Всього: 3485 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 0 Із них: Новачків: 1110 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 752
Смачний і невибагливий салатик внесе приємну різноманітність в обіднє
чи вечірнє меню. А якщо наповнити цим салатом вафельні корзиночки і
прикрасити їх маслинкою – отримаємо чудову закуску до святкового столу
або фуршету.
2 середні морквини; 100–150 гр. твердого сиру; 2–3 ст.л. майонезу; 2 зубці часнику; сіль, перець за смаком.
Мій малюк страшенно любить усілякі солодощі-цукерки, в той час як я не вважаю їх корисними і конче необхідними для нього.
Такі корисні цукерочки дуже допомогли мені: маля не отримало шкідливих
ласощів і при цьому із задоволенням з’їло сухофрукти та горіхи, які він
не дуже полюбляє.
А попри малюка і дорослі не обійшли увагою «щось таке цікаве, а що то воно таке шоколадне?»
2/3 порції холодного дріжжового тіста; 1,5 скл. вишень з компоту
(зціджених); 2 ст.л. крохмалю; 1 пакетик ванільного цукру (10 гр);
2-3 ст.л. натертого шоколаду; збите яйце з молоком для змащування.
1. Змішати відціджену вишню з крохмалем, ванільним цукром і тертим шоколадом.
2. Розділити тісто на 3 частини. Розкатати кожну в круг товщиною близько 3-4 мм.
3. Розрізати круг на 8 секторів. На широкий кінець кожного сектора викласти 1 ч.л. начинки і акуратно скрутити рогалик.
1/3 порції холодного дріжджового тіста; 12 маленьких сосисок (типу
«Кроха») без оболонки; 4-5 ст.л. дрібнонатертого твердого сиру; суміш
молока і яйця для змазування (1 яйце + 2-3 ст.л. молока); кмин, прянощі
за бажанням.
1. Поділити тісто на 3 частини, розкатати кожну в продовгуватий
прямокутник, так щоб по довгій стороні вмістилися в ряд 4 сосиски...
Пропоную мій улюблений рецепт дріжджового тіста і як бонус вироби з
нього: квіточки з сосисками і рогалики з вишнею та шоколадом.
Базовий рецепт для тіста:
3,5 скл. борошна; 1 скл. молока; 200 гр. масла/маргарину; 1 пачка сухих дріжджів; 1 ст.л. цукру; 1/2 ч.л. солі.
Рецепт цього салату часто зустрічається на кулінарних сайтах, в різних
варіантах. Я за основу взяла цей рецепт, трохи модифікувавши його на
свій смак.
1/2 невеликої капустини – тоненько нарізати; ковбаса варена – порізати
скибочками; ковбаса копчена – порізати скибочками; шинка, грудка
копчена – порізати скибочками; 3 яйця варених – натерти на терці; 1
помідор – нарізати кубиками; сир твердий – натерти на терці; 1 банка
кукурудзи – зцідити рідину; картопляні чіпси...
Дуже люблю цей тортик: і готувати, і потім куштувати з теплим чаєм.
Спочатку здавалося, що буде багато мороки з коржами, але насправді
вкладаюся в годину з хвостиком, щоб приготувати його. А вимішування
тіста і розкачування тоненьких коржів чудово знімає стрес. Хоч тут і
багато писанини, але готувати його досить легко. Тоненькі коржі,
просякнуті кремом, стають ніжними і пухкими. Справжня насолода.
Коржі: 50 гр. вершкового масла (спокійно заміняю на м’який маргарин); 3
ст.л. меду; 2/3 скл. цукру; 1 яйце; 1/4 скл. молока; 1/2 ч. л. соди;
дрібка солі; 3 скл. борошна.
Крем: 250 гр. згущеного молока (я беру переважно варене); 1,5–2 скл. сметани; 1–2 ст. л. соку лимона (за бажанням)...
2 невеликих молодих кабачки (краще цукіні); 5 яєць; 1/2 цибулини; олія для смаження; сіль; перець.
1. Цукіні порізати на тоненькі кружальця. Цибулю дрібно посікти.
2. Розігріти в глибокій сковороді олію (наливайте щедро, овочі повинні трохи плавати в ній.
3. Обсмажити в олії порізані овочі 4–5 хвилин до м’якості.
4. В глибокій мисці збити виделкою яйця, посолити, поперчити.
5. Вийняти овочі зі сковороди і додати у збиті яйця. Ретельно перемішати...
Зовсім нескладна в приготуванні і смачна страва. Чудово підходить для літньої вечері
2 кабачки; 2–3 ст.л. томатного соусу; 150–200 гр. шампіньйонів; 100–150 гр. твердого сиру.
1. У кабачків зрізати плодоніжку, розрізати вздовж на 4 пластини.
2. Розігріти духовку до 200С, зробити на пластинах перехресні надрізи,
посипати сіллю, за бажанням травами (тим’ян, базилік, розмарин).
Викласти на решітку і поставити в гарячу духовку на 10–15 хв...