Четвер, 28.03.2024, 18:52
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Січень » 9 » Світлогірський «мед» і брачківський «дьоготь»



    Світлогірський «мед» і брачківський «дьоготь»
    12:51
    Близько 11 години дня кілька сотень світлогірців зібрались біля садиби місцевого жителя Андрія Калетника. Саме звідси кілька місяців тому газовики почали земельні роботи по облаштуванню розподільчого газогону по селу. І саме тут за задумом організаторів святкування повинен був запалати символічний блакитний вогник, а голова Полтавської ОДА Валерій Асадчев з’їсти засмажену на газовій плиті яєчню.
    Урочистості розпочалися без запізнення. Слово для привітання одразу надали Валерію Асадчеву. Валерій Михайлович розповів про історію підведення газу в селищі на Дніпрі. Він сказав, що такий задум у нього з’явився вже після першого візиту в село. Світлогірське справило на нього враження надзвичайно красивого та перспективного, але головною проблемою селища була саме відсутність газу. Зараз село газифіковане і від цього повинне отримати «друге дихання». Згадав Валерій Асадчев і про те, як його критикували за лобіювання питання газифікації Світлогірського. Але, за словами голови ОДА, «на всіх грошей, на жаль, не вистачає».
    Поздоровивши присутніх зі святом, керівник виконавчої влади області запевнив, що газифікацією список його допомоги світлогірцям не закінчився. Він висловив сподівання, що Кабмін у 2009 році виділить 1,5 мільярди гривень на розвиток регіонів. Із них 60 мільйонів отримає Полтавщина. І якась частина з цих грошей буде використана на відновлення світлогірського будинку культури.
    Із вітальною промовою також виступив народний депутат від Партії регіонів Олексій Лелюк. До речі, згадували на урочистостях і його покійного однопартійця Івана Четверікова, котрий теж зробив чималий внесок у газифікацію Кобеляцького району.
    Голова районної ради Володимир Жуков виступаючи згадав про те, як жителі села обіцяли його і голову РДА Олега Решетила посадити в погріб і не випускати доти, доки не почнеться газифікація.
    Після вітальних виступів голова ОДА Валерій Асадчев і депутат ВР Олексій Лелюк запалили газовий смолоскип. Їх, очільників району та керівників газобудівних підприємств запросили на яєчню. Простий люд подався до магазину, розташованого за 200 метрів. На майданчику поряд з ним силами ТОВ «Зоря» була розгорнута польова кухня, і всіх бажаючих частували кашею та чаєм. Під час всього святково-газового дійства по вулицях Світлогірського гарцювали браві кіннотники та їздив потужний квадроцикл із причепленим до нього візком. Запросили проїхатися на цьому своєрідному «маршрутному таксі» і голову облдержадміністрації з його почтом.
    Доки керівники області і району ласували яєчнею, біля садиби Калетника з’явилась жінка в довгій шубі. Вона почала голосно говорити про несправедливість у ставленні до жителів сусіднього із Світлогірським села – Брачківки.
    До жінки підійшла і почала заспокоювати виконуюча обов’язки сільського голови Наталія Петренко.
    - Зоя, та заспокойся ти, все буде нормально.
    - Де ж нормально? Вони зараз поїдять і поїдуть, а ми й без газу, і без дров залишимось. Я їм скажу, що ми задвижку на газопроводі перекриємо.
    Схвильованою жінкою виявилась Зоя Олійник, голова брачківського кооперативу по газифікації. Незважаючи на умовляння не псувати свято, вона таки дочекалася появи керівників області та району. Петро Маник, керівник управління з експлуатації газового господарства, пообіцяв їй, що газ у Брачківці з’явиться 5 січня. Цим він трішки заспокоїв жінку.
    Зоя Олійник розповіла «ЕХО» про суть своїх претензій. У Брачківці виявили бажання провести газ у свої оселі лише 9 сімей. Всього в селі налічується 62 двори. Щоб провести роботу по газифікації цього села, потрібно було 135 тисяч гривень. Селяни назбирали лише 22,5. Ще 5 тисяч виділила світлогірська сільська рада, 30 тисяч – рада районна. Пообіцяла влада району виділити ще близько 75 тисяч. Але грошей не дали і до газу Брачківку не підключили. «Навіщо ж було обіцяти, що допоможуть, самі б ми і не захожувались», - бідкалась голова кооперативу.
    У Брачківці вона розповіла про чергову обіцянку своїм «друзям по нещастю». Однією з тих, хто вклав гроші у газифікацію, є 84-річна Євдокія Недавня. Почувши новину, вона скрушно захитала головою: «А морози ж передають. Ми ж і дров не заготовили». На своїй невеличкій сходці члени брачківського кооперативу по газифікації вирішили почекати ще трішки. «На тиждень нам дров ще вистачить, а далі підемо протестувати», - підсумувала Зоя Олійник.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    P.S. Петро Маник слова дотримав. 5 січня газ у Брачківці таки з’явився.
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1147 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net