Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 0 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
Цей хлібчик є безумовним фаворитом у нас вдома! Такий смачний і ароматний, що рука сама тягнеться за наступним шматочком
1 скл. теплого молока; 3 скл. борошна; 1/2 ст.л. без верху цукру; 1
ч.л. солі; 2 ч.л. сухих дріжджів; 50 гр. розм’якшеного масла.
Додатково: 1 ст.л. томатної пасти; 1–2 ст. ложки олії для замісу та змащування.
1. Всипати в молоко дріжджі, цукор і 1 ст.л. борошна. Відставити на 5–7 хв. до утворення пінної шапочки...
Унікально простий рецепт, однак я довго наважувалася втілити його,
оскільки рулети мені видаються ду-у-уже високим мистецтвом (завдяки
моїй перекошеній духовці). Але здається цей рулет неможливо зіпсувати.
Готується елементарно і з доступних продуктів.
1 скл. борошна, 1 яйце, 1 банка згущеного молока (375г.), 1 ч.л. розпушувача, 2 лимони, 1 скл. цукру, цукрова пудра.
Духовка: 180С...
Дуже ароматна випічка зі смаком дитинства.
150 гр. борошна; 100 гр масла; 100 гр. цукру; 100 гр. родзинок; 2 яйця; 1 ч.л. розпушувача; цедра одного лимона; дрібка солі.
1. Замочити родзинки на 10–15 хв. в окропі і віджати. Розігріти духовку до 180С.
2. Збити масло з цукром, по одному додати яйця. Просіяти борошно з
сіллю і пекарським порошком. Додати в яєчно–масляну суміш. Ретельно
перемішати....
Дуже легко, дуже ліниво, дуже смачно і ароматно.
10 – 12 маленьких бубликів; 2/3 скл. молока; 100 гр. домашнього сиру; 1 – 2 ст.л. цукру; 1 яйце; ванілін за бажанням.
1. Розігріти духовку до 180С. Налити молоко в мисочку і викласти в
нього бублички, так щоб вони були покриті молоком. Залишити на 4–5 хв.
2. Ретельно змішати сир з яйцем і цукром до однорідної маси...
Спекотного літа такі легкі і швидкі десертики подарують море насолоди.
250 гр. охолодженого домашнього сиру; 450 мл. охолодженого фруктового
питного йогурту; 2/3 скл. охолоджених вершків і 1/3 скл. цукру або 1
скл. солодких вершків; 1 п. ванільного цукру; 10 гр. желатина; 50 гр.
холодної води (соку); порізані кубиками полуниці (або інші ягоди)
1. Висипати желатин у склянку і залити холодною водою. Залишити на 10
хв., щоб набух. Вилити в каструльку і трішки підігріти на маленькому
вогні, до розчинення. Відставити, щоб охолов....
Такі котлетки можна приготувати на сніданок, або вечерю. Процес не
займе багато часу. Окрім того, цей рецепт згодиться коли треба кудись
«прилаштувати» залишки вареного рису.
1 скл. рису; 150–200 гр. курячого м’яса (за бажанням); 100–150 гр.
твердого сиру; 2 яйця; манна крупа (сухарі) для паніровки; олія для
смаження; сіль, перець, інші спеції за бажанням
Для подачі: помідори; майонез; соус, підлива за бажанням
1. Рис відварити до готовності і охолодити. М’ясо дрібно порізати. Сир потерти на терці з великими отворами.
2. Змішати рис, сир, м’ясо, яйця, сіль, перець.
3. Розігріти олію на сковороді. З рисової маси формувати
котлетки–кульки, запанірувати їх в манній крупі або сухарях і смажити
на сковороді до золотистого кольору з обох сторін.
4. Помідори нарізати кружальцями. Викласти рисові котлетки на тарілку,
злегка змастити кожну майонезом, прикрити кружальцем помідора. За
бажанням зверху полити соусом.
Приготування цього салатику займає максимум 10 хвилин, а також дозволяє
пофантазувати з компонентами на свій смак. Викладаю базовий рецепт, як
він подобається мені.
200 гр. дрібних НЕ СОЛОДКИХ крекерів; 1–2 ст. л. майонезу; 1 ст. л.
сметани; 1 ч. л. гірчиці; 1 зубок часнику; 2 помідори; листя салату;
сіль, перець.
1. Добре перемішати майонез, сметану, гірчицю, сіль, перець, пропущений
через прес часник. В глибоку миску висипати крекери, додати соус і все
ретельно вимішати, так, щоб усі крекери були змащені соусом. Відкласти.
2. Помідори опустити на кілька секунд в кип’яток. Очистити. Порізати
невеликими кубиками. Листя салату порвати–порізати, як завгодно.
3. Викласти в салатницю крекери. Зверху рівним шаром викласти помідори. Прикрасити салатним листям.
Гріссіні – хрумкі, тоненькі італійські хлібні палички. Смакують з різноматнітними соусами, свіжими овочевими салатами та супами.
400 гр. борошна; 75 гр. дрібної манки + для посипки та розкачування;
200 мл води; 7 гр. сухих дріжджів; 50 гр. оливкової олії або смальцю;
оливкова олія для змазування тіста; 25 гр. меду; 10 гр. солі.
5 вафельних листів;
1 маса:
2 склянка цукру;
2 склянка молока;
1 пачка ванільного цукру;
6 ст. л. какао;
1 п. крекера 250 г (перемолоти).
Все, окрім крекера, поставити на вогонь, довести до кипіння. Тоді
додати мелений на м’ясорубці крекер. Хай суміш недовго покипить,
потрібно помішувати.Вимкнути вогонь, коли набухне печиво.
2 маса:
100 г кокосової стружки;
10 ст. л. молока.