Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 1 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
10 млинців;
2 яйця;
1 банка консервованого тунця;
1 ст. л. вершкового масла;
3 ст. л. майонезу.
Випекти млинці по улюбленому рецепту.
Яйця відварити, натерти на дрібній терці. Змішати з розім’ятим тунцем, вершковим маслом і майонезом, трохи посолити.
Помазати начинку на млинець, скрутити трубочкою. Помазати так всі млинці і поставити їх у холодильник на годинку.
Перед подачею на стіл - порізати.
150 г борошна;
6 яєць;
150 г цукру-пудри;
2 ст. л. рому або лікеру;
50 г шоколаду;
50 г кокосової стружки.
Яйця помити, відділити білки від жовтків. Жовтки розтерти з ромом і
цукром-пудрою на однорідну масу. Білки збити на піну, обережно
вимішати з жовтками. Потім потроху додавати борошно, увесь час
помішуючи.
Тісто поділити на дві частини. До однієї додати потертий на грубій терці шоколад, до другої - кокосову стружку.
Форму вистелити пергаментним папером, викласти шоколадне тісто, потім -
тісто з кокосовою стружкою. Випікати. Посипати цукровою пудрою.
Курячі потрохи (шлунки, печінка, серця, крильця);
сметана;
морква;
цибулина.
Потрохи промити, порізати. Обсмажити на вершковому маслі. Додати
порізану цибулину, моркву. Залити гарячою водою і тушкувати до
готовності. В кінці додати сметану, перець і сіль. Можна додавати і
м’ясо птиці.
Подавати на стіл з вареною картоплею або пшеничною кашею.
Рис;
шампіньйони;
цибулина;
по 1-му стручку червоного, жовтого і зеленого перцю;
томатний соус;
сіль, перець;
олія.
Гриби разом з цибулею 5 хвилин обсмажити на олії. Додати перець,
порізаний кубиками, і ще трохи потушкувати. Рис відварити до
напівготовності, додати гриби з перцем, заправити томатним соусом,
посолити, поперчити і довести до готовності на маленькому вогні.
На 500 г курячої м’якоті - 50-60 г хліба;
1,5 склянка молока;
2 яйця;
3 ст. л. вершкового масла;
сіль, перець.
Перемолоти курячі грудки через м’ясорубку разом з розмоченим в молоці
хлібом. Добре розтерти, додати яєчні жовтки, сіль, спеції, розвести
молоком, перемішати і додати збиті білки. Викладати масу ложкою на
розігріту сковорідку і смажити з двох сторін до готовності. Подають
оладки политі вершковим маслом.
Коментар: замість курячих грудок використовувала домашній курячий фарш.
400 г сиру;
4 ст. л. цукру;
1 жовток;
0,5 л сметани;
50 г родзинок;
50 г цукатів;
1 пачка ванільного цукру;
40 г вершкового масла.
Вершкове масло розтерти з цукром і ванільним порошком, з’єднати з
розтертим вареним жовтком і сметаною. Все разом продовжити розтирати.
Додавати помалу сир і розтирати ложкою в один бік до здобуття
однорідної маси. Додати порізані цукати, родзинки і охолодити.
Сирівець (хлібний квас) - один з найпоширеніших і найулюбленіших в
Україні традиційних напоїв. У 18-20 ст. сирівець виготовляли у такий
спосіб: підсмажений житній хліб заливали окропом, охолоджували до
кімнатної температури, додавали шматок хлібного розчину або дріжджі,
накривали й лишали на кілька днів у теплому місці, стежачи, щоб він не
перекисав; перед вживанням квас відціджували. Готовий квас розливали у
пляшки, закорковували й зберігали у погребі. Деякі господині хлібний
розчин заміняли запареним і охолодженим хмелем.
Споживали сирівець протягом усього року, але найбільше - весною та
влітку, коли з нього робили холодник і заправляли ним зелений борщ.
Сирівець і нині є популярним народним напоєм.
А чи знаєте ви, які продукти найкраще підходять для вас і ваших
близьких? Це залежить від персонального числа того або іншого їдця.
Іноді доведеться «сідати» на дієту. Радимо обрати дієту відповідно до
вашого особистого числа. Отже, вирахуємо ваше персональне число. Для
цього треба скласти число дня, місяця і року народження.
Наприклад, ви народилися 19 жовтня 1963 року: 1+9+1+0+1+9+6+3= =30=3+0=3. В цьому випадку персональним є число 3.