Чи розмовляєте Ви українською і де її вживаєте?
|
|
|
|
premium | Дата: Понеділок, 27.10.2008, 20:14 | Повідомлення # 121 |
Досвідчений
Група: Продвинуті
Репутація: 12
Статус: Offline
| Quote (oleksiy11) А мої знайомі кажуть що вних там дійсно такі настрої тобто шовіністичні і навіть нацистські... підтверджую, я там був не раз. Добавлено (27.10.2008, 20:14) --------------------------------------------- Quote (Шепіт) Quote (Нереклама) 4 - вбити москаля так щож це- справжній українець повинен бути вбивцею? Це ж анекдот!!! А найкраще - вбити москаля в собі , для початку перестати матюкатись, слухати зеківський шансон , вивчити рідну мову і перестати пити водку ... пиво можна ... тільки не піва
"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову" © Ліна Костенко Посміхнись :)
Повідомлення відредагував premium - Понеділок, 27.10.2008, 20:23 |
|
| |
Нереклама | Дата: Вівторок, 28.10.2008, 22:04 | Повідомлення # 122 |
Оберіг форуму
Група: Адміністратори
Репутація: 47
| Quote (premium) Це ж анекдот!!! А я про що? Кажу ж - жарт, якби знала, що на анекдоти ображатимуться, не писала б.
"Життя - це шанс на щастя."
|
|
| |
oleksiy11 | Дата: Вівторок, 28.10.2008, 22:19 | Повідомлення # 123 |
Професіонал
Репутація: 15
| Quote (premium) ... пиво можна а краще і його не пити
Звiдкiль вiтри iсторiї гудуть- Чито iз Заходу, чи просто десь iз Сходу? Iз Кобеляк гудуть, Iз Кобеляк гуде той вiтер неспокiйний. Колись вiн сам за все промовить слово, Колючий, неминучий i постiйний Skype - olekciy11
Повідомлення відредагував oleksiy11 - Вівторок, 28.10.2008, 22:21 |
|
| |
Ярік | Дата: Субота, 08.11.2008, 12:35 | Повідомлення # 124 |
Новачок
Репутація: 14
| Так!!!
|
|
| |
mazepas2008 | Дата: Неділя, 16.11.2008, 19:22 | Повідомлення # 125 |
Професіонал
Репутація: 18
| Народ! Учіть китайську. Вже сьогодні на ній базари кожен п'ятий житель планети, а завтра половина людства буде на ній шпрехати. Плюс засилля китайської економіки. У мене вже два сусіда купили їхні авто.Китайська цевілізація розвивається 5 тис. років. За нею майбутнє.
|
|
| |
Маринка | Дата: Неділя, 23.11.2008, 14:28 | Повідомлення # 126 |
Міс Емоція
Репутація: 36
| Поїхавши навчатися в Харків, я думала, що в інституті, гуртожитку всі будуть розмовляти на російській мові, але це виявилось не так.В інституті більшість педагогів розмовляють на українській мові (хоч в деяких це виходить дуже смішно) Є такі викладачі, які ще з часів СРСР, і тому вони розмовляють і викладають на російській. Більшість студентів моєї групи з Харкова, деякі з них стараються розмовляти українською говорять, що раніше, просто не замислювались над цим. Я думала, що знаю українську добре, але це на жаль виявилось не так, такі слова, як ковдровтикач, дротохід, лякають мене.
Життя потрібно прожити так,щоб було не соромно за марно прожиті роки...
|
|
| |
mazepas2008 | Дата: Понеділок, 24.11.2008, 06:32 | Повідомлення # 127 |
Професіонал
Репутація: 18
| А як вам: гвинтокрил, мокроступи,бранжа,,жирандолі,запорток,біцикл? Вуйко з полонини ще й не таке базарує.
|
|
| |
premium | Дата: Вівторок, 25.11.2008, 21:04 | Повідомлення # 128 |
Досвідчений
| Quote (Маринка) як ковдровтикач, дротохід вперше чую такі слова, може це якийсь харківський діалект?Добавлено (25.11.2008, 21:04) ---------------------------------------------
Quote (mazepas2008) запорток - а це дуже необхідне слово і зовсім не з полонини ... а як інакше назвати спорчене яйце?
"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову" © Ліна Костенко Посміхнись :)
|
|
| |
Оксана | Дата: Вівторок, 25.11.2008, 22:15 | Повідомлення # 129 |
Досвідчений
Репутація: 16
| Не думаю, що українська має асоціюватись з такими діалективними словечками! Для мене "говорити українською" - це змусити зрусілого співрозмовника теж заговорити українською)) Є кілька перемог, по роботі, коли співрозмовник починає відповідати українською, класно!!
|
|
| |
Grey | Дата: Середа, 26.11.2008, 15:53 | Повідомлення # 130 |
Лікар
Репутація: 15
| Quote (premium) а це дуже необхідне слово і зовсім не з полонини ... а як інакше назвати спорчене яйце? Не вводьте людей в оману!!! Згідно словника Грінченка "запорток" є аналогом російського слова "заморыш". Тухлі яйця тут ні до чого Quote (Оксана) Не думаю, що українська має асоціюватись з такими діалективними словечками! Воно то так, але трішечки не так. Для нас класична українська мова - київсько-полтавський діалект, а для діаспори - галицько-волинський. В зв"язку з тим, що діаспора вкладає свої кошти в українські підручники, виникає конфлікт вимов і написань. Більшість "вуйків з полонини" самі себе "українцями" не називають - вони русичі, бойки, лемки, подоляни і т.д.
"Вера же есть осуществление ожидаемого" (Евр 11:1).
|
|
| |
premium | Дата: Середа, 26.11.2008, 16:52 | Повідомлення # 131 |
Досвідчений
| Quote (Grey) Не вводьте людей в оману!!! Згідно словника Грінченка "запорток" є аналогом російського слова "заморыш". Тухлі яйця тут ні до чого не думаю, що моя бабця чула слово "замориш", та і я чи не вперше чую, а от запорток - це сила, особливо коли ним кидати в тухлих політиків і "звьозд" естради ...Добавлено (26.11.2008, 16:52) --------------------------------------------- Грінченко також не міг всього знати.
|
|
| |
Мастер | Дата: Четвер, 18.12.2008, 17:50 | Повідомлення # 132 |
Новачок
Репутація: 2
| Намагаюсь розвмовляти українською скрізь і з усіма. Не завжди виходить успішно, але намагаюсь. В магазинах, наприклад, останнім часом кажу: "Дякую", замість звичного "Спасіба". І таке спостереження - коли розмовляєш із людьми чистою українською, вони намагаються відповідати так само. От і весь секрет - більше розмовляйте рідною мовою і частіше почуєте її у відповідь.
Хочеш бути щасливим - будь ним. Козьма Прутков
|
|
| |
Samoswal | Дата: Субота, 20.12.2008, 15:21 | Повідомлення # 133 |
KinoMEN
| Quote (Мастер) "Дякую", замість звичного "Спасіба" А я кажу СПС
I'm the best damn thing that your eyes have ever seen
|
|
| |
Withmaster-13 | Дата: Неділя, 21.12.2008, 00:51 | Повідомлення # 134 |
Досвідчений
Репутація: 24
| Я обожнюю нашу рідну мову, таку дзвінку і мелодійну, але не розмовляю нею, по-перше звик до суржика, по-друге люди,якось расторжуються. Та в душі я-українець.
Кожна людина - віддзеркалення свого внутрішнього світу. Як людина мислить, така вона і є. Beata solitudo
|
|
| |
Маринка | Дата: Неділя, 21.12.2008, 16:43 | Повідомлення # 135 |
Міс Емоція
| Quote (Мастер) І таке спостереження - коли розмовляєш із людьми чистою українською, вони намагаються відповідати так само. От і весь секрет - більше розмовляйте рідною мовою і частіше почуєте її у відповідь. Це точно, в мене подруга розмовляє на російські,але спілкучуючись зі мною цілими днями, в її лексиці з"являються українські слова!)
Життя потрібно прожити так,щоб було не соромно за марно прожиті роки...
|
|
| |