Вівторок, 16.04.2024, 07:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5552
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Травень » 29 » Кіт у мішку



    Кіт у мішку
    12:48
    У свій час я писав на сторінках «ЕХО» про те, що у кобелячан влада намагається відібрати прибуткове комунальне підприємство «Водоканал», та так ніхто мене і не підтримав і не покритикував. Всім байдуже. Нікого ця проблема не турбує. Даремно «б’ється» І.Філоненко, намагаючись розбудити громадську активність населення. Принцип «моя хата скраю» для українця – святе.
    Зараз влада активно обговорює можливість будівництва гігантського птахокомплексу.
    А народ знову «безмолвствує».
    Звісно, я не вважаю себе фахіцвем в області сільського господарства чи екології, не їздив з делегаціями за бюджетні кошти до Бєлгороду, але свою думку хочу висловити. Якщо надрукують.
    По перше, хто скаже офіційній делегації, якій намагаються всучити кота в мішку, правду?
    Ви набагато більше довідалися б у сільському генделику від його завсігдатаїв. Таке ще Шерлок Холмс практикував. Ну а якщо не підходить такий варіант «розвідки», то зараз Інтернет існує. І всякої всячини там можна роздобути не виходячи з кабінету. Варто тільки не марнувати час, розважаючись космічними чи еротичними іграми, а використати службовий комп’ютер з користю.
    Сучасні «знавці» історії і ядерної фізики аж піняться, критикуючи радянську владу за те, що збудувала ЧАЕС у густонаселеному регіоні. Може воно й так, перемогла тоді економічна доцільність над уявлюваною можливістю виникнення аварії. До речі, рукотворної. А запевняли ж усі, що атомна енергетика найбезпечніша і екологічно найчистіша.
    Щось подібне нам уже нова «еліта» розповідає про екологічну чистоту і безпеку птахокомплексу.
    Як на мій погляд, пересічному громадянину варто було б задатися запитанням: а чому це владні чиновники почали піклуватися про простих людей? Сучасній «еліті» така турбота зовсім не притаманна. Про це безліч разів говорилося з трибуни Верховної Ради України і навіть самим Президентом України. На цитати навіть час не варто витрачати
    Тож задайте кожен собі це запитання і дайте подумки на нього відповідь.
    А потім вже розмірковуйте, чи варто виділяти наші чудові землі і краєвиди під будівництво тепер вже не ядерного, а біологічного «реактора».
    Що краще, а що гірше – питання спірне.
    А те, що над районом назавжди нависне загроза забруднення, не тільки звичайного, а й біологічного, то цього і доводити начебто не потрібно.
    Владні чиновники зберуть свої валізи і поїдуть у інші місця, їм ще й інвестор допоможе, а нам усім тут жити.
    І знову ж таки, жити не тільки пересічним, які мабуть сподіваються, що після будівництва комплексу їм смажені курчата у рота стрибатимуть, як гоголівському Пацюку вареники, а жити й депутатам районної і обласної рад.
    І жити тут навіть фахівцям СЕС і лікарям ЦРЛ, які повинні б щось у цьому ділі «кумекати». Може в кого вистачить хоробрості, діставши інститутські конспекти, сказати людям правду.
    Звичайно, нас, як і раніше, запевняють, що все екологічно чисто, є навіть відповідні висновки і погодження (і на ЧАЕС були, причому кваліфікованіші).
    Але вернімось до Інтернету. Ось що мені вдалося там «виловити»:
    «Нині землі навколо ЗАТ «Комплекс Агромаш» геть усі забруднені відходами виробництва. Залишки курей валяються просто на полях і дорогах. Дикі птахи розносять їх по деревах. Кров не встигає просочитися скрізь землю, тому озерами застоюється і перетворюється на смердюче болото. По всій території стоїть нестерпний запах. Люди не можуть вільно дихати. Коли температура піднімається, відходи починають ще більше розкладатися і сморід починає різати не тільки носа, а й очі. Люди почали хворіти в декілька разів частіше. І це не тільки від повітря. В річку, яка протікає поряд, потрапляє величезна кількість відходів. Всі внутрішні води теж забруднені отруйними речовинами…
    Європейська екологічна комісія провела попереднє незалежне дослідження ситуації щодо «Гаврилівських курчат». Результати жахливі:
    - рівень мікроорганізмів у водах біля комплексу «Гаврилівські курчата» перевищує норму в двадцять одну тисячу разів,
     - рівень кишкової палички – в сорок вісім тисяч разів!
     - Результати незалежного соціологічного опитування свідчать про абсолютну невідповідність рівня екологічної безпеки бажаному.» (www.sudnaroda.org.ua.)
    Думайте, шановні. Бо влада вже ходить по базару і проводить опитування громадської думки з наперед передбачуваним результатом, аби з допомогою неї вирішити свою проблему, а потім вас же у всьому і звинуватити.
    Це вже не радянська «диктатура», це українська «демократія».
    Валерій Коробчинський, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
    Р.S. Після написаного довелося прочитати жалібне звернення голів деяких сільських рад до депутатів районної ради. В ньому говориться про те, що депутати райради ігнорують вимоги сільських громад, які сподіваються на те, що інвестор створить купу робочих місць, відремонтує їм ФАПи, цвинтарі і таке інше. Півсотні місць може і створить, не більше. Чи відремонтує він ФАПи, не знаю, але роботи медикам додасть - це точно, як, до речі, і розширить цвинтарі. Селян влада у всі віки дурила, одурить і зараз. Судячи з масованої пропаганди, кобелячан все таки «розведуть», і комплекс збудують. Тож збережіть цей номер тижневика і прочитаєте його років через п’ять. Що тоді «співати» будете. Та тільки буде вже пізно. То вже буде проблема для ваших дітей і онуків.


    Валерій Коробчинський
    http://exo.at.ua/
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 800 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 2
    02.06.2009
    2. Олег (Admin) [Матеріал]
    А де гарантія що серйозні хозяственники таки платитимуть нормальні гроші? А коли справді від тих курників одна екологічна біда буде, ніяких тобі зарплат хороших, ніяких тобі куп робочих місць (наврят чи там буде потрібно великий персонал)? Де гарантії?

    01.06.2009
    1. Читатель, не писатель [Матеріал]
    Здорово! Отрабатываешь гонорар на 100%! Уши горе-арариев так и лезут из текста. Им ведь придется своим полукрепостным людям за их труд адекватную зарплату платить, если придут серьезные хозяйственники. Да и конкуренции боятся. Потому и лают, но караван идет. Не Белгород, так другие заставят или работать и платить нормально, или уйти в небытие. И экология здесь не при чем, господин Ликвидатор


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net