА УЖЕ ОСВЕЖАТЬ, ОХ ПОРА..." Вибачаюсь за цитування москальсько хамства. "Наци́зм — політична ідеологія, доктрина, політичний режим, заснований на расизмі, шовінізмі, антигуманізмі і тоталітаризмі. Нацизм додержується ідей про зверхність «вищої», «панівної» раси над іншими, «неповноцінними» націями і расами (докртрина «надлюдини» і «недолюдини»); верховенстві нації і держави над особистістю". Такі погляди на сході і півдні домінують. Я процитував звичайно дегенерата, але якщо забрати мати і хамство, то під цим підпишуться навіть "інтелігенти" російські.
|
|
| |
mazepas2008 | Дата: Четвер, 05.02.2009, 21:12 | Повідомлення # 148 |
Професіонал
| Quote (premium) Такі погляди на сході і півдні домінують. Цікаво, а які погляди на заході та півночі?
|
|
| |
Haker_UA | Дата: Вівторок, 17.02.2009, 20:54 | Повідомлення # 149 |
Новачок
Репутація: 2
| Народ який не має своєї рідної мови, я не можу вважати "народом", це буде купка людей різномовних народностей. В нас повинна бути одна - рідна мова, українська, на то ми і українці і живемо в Україні. Дивно було якби англічани ввели б державною мову, наприклад білоруську
}{@keR_ua
|
|
| |
mazepas2008 | Дата: Середа, 18.02.2009, 20:26 | Повідомлення # 150 |
Професіонал
| Quote (Haker_UA) В нас повинна бути одна - рідна мова, українська, на то ми і українці і живемо в Україні. Стовідсоткова істина.
|
|
| |
|